skip to main content

Event avslutat - Missade du detta event?

Kolla in dessa handplockade kommande!För information om tidigare evenemang, scrolla bara nedåt.
Andra event från arrangören
Laddar...
 
 
Genvägar
Laddar...
 
 
Andra events i samma kategori
Laddar...
 
 
Rekommenderade events
Laddar...
 
 

Doc Lounge Helsingborg - Blickar mot öst

Event inställt

Doc Lounge Helsingborg - Blickar mot öst

Från 60,00 SEK

Plats

Datum

5 dec 2020 15:00 - 21:30

Beskrivning

Lördagen den 5:e december bjuder vi in till filmfesten ”Blickar mot öst” i Kulturkvarteret Portugals lokaler på Söder. Det blir film, musik, intressanta samtal och självklart god mat! Vi bjuder på två av filmerna och hoppas på så vis förgylla tillvaron något i vintermörkret. Info om gäster och musikakter tillkommer inom kort.

Factory of Lies
Jacob Gottaschu, Anton Breum/Danmark, Finland, Ryssland, m.fl. / 59 min/ 2018

Ryssland för i hemlighet ett informationskrig och introducerar därigenom ett nytt vapen på marknaden. Hundratals unga ryssar arbetar aktivt med att producerar fejknyheter via fejkprofiler i sociala medier. Dessa fejknyheter sprider sig snabbt genom USA och Europa och påverkar den allmänna opinionen. Men några modiga ryska journalister väljer att kämpa emot den ökända trollfabriken. 

The Jump 
Giedre Zickyte/ Litauen, Lettland, Frankrike/ 84 min/ 2020 

En kall novemberdag 1970 möter en amerikansk patrullbåt en sovjetisk fiskefärja ute på Atlanten. Den litauiska sjömannen Simas Kudirka drömmer om ett bättre liv för sig och sin familj. Driven av en denna överväldigande önskan om frihet fattar han ett drastiskt beslut och kastar sig över relingen på sin egen båt, för att sig ombord på det amerikanska fartyget. En högst intressant skildring av hur en människans drömmar om frihet möter migrantens verklighet.  

Only The Devil Lives Without Hope 
Magnus Gertten/ Sverige, Norge/ 2020/ 95 min 

I Uzbekistan har regeringen länge fört ett krig mot terrorismen. Ett krig som istället för att vara förankrat i verkliga händelser, snarare vilar på politiska grunder. Detta har resulterat i att tusentals muslimer nu sitter fängslade för uppdiktade attentat. En av dem som sitter fången är aktivisten Iskander. Men en som aldrig slutat slåss för sin brors rättigheter är systern Dilya som med hjälp av Amnesty International kämpar för att få honom frikänd. En viktig dokumentär från ett land som få människor vet särskilt mycket om.  

Schema för kvällen:
15:00 – Dörrarna öppnas
15:30 – Musikakt
16:00 – Factory of Lies
17:00 – Gästsamtal
17:45 – The Jump
19:30 – Only The Devil Lives Without Hope
21:00 – Gästsamtal
21:30 – Efterfest

Biljettpris: 80 kr ordinarie/ 60kr pensioner, studerande, arbetssökande

Doc Lounge Helsingborg arrangeras med stöd av Kulturnämnden i Helsingborg och i samarbete med ABF Helsingborg, Film i Skåne, Svenska Filminstitutet och SVT. Tack Vänner!

Arrangör

På Doc Lounge kan du luta dig tillbaka. Här dukar vi upp de allra bästa och senaste dokumentärfilmerna från hela världen blandat med spännande kringarrangemang och upptåg, samtal och finbesök.

Lokal

Kulturkvarteret Portugal Kulturkvarteret Portugal, Kvarnstensgatan 7, 252 27 Helsingborg

Vanliga frågor

  • Jag har inte mottagit min biljett via mail. Vad ska jag göra?

    Det första du kan göra är att kontrollera din spam/skräppost och mailet hamnat där. Dina biljetter skickades som en bilaga och kan ses som spam eller skräppost av vissa e-posttjänster. Du kan alltid också hitta dina biljetter under fliken "Mina biljetter" när du är inloggad på ditt Billettokonto, antingen på webbläsaren eller i vår app. För mer information, läs här.

  • Jag önskar avboka min biljett och få biljetten återbetalad. Vad ska jag göra?

    Det är arrangören som beslutar om återbetalning av biljetter på deras event. Du bör därför kontakta dem direkt för att höra vilka möjligheterna är just för dig. Du hittar deras mailadress i ditt orderbekräftelsemail eller genom att gå in på deras arrangörssida och klicka på "Kontakta arrangören". För mer information, läs här.

  • Jag har registrerat mig på väntelistan, vad händer nu?

    Om fler biljetter blir tillgängliga kommer du, tillsammans med andra som registrerat sig på väntelistan, att meddelas om detta via mail. Köp av de tillgängliga biljetterna sker därefter enligt först-till-kvarn-principen. För mer information, läs här.

  • Var hittar jag länken till ett online-event?

    Vanligtvis tillhandahåller arrangören av eventet detaljerna i orderbekräftelsen som du mottar via mail efter köp eller så kan det hända att arrangören skickar ett uppföljande mail med en länk till deras online-event. Du kan även kika in på eventsidan där du finner arrangörens beskrivning av eventet. För mer information, läs här.

  • Vad är avbeställningsförsäkring och varför skulle jag behöva det?

    Med avbeställningsförsäkringen kan du vid vissa oförutsedda händelser som hindrar dig att delta i ett eventet, begära en återbetalning. För mer information, läs här.

Upptäck mer