skip to main content

Event avslutat - Missade du detta event?

Kolla in dessa handplockade kommande!För information om tidigare evenemang, scrolla bara nedåt.
Andra event från arrangören
Laddar...
 
 
Genvägar
Laddar...
 
 
Andra events i samma kategori
Laddar...
 
 
Rekommenderade events
Laddar...
 
 

Doc Lounge Göteborg: ANHELL69

Eventet är avslutat

Doc Lounge Göteborg: ANHELL69

Från 70,00 SEK

Plats

Datum

25 okt 2023 18:00 - 22:00

Beskrivning

*EN HELKVÄLL I QUEER-ANDA!*

Kvällen bjuder på 2 filmer, en drag show, ett samtal.
I samarbete med SAQMI, The Swedish Archive for Queer Moving Images, CULT och Status Queer.


ANHELL69, av Theo Montoya

Enter the Void möter Paris is burning i en poetisk spökhistoria om Colombias queera ungdom

Theo Montoyas debutfilm skulle ha blivit en dystopisk B-rulle om stigmatiserat sexuellt umgänge med spöken. Men istället blev det en dokumentär sorgesång och hyllning till ungdomen och döden som vandrar hand i hand genom Medellíns nattliga gator. Här framträder en ung, queer generation som vuxit upp i efterdyningarna av Farc-gerillans krig och Pablo Escobars drogimperium i staden som kallas för Colombias homosexuella Mecca. Montoya skildrar vännernas syn på kärlek, framtiden och sina egna kroppar med en suggestiv färgpalett som osäkrar relationen mellan det dokumentära och fiktiva universumet.

OM FILMEN:
Anhell69
Regi: Theo Montoya
År: 2022
Längd: 72 min
Språk: Spanska
Undertexter: Svenska

STOCKHOLM, 1982, av Palmer Lydebrant

FÖRFILM
En naken och ärlig tillbakablick över hur det var att vara ung, kåt och gay under decenniet då hiv kom till Sverige. 1982 diagnostiserades de första fallen av hiv i Sverige. 40 år senare, i filmen Stockholm, 1982, möter vi tre män som berättar om kärlek, lust, skam och sorg och om att hitta sitt sammanhang i 80-talets Sverige. En tid som för många queera personer innebar att leva i skuggan av död och förlust.

OM FÖRFILMEN:
Regi: Palmer Lydebrant
År: 2023
Längd: 19 min
Språk: svenska
Undertexter: Engelska


DRAG SHOW CULT, med Status Queer & friends

CULT är ett projekt av Status Queer. Status Queer — AKA Kolbrún Inga Söring och Sam Message — är en Göteborgsbaserad konstnärsduo som använder konst och kultur för att bygga en mer inkluderande, mångsidig och hållbar HBTQ+-gemenskap. 

Följ med för ett första smakprov på hur CULT som kollektiv använder drag för att bryta gränser genom att föra människor samman!
Vår värd ikväll är Meatling the Meatbaby och med på scen är CULT-medlemmarna Glen the Alien, Filthy Q och Doctor Hexy. Denna introduktionssession kommer att ge dig en smakbit av vad som verkligen händer i queer-Göteborg.

SAMTAL

Efter filmen frågar vi Status Queer-medlemmar Sam Message om queer-livet i Göteborg. Samtal leds av Adrian Turrado, från SAQMI.OM KVÄLLEN:
Starttid: Dörrarna öppnas 18:00. 
Eventstart: 19:00
Sluttid: 22:00
Plats: Skeppet GBG, Amerikagatan 2
Entré: 70/90 kr


Visningen presenteras i stolt samarbete med Göteborgs Stad, Västra Götalandsregionen, ABF Göteborg, Skeppet GBG, FilmCloud och SAQMI.

Arrangör

Doc Lounge Göteborg är en visningsklubb för nyproducerad dokumentärfilm. Skaffa dina biljetter här!

Lokal

Skeppet GBG, Amerikagatan 2, 414 63 Göteborg

Vanliga frågor

 • Jag har inte mottagit min biljett via mail. Vad ska jag göra?

  Det första du kan göra är att kontrollera din spam/skräppost och mailet hamnat där. Dina biljetter skickades som en bilaga och kan ses som spam eller skräppost av vissa e-posttjänster. Du kan alltid också hitta dina biljetter under fliken "Mina biljetter" när du är inloggad på ditt Billettokonto, antingen på webbläsaren eller i vår app. För mer information, läs här.

 • Jag önskar avboka min biljett och få biljetten återbetalad. Vad ska jag göra?

  Det är arrangören som beslutar om återbetalning av biljetter på deras event. Du bör därför kontakta dem direkt för att höra vilka möjligheterna är just för dig. Du hittar deras mailadress i ditt orderbekräftelsemail eller genom att gå in på deras arrangörssida och klicka på "Kontakta arrangören". För mer information, läs här.

 • Jag har registrerat mig på väntelistan, vad händer nu?

  Om fler biljetter blir tillgängliga kommer du, tillsammans med andra som registrerat sig på väntelistan, att meddelas om detta via mail. Köp av de tillgängliga biljetterna sker därefter enligt först-till-kvarn-principen. För mer information, läs här.

 • Var hittar jag länken till ett online-event?

  Vanligtvis tillhandahåller arrangören av eventet detaljerna i orderbekräftelsen som du mottar via mail efter köp eller så kan det hända att arrangören skickar ett uppföljande mail med en länk till deras online-event. Du kan även kika in på eventsidan där du finner arrangörens beskrivning av eventet. För mer information, läs här.

 • Vad är avbeställningsförsäkring och varför skulle jag behöva det?

  Med avbeställningsförsäkringen kan du vid vissa oförutsedda händelser som hindrar dig att delta i ett eventet, begära en återbetalning. För mer information, läs här.

Upptäck mer