Doc Lounge Helsingborg - Island of the Hungry Ghosts

1 maj 2019 17:00 - 22:00

Beijing 8 , Pålstorpsvägen, 170, 25592 Helsingborg

Vårens sista ordinarie visning är kanske också säsongens vackraste. "Island of the Hungry Ghosts" väver samman berättelser från asylsökande med migrerande landkrabbor på Australiensiska Christmas Island. Som vanligt håller vi till på Beijing 8, Söderpunkten, som står för kök och bar hela kvällen. Varmt välkomna!

Island of the Hungry Ghosts
Gabrielle Brady/ Australien/ 2018/ 98 min

På en isolerad ö ute i Indiska Oceanen migrerar miljontals med landkrabbor varje år från djungeln ut i havet. I samma djungel ligger också en högsäkerhets-anstalt för tusentals asylsökande, som blivit inlåsta där på obestämd tid. Deras enda samröre med omvärlden är traumarådgivaren Poh Lin Lee. Australiensiska regissören Gabrielle Brady filmar flera samtal, som trots att de är rekonstruerade, inte är desto mindre gripande. The Guardian kallade den för ”a grim view of Ausralia's Guantanamó”. Fruktansvärda upplevelser fångas på ett poetiskt sätt med mästerligt foto och ett rofyllt tempo. Vinnare av flera priser på filmfestivaler världen över.

Trailer: https://vimeo.com/272109550 

Kvällens Schema:
17:00 - Dörrarna öppnar
18:00 - Filmstart
19:38 - Filmsamtal

Biljettpris ordinarie 70 kr. Student/ Pensionär 50 kr.

Doc Lounge Helsingborg arrangeras med stöd av Kulturnämnden i Helsingborg och i samarbete med ABF Helsingborg, Film i Skåne, Svenska Filminstitutet och SVT. Tack Vänner!