Doc Lounge Helsingborg • All This Panic

6 dec 2017 18:00 - 20:00
Superarrangör
Biljetter 50,00 SEK - 70,00 SEK
Biljetter 50,00 SEK - 70,00 SEK

En ocensurerad inblick i ungdomens tjejgäng och hur det är att växa upp idag i New York. Under tre år får vi följa systrarna Ginger and Dusty och se den mest förvirrande, smärtsamma och spännande tiden i deras liv. Varmt välkommen den 6 december när vi gästar Stampus, Furutorpsgatan 47!

”The whole point of growing older is that you eventually find out what's fake about you and what's real, and hopefully move on with more of the real.”

Vältaliga för sin ålder och med skarp blick synar de sin omgivning och försöker på bästa sätt finna sig själva och sin plats både i bekantskapskretsen och i livet. Denna gång ges tjejerna fullt utrymme att uttrycka sina åsikter med sin egna ord. Enligt The Guardian särskiljer sig denna från liknande berättelser just för att den skildrar livet sett ur deras perspektiv, med deras egen blick.

Dokumentärfilmen är skapad av modefotografen Jenny Gage och hennes man, filmaren Tom Betterton som följt tjejerna under tre års tid. Filmad med handkamera och med ett ständigt malplacerat fokus som för tankarna till sociala media. En film som direkt påminner om egna tonårsdrömmar och syn på livet som man har, eller har haft.

”All This Panic” hade världspremiär på Tribeca 2016.

All This Panic
Jenny Gage / USA / 79 min / 2017
Språk: Engelska

”A tribute to all teen girls” Dazed

TID: 18:00, baren öppnar 17:00
PLATS: Stampus, Furutorpsgatan 47, Helsingborg
ENTRÈ: 70 kr (50 kr Stampus och Aw-sällskap)
Vid denna visning måste samtliga besökare anmäla sig med namn och personnummer för att vi ska få ha baren öppen. Hör av dig om det av någon anledning ställer till det för dig helsingborg@doclounge.se

Facebookevent

Doc Lounge Helsingborg arrangeras med stöd av Kulturnämden i Helsingborg samt med sponsring från ABF Helsingborg, Film i Skåne, Svenska Filminstitutet och SVT. Tack Vänner!

Profile picture
Doc Lounge Helsingborg
På Doc Lounge kan du luta dig tillbaka. Här dukar vi upp de allra bästa och senaste dokumentärfilmerna från hela världen blandat med spännande kringarrangemang och upptåg, samtal och finbesök.
Eventet är avslutat

Doc Lounge Helsingborg • All This Panic

Visa detaljer
Vill du gå på fler events?

Registrera dig för att få handplockade events direkt till din mail.