Hoppa till huvudinnehåll
Event avslutat - Missade du detta event? Kolla in dessa andra events som kommer snart. För information om tidigare evenemang, scrolla bara nedåt.

Återbesök evenemang

Laddar...

 
 

Laddar...

 
 

Populära events

Laddar...

 
 

Närliggande evenemang

Doc Lounge Göteborg: High & Low - John Galliano + modevisning

Eventet är avslutat

Doc Lounge Göteborg: High & Low - John Galliano + modevisning

Från 70,00 SEK

Plats

Datum

10 apr 2024 18:00 - 22:00
Billetto Peace of Mind
Boka tryggt med oss: Billetto garanterar återbetalning vid inställda event. Läs mer
Betalningsmetoder accepteras:

Beskrivning

High fashion och cancel-kultur – ett fascinerande porträtt av en ikons uppgång och fall

John Galliano är känd som en av vår tids mest inflytelserika och kontroversiella modeskapare. Under 15 år arbetade han som designer för Dior och Givenchy och klädde några av de vackraste och mest framgångsrika kvinnorna i världen. Genom sina fantasifulla och nyskapande modevisningar återuppfann han modeindustrin och gjorde så att high-fashion gick från att vara en elitistisk nisch till en global mångmiljardindustri. Men år 2011 fick Gallianos karriär ett abrupt slut när han uttryckte rasistiska och antisemitiska förolämpningar som fångades på video.

High and Low – John Galliano undersöker designerns mångfacetterade och motsägelsefulla personlighet, och den kontext – årtionden av arbetspress och missbruk – i vilken hans fall och efterföljande tillfrisknande kan ses. Genom intervjuer med vänner, familj och kända modeprofiler blottläggs Gallianos sökande efter försoning.

Oscarsvinnaren Kevin Mcdonalds dokumentär skildrar Gallianos karriär från uppgång till fall och undersöker hur kända personer hanterar offentlig granskning. Går det att bli förlåten i dagens cancel-kultur? Och ska en “cancelad” person få en andra karriärchans? Galliano medverkar själv i filmen och ger sin sida av historien.

👗
MODEVISNING: Det nya hantverket
Kvällen inleds med en modevisning med elever från Tillskärarakademin. Under andra året på skräddarutbildningen får studenterna möjlighet att tänja på gränserna i både formspråk och hantverk i projektet Det nya hantverket. Slutresultatet är konceptuella jackor, kappor och galaklänningar som väl gestaltar hur traditionellt hantverk kan ta nya uttryck ihop med modern teknik. Studenterna arbetar gränsöverskridande, estetiskt och hantverksmässigt, genom att kombinera ny teknik med traditionella metoder. De utvecklar idé- och designkoncept genom research, skiss och formprocess. Därefter materialiserar de sin vision genom mönsterkonstruktion och hantverksmässig sömnad.

OM FILMEN

Regi: Kevin Macdonald
Speltid: 115 mn
Land: Storbritannien, USA, Frankrike
Språk: engelska
Undertext: engelska

OM KVÄLLEN

Onsdag 10 april
Dörrarna öppnar kl. 18.00 - Eventet startar kl.19.00
Lokal: Skeppet Gbg, Amerikagatan 2
Entré: 90kr / 70kr studerande, arbetssökande, pensionär + serviceavgift

Visningen presenteras i stolt samarbete med Göteborgs Stad, Skeppet Gbg, och ABF.


Arrangör

Doc Lounge Göteborg är en visningsklubb för nyproducerad dokumentärfilm. Skaffa dina biljetter här!

Lokal

Skeppet GBG, Amerikagatan 2, 414 63 Göteborg

Vanliga frågor

 • Jag har inte mottagit min biljett via mail. Vad ska jag göra?

  Det första du kan göra är att kontrollera din spam/skräppost och mailet hamnat där. Dina biljetter skickades som en bilaga och kan ses som spam eller skräppost av vissa e-posttjänster. Du kan alltid också hitta dina biljetter under fliken "Mina biljetter" när du är inloggad på ditt Billettokonto, antingen på webbläsaren eller i vår app. För mer information, läs här.

 • Jag önskar avboka min biljett och få biljetten återbetalad. Vad ska jag göra?

  Det är arrangören som beslutar om återbetalning av biljetter på deras event. Du bör därför kontakta dem direkt för att höra vilka möjligheterna är just för dig. Du hittar deras mailadress i ditt orderbekräftelsemail eller genom att gå in på deras arrangörssida och klicka på "Kontakta arrangören". För mer information, läs här.

 • Jag har registrerat mig på väntelistan, vad händer nu?

  Om fler biljetter blir tillgängliga kommer du, tillsammans med andra som registrerat sig på väntelistan, att meddelas om detta via mail. Köp av de tillgängliga biljetterna sker därefter enligt först-till-kvarn-principen. För mer information, läs här.

 • Var hittar jag länken till ett online-event?

  Vanligtvis tillhandahåller arrangören av eventet detaljerna i orderbekräftelsen som du mottar via mail efter köp eller så kan det hända att arrangören skickar ett uppföljande mail med en länk till deras online-event. Du kan även kika in på eventsidan där du finner arrangörens beskrivning av eventet. För mer information, läs här.

 • Vad är avbeställningsförsäkring och varför skulle jag behöva det?

  Med avbeställningsförsäkringen kan du vid vissa oförutsedda händelser som hindrar dig att delta i ett eventet, begära en återbetalning. För mer information, läs här.

Upptäck mer