DOC LOUNGE GBG presenterar: SPEED SISTERS • Live: PALE HONEY • 8/12 kl 19

8 dec 2015 19:00 - 23:00

Bengans , Stigbergstorget 1, 414 63 Göteborg

SÄSONGSAVSLUTNING!
Doc Lounge Göteborg presenterar stolt: SPEED SISTERS, där vi får möta Mellanösterns första racingteam bestående av enbart kvinnor. Den minimalistiska indierockduon PALE HONEY spelar och i dj-båset står PSYKFLATAN! En helkväll med andra ord!

SPEED SISTERS
Amber Fares / Palestina, USA / 2015 / 80 min / Arabiska, engelsk text

Marah, Mona, Betty, Noor och deras manager Maysoon är alla en aktiv del av en framväxande motorsport där lag från olika städer i Västbanken tävlar mot varandra - tävlingar som lockar tusentals åskådare, trots faran från den ständigt närvarande israeliska ockupationen.


Speed Sisters slår hål på västerländska stereotyper om både kvinnor i Mellanöstern och vardagslivet under ockupationen på Västbanken. Den här debutfilmen av dokumentärfilmaren Amber Fares levererar ett uppiggande och publikfriande porträtt av fyra unga palestinska kvinnor som bryter ny mark i en mansdominerad sport och kultur.

TRAILER: https://vimeo.com/125648413

INFORMATION IN ENGLISH: http://doclounge.se/films/speed-sisters

LIVE: Vi är otroligt glada att presentera PALE HONEY som gör en av sina sällsynta spelningar på hemmaplan. Göteborgsduon som består av Tuva Lodmark och Nelly Daltrey gör minimalistisk indierock som ger mersmak. De släppte sitt debutalbum i maj, har turnerat Europa runt och fått god kritik i internationella medier.
Kolla: https://www.facebook.com/palehoney/
Lyssna: https://open.spotify.com/artist/5vINmZdKrgF32tSV2adC7q

DJ: När DJ Psykflatan tar över högtalarna fylls de med kontraster av stort och smått, luddigt och hårt, tungt och lätt. Allt från elektroniskt och postrock till hiphop och kommersiell pop. Alltid med en förkärlek för normbrytande uttryck.

TID: Den 24 november. Dörrar öppnar kl 19 /Spelning ca kl 19.30 /Filmen börjar ca kl 20.15

PLATS: Bengans, Stigbergstorget 1, Göteborg

ENTRÉ: 80 kr (60 kr för student/pensionär)

Observera att du till detta tillfälle också kan köpa ett GULDKORT för vårsäsongen 2016. Detta ger fri entré och köföreträde vid alla vårens visningar. Betala här på Billetto, hämta ut kortet i kassan på Bengans. Du kan också köpa kortet direkt i kassan och betala kontant eller med Swish.

Visningen presenteras i stolt samarbete med Göteborg Stad, VGR, Film i Skåne, ABF, SFI och Bengans.

Ordinarie Ej tillgänglig
Student/pensionär/arbetslös Ej tillgänglig
Guldkort våren 2016 Ej tillgänglig