skip to main content

Doc Lounge Göteborg: UP TO G-CUP

Doc Lounge Göteborg: UP TO G-CUP

Från 70,00 SEK

Plats

Datum

14 mar 2024 18:00 - 22:00

Beskrivning

Välkommen till Doc Lounge Göteborg för en filmvisning som tar dig till den första lingerie-butiken i irakiska Kurdistan! Bland bh:er, trosor och korsetter hörs berättelser från olika generationer av kvinnor. 

***

"En skylt med en kvinna i underkläder är inte möjlig. Det är för stötande. Men en kvinna i bh och trosor fast utan huvud, …kanske”, säger den manliga ledningen för köpcentret i Sulaymaniyah, en stad i irakiska Kurdistan, där första lingerie-butiken har öppnat. 

Den drivs av kvinnor och säljer inte bara underkläder. Den fungerar också som en mötesplats där kvinnor återerövrar sina kroppar och sin sensualitet efter tider av krig, förtryck och konservativ moral. Från provrummet hör vi berättelser om den starka lojaliteten mot familjen och hur traditioner sätter gränser för den kvinnliga befolkningen. Kvinnorna i Up to G-Cup är förvånansvärt öppna med varandra och med kameran. Regissören Jacqueline van Vugt lyckas fånga intima berättelser om kärlek, sex, skam och krig.

*** Filmen vann Kritikerpriset för bästa dokumentär vid premiären på Dutch Film Festival. ***


🎬 OM FILMEN 🎬

Regi: Jacqueline van Vugt
Speltid: 81 mn
Land: Nederländerna
Språk: kurdiska, arabiska, engelska
Undertext: engelska


🎬 OM KVÄLLEN 🎬

📅 Datum: 14 mars 2024
🕕 Tid: dörrarna öppnar kl. 18:00
🎯 Plats: Skeppet GBG, Amerikagatan 2 
🎟️ Biljettpris: Från 70,00 SEK till 90,00 SEK

Mer info om kvällen TBA.


Visningen presenteras i stolt samarbete med Göteborgs Stad, Skeppet Gbg och ABF.Arrangör

Doc Lounge Göteborg är en visningsklubb för nyproducerad dokumentärfilm. Skaffa dina biljetter här!

Lokal

Skeppet GBG, Amerikagatan 2, 414 63 Göteborg

Vanliga frågor

 • Jag har inte mottagit min biljett via mail. Vad ska jag göra?

  Det första du kan göra är att kontrollera din spam/skräppost och mailet hamnat där. Dina biljetter skickades som en bilaga och kan ses som spam eller skräppost av vissa e-posttjänster. Du kan alltid också hitta dina biljetter under fliken "Mina biljetter" när du är inloggad på ditt Billettokonto, antingen på webbläsaren eller i vår app. För mer information, läs här.

 • Jag önskar avboka min biljett och få biljetten återbetalad. Vad ska jag göra?

  Det är arrangören som beslutar om återbetalning av biljetter på deras event. Du bör därför kontakta dem direkt för att höra vilka möjligheterna är just för dig. Du hittar deras mailadress i ditt orderbekräftelsemail eller genom att gå in på deras arrangörssida och klicka på "Kontakta arrangören". För mer information, läs här.

 • Jag har registrerat mig på väntelistan, vad händer nu?

  Om fler biljetter blir tillgängliga kommer du, tillsammans med andra som registrerat sig på väntelistan, att meddelas om detta via mail. Köp av de tillgängliga biljetterna sker därefter enligt först-till-kvarn-principen. För mer information, läs här.

 • Var hittar jag länken till ett online-event?

  Vanligtvis tillhandahåller arrangören av eventet detaljerna i orderbekräftelsen som du mottar via mail efter köp eller så kan det hända att arrangören skickar ett uppföljande mail med en länk till deras online-event. Du kan även kika in på eventsidan där du finner arrangörens beskrivning av eventet. För mer information, läs här.

 • Vad är avbeställningsförsäkring och varför skulle jag behöva det?

  Med avbeställningsförsäkringen kan du vid vissa oförutsedda händelser som hindrar dig att delta i ett eventet, begära en återbetalning. För mer information, läs här.

Rekommenderade events
Genvägar
Upptäck mer