skip to main content

Event avslutat - Missade du detta event?

Kolla in dessa handplockade kommande!För information om tidigare evenemang, scrolla bara nedåt.
Laddar...
 
 
Närliggande evenemang
Laddar...
 
 
Evenemang från samma kategori
Laddar...
 
 
Liknande upplevelser
Rekommenderade events
Laddar...
 
 

Doc Lounge Göteborg: PUSS HEJ DÅ

Eventet är avslutat

Doc Lounge Göteborg: PUSS HEJ DÅ

Från 70,00 SEK

Plats

Datum

27 sep 2023 18:00 - 22:00
Billetto Peace of Mind
Boka tryggt med oss: Billetto garanterar återbetalning vid inställda event. Läs mer

Beskrivning

Är vi så jämställda som vi tror?


Sandras hjärta går sönder när Filip lämnar henne för en annan kvinna, bara ett par veckor efter födseln av deras andra barn. Sandras liv förvandlas till en mardröm som utspelas i realtid. Han är nyförälskad medan hon är fast hemma med ett spädbarn. I en annan del av landet försöker Sandras nyförlovade syster Annika stötta över telefon. Genom deras samtal börjar Annika granska sin egen relation; är den så jämställd som hon tror och vågar hon skaffa familj med sin partner?

För Filip var det utmanande att bli pappa. För Sandra verkar allt så naturligt, medan Filip känner sig oförberedd och otillräcklig. Likt många andra nyblivna pappor blir han alltmer isolerad med få möjligheter att ventilera sina känslor.

I Puss hej då synar Annika Fredriksson den heterosexuella jämställdheten i fogarna. På ett intimt och personligt vis levereras både svidande kritik samt försonande och hoppfulla insikter.

Puss hej då är Annika Fredrikssons långfilmsdebut och vann Svenska Kyrkans filmpris på Göteborg Film Festival 2023.

REGISSÖRSBESÖK!
Efter filmen pratar vi vidare med regissören Annika Fredriksson om den personliga processen bakom filmen och om varför det är så svårt att leva jämställt.

Samtalet leds av Sanjin Pejkovic, filmkonsulent på Västra Götalandsregionen, skribent och kritiker och filosofie doktor i filmvetenskap.

QUIZ!
Innan filmen har vi QUIZ på tema Kärlek & Separation med quizmastern Amelia! Har du koll på kärlekshistorier från film & tv? Eller är vilken kändis som dejtat vem mer din grej? Gifter sig alla fortfarande till “Perfect” av Ed Sheeran eller vilka kärlekslåtar gäller nu? Även om du utgår från statistiska centralbyråns skilsmässostatistik eller tror på The One är det dags att plocka fram romantikern i dig för nu blir det kärleksquiz! I potten ligger bland annat seminariebiljetter till Bokmässan.

FÖRFILM med Doc Lounge Locals!
Liv, av Annika Ivarsson


Välkommen till Doc Lounge Göteborg, stans bästa filmklubb och en fusionbiograf som blandar det bästa av vad kulturen har att erbjuda – bar, musik och samtal tillsammans med de hetaste dokumentärfilmerna från hela världen.


Om filmen:

Regi: Annika Fredriksson
Speltid: 73 mn
Land: Sverige
Språk: svenska


Om kvällen:

Dörrarna öppnar kl.18.
Eventet startar kl.19
Kvällen börjar med en quiz med quizmastern Amelia.
Efter filmen har vi ett samtal med regissören Annika Fredriksson. 

Trailern: https://youtu.be/GfDjFHg-BOI


Visningen presenteras i stolt samarbete med Göteborgs Stad, Västra Götalandsregionen, Skeppet GBG, FilmCloud och ABF.Arrangör

Doc Lounge Göteborg är en visningsklubb för nyproducerad dokumentärfilm. Skaffa dina biljetter här!

Lokal

Skeppet GBG, Amerikagatan 2, 414 63 Göteborg

Vanliga frågor

 • Jag har inte mottagit min biljett via mail. Vad ska jag göra?

  Det första du kan göra är att kontrollera din spam/skräppost och mailet hamnat där. Dina biljetter skickades som en bilaga och kan ses som spam eller skräppost av vissa e-posttjänster. Du kan alltid också hitta dina biljetter under fliken "Mina biljetter" när du är inloggad på ditt Billettokonto, antingen på webbläsaren eller i vår app. För mer information, läs här.

 • Jag önskar avboka min biljett och få biljetten återbetalad. Vad ska jag göra?

  Det är arrangören som beslutar om återbetalning av biljetter på deras event. Du bör därför kontakta dem direkt för att höra vilka möjligheterna är just för dig. Du hittar deras mailadress i ditt orderbekräftelsemail eller genom att gå in på deras arrangörssida och klicka på "Kontakta arrangören". För mer information, läs här.

 • Jag har registrerat mig på väntelistan, vad händer nu?

  Om fler biljetter blir tillgängliga kommer du, tillsammans med andra som registrerat sig på väntelistan, att meddelas om detta via mail. Köp av de tillgängliga biljetterna sker därefter enligt först-till-kvarn-principen. För mer information, läs här.

 • Var hittar jag länken till ett online-event?

  Vanligtvis tillhandahåller arrangören av eventet detaljerna i orderbekräftelsen som du mottar via mail efter köp eller så kan det hända att arrangören skickar ett uppföljande mail med en länk till deras online-event. Du kan även kika in på eventsidan där du finner arrangörens beskrivning av eventet. För mer information, läs här.

 • Vad är avbeställningsförsäkring och varför skulle jag behöva det?

  Med avbeställningsförsäkringen kan du vid vissa oförutsedda händelser som hindrar dig att delta i ett eventet, begära en återbetalning. För mer information, läs här.

Upptäck mer