skip to main content

Event avslutat - Missade du detta event?

Kolla in dessa handplockade kommande!För information om tidigare evenemang, scrolla bara nedåt.
Laddar...
 
 
Närliggande evenemang
Laddar...
 
 
Evenemang från samma kategori
Laddar...
 
 
Liknande upplevelser
Rekommenderade events
Laddar...
 
 

Dialekten

Eventet är avslutat

Dialekten

Från 100,00 SEK

Plats

Flera tidpunkter

12 oktober 2021 - 13 oktober 2021
Billetto Peace of Mind
Boka tryggt med oss: Billetto garanterar återbetalning vid inställda event. Läs mer

Beskrivning

Gathenhielmska Huset och Dansinitiativet presenterar DIALEKTEN, en dialektal djupdykning i kroppens musikalitet

Dialekten är en humoristisk danscermoni byggd på lokala intervjuer och tolkningar av möten i dansarens hemstad. Dansaren undersöker dialektens olika signaturer, influenser och återkommande ljud och applicerar dialektala rytmer på kroppens musikalitet och undersöker hur hon identifierar sig med de utvunna kvalitéerna. 

Jag har valt att betrakta dialekten med fem olika blickar; den historiska, den platsspecifika, den kroppsliga, den språkliga och den personliga. Möten och samtal med göteborgare om den egna dialekten har varit en stor inspiration i min konstnärliga process. De olika samtalen har berört identitet, kropp, plats, språk, arv och minne. Med ett fritt associerande har rörelsekoreografi skapats tillsammans med den musikaliska kompositionen, säger Moa Westerlund, dansare av Göteborgsolot. 

Från norr till syd och från öst till väst. Luleå, Piteå, Borås och Göteborg. Orter som existerat i 400 år och dialekter som formats, tonsatts, rytmiserats och identifierat människor på platsen. Fyra dansare, fyra orter och deras gemensamma och enskilda relation till ord och kropp utifrån den egna dialekten. Dialekten är fyra olika soloverk med ett gemensamt ljudverk som spelas enskilt och tillsammans. 

Ljudverket är en brygga mellan kropp och tal, rörelse och ljud. Den binder samman och förtydligar undersökandet av dialekternas musikalitet, känsla och ursprung. Musiken binder ihop dansverket och omfamnar alla fyra dialekter.

Starttid : kl 19

Längd : 25 minuter
 

Konstnärligt team 

Idé: Marie Wårell
På scen: Moa Westerlund
Danskonstnärer: Moa Westerlund (Göteborg), Marie Wårell (Luleå), Erika Pekula Pettersson (Piteå) & Robin Ivarsson (Borås).
Kompositör: Petter Berndalen
Tekniker: Jakob Granqvist
Producent: Nadja Nilsson
Konstnärlig handledning: Per Sundberg
Med stöd av Kulturrådet, Region Norrbotten, Luleå kommun & Göteborg stad
I samarbete med Danskompaniet Spinn, Regionteater Väst & Kaleido

Arrangör

Ett unikt kulturhus i Majorna, Göteborg

Lokal

Gathenhielmska huset Gathenhielmska huset, Stigbergstorget 7, 414 63 Göteborg

Vanliga frågor

 • Jag har inte mottagit min biljett via mail. Vad ska jag göra?

  Det första du kan göra är att kontrollera din spam/skräppost och mailet hamnat där. Dina biljetter skickades som en bilaga och kan ses som spam eller skräppost av vissa e-posttjänster. Du kan alltid också hitta dina biljetter under fliken "Mina biljetter" när du är inloggad på ditt Billettokonto, antingen på webbläsaren eller i vår app. För mer information, läs här.

 • Jag önskar avboka min biljett och få biljetten återbetalad. Vad ska jag göra?

  Det är arrangören som beslutar om återbetalning av biljetter på deras event. Du bör därför kontakta dem direkt för att höra vilka möjligheterna är just för dig. Du hittar deras mailadress i ditt orderbekräftelsemail eller genom att gå in på deras arrangörssida och klicka på "Kontakta arrangören". För mer information, läs här.

 • Jag har registrerat mig på väntelistan, vad händer nu?

  Om fler biljetter blir tillgängliga kommer du, tillsammans med andra som registrerat sig på väntelistan, att meddelas om detta via mail. Köp av de tillgängliga biljetterna sker därefter enligt först-till-kvarn-principen. För mer information, läs här.

 • Var hittar jag länken till ett online-event?

  Vanligtvis tillhandahåller arrangören av eventet detaljerna i orderbekräftelsen som du mottar via mail efter köp eller så kan det hända att arrangören skickar ett uppföljande mail med en länk till deras online-event. Du kan även kika in på eventsidan där du finner arrangörens beskrivning av eventet. För mer information, läs här.

 • Vad är avbeställningsförsäkring och varför skulle jag behöva det?

  Med avbeställningsförsäkringen kan du vid vissa oförutsedda händelser som hindrar dig att delta i ett eventet, begära en återbetalning. För mer information, läs här.

Upptäck mer