DOC LOUNGE GBG presenterar: RAVING IRAN · 18/4

18 apr 2017 18:30 - 23:00

Backa Eat, Lärdomsgatan 1C, 417 56 Göteborg


Anoosh och Arash är DJ:s som vill spela techno och house, något som deras regim inte tillåter.

Doc Lounge Göteborg går all in på techno! Vi får följa Anoosh och Arash, två iranska DJ:s som längtar efter friheten att producera sin egen musik. De är trötta på att gömma sin talang och att ducka för polisen. Men allt har sitt pris, även friheten.

(OBS! Ny lokal! Denna gång är vi på Backa Eat på Lärdomsgatan 1c. Dit kommer du smidigt med t.ex. buss 16 eller färjan från Stenpiren till Lindholmen. Tidtabeller hittar du på vasttrafik.se)

RAVING IRAN
Susanne Regine Meures / Switzerland / 2016 / 84 minuter

Anoosh och Arash är i centrum av Teherans technoscenen. Trötta på att gömma sig från polisen och deras stagnerande karriär, organiserar de ett sista techno rave under farliga förhållanden i öknen. Tillbaka i Teheran försöker de sälja sitt illegalt tryckta album utan tillstånd. När Anoosh arresteras, verkar det inte finnas något hopp kvar. Men då får de ett telefonsamtal från den största technofestival i världen - Letargi techno festival i Zürich.

När Annosh och Arash landat i Schweiz och euforin avdunstat går allvaret i situationen upp för dem. Susanne Regina Meurs följde männen från September 2013 till augusti 2014 under en avgörande fas i deras liv. Hon filmar deras liv i Teheran, där de ständigt är på sin vakt och fångar vad som Annosh och Arash upplever som frihet i Schweiz. Mycket av filmen har spelats in med hjälp av mobiltelefoner, av säkerhetsskäl. Resultatet är en rå men poetisk berättelse om två unga män vid ett vägskäl i livet.

“Most Innovative feature film out of all sections.” - Prix du jury SSA/Suissimagie “Visions du Réel” Nyon

Raving Iran är en saga med en bitter eftersmak, en resa in i djupet av det iranska samhället som inte lämnar något utrymme för drömmar och önskningar. Hur kan du överleva och hålla fast vid din personlighet i ett land där allt är strikt kontrollerat? Är det fortfarande meningsfullt att tala om "ungdomar" i en stad som har förlorat sin livskraft? Anoosh och Arash drivs från deras hemland men möts av känslan att blir kraftfullt rotlösa i den utopiska frihets namn.

- - - - - - - - - - - - - - -
TID: Dörrar öppnar kl 18.30 / Filmen börjar ca kl 19.30
Vi håller till i Backa Teaterns foajé där det inte finns några numrerade platser. Så kom i god tid för att haffa din favoritplats!
PLATS: Backa Eat, Lärdomsgatan 1c, Göteborg
ENTRÉ: 80 kr (60 kr för student/pensionär/arbetslös samt medlemmar i FilmCloud)

Information in English: http://doclounge.se/films/raving-iran

Biljett

Stängd


Biljett Student

Stängd