DEPORTEES + Support: ESTHER, ÖREBRO

8 nov 2019 21:00 - 9 nov 2019 02:00

Satin Uteservering & Nattklubb, Stortorget 14, 702 11 Örebro

DEPORTEES PÅ HÖSTTURNÉ 2019

Efter flera års frånvaro presenterade Deportees i början av året singeln ”Bright Eyes” och senare under våren ”Time Is The Tiger” – båda hämtade från den hyllade femspårs-EP:n ”Re-dreaming” som släpptes i maj. I samband med att bandets sjätte efterlängtade album släpps i höst, åker Deportees på turné i Skandinavien, med start i november. Biljetterna släpps i morgon fredag 14 juni kl 10.00.

7 nov – Oslo, Krøsset
8 nov – Örebro, Satin

9 nov – Östersund, Storsjöteatern
15 nov – Norrköping, Arbis
16 nov – Mejeriet, Lund
22 nov – Gävle, Gävle Konserthus
29 nov – Falun, Magasinet
5 dec – Linköping, Linköping Konsert & Kongress / Backstage
6 dec – Uppsala, Katalin
7 dec – Växjö, Växjö Teater
13 dec – Umeå, Väven
14 dec – Luleå, Kulturens Hus

Bandet längtar efter att komma ut på vägarna igen och hälsar:
"Musik är kommunikation – likt ett hjärtats litteratur kan den säga det outsägliga. Om ni bara visste hur mycket vi längtat efter att få kommunicera med er igen. Vi ses längs vägarna!"


Det var med genombrottsalbumet ”Islands & Shores” som Umeå-bandet Deportees orsakade svallvågor över hela landet och belönades med en Grammis för "Årets Rock" och en P3 Guld-vinst för "Årets Grupp". Sedan dess har bandet fortsatt cementera sin position som en av landets absolut främsta akter – inte minst genom sina spelningar på fullsatta klubbar och stora festivalscener. Senaste albumet ”The Big Sleep” släpptes 2015 och belönades med en Grammis även den, och nu är det äntligen dags för mer. För bara några veckor sedan släppte bandet sin EP ”Re-dreaming” och under hösten kommer Deportees nästa efterlängtade fullängdsalbum. I samband med detta åker bandet på en stor Skandinavienturné.

Biljetterna släpps fredag 14 juni kl 10.00. 

Pressröster om Deportees återkomst under 2019 live och musikaliskt:

”Deportees själfulla rock får tårarna att rinna” – Annah Björk, Svenska Dagbladet

”En av de finaste, varmaste och mest hoppingivande krafterna i svensk pop är äntligen tillbaka” - Håkan Steen, Aftonbladet

”Det blir en enastående uppvisning där de självsäkert visar att de kan sin grej. - Hymn


SUPPORT: ESTHER
På den kommande höstturnén tar Deportees med sig unga intressanta debutartisten Esther. Med sin elektriska vibrafon, sång och singlarna ’Follow Me Home’ och ’Wolves’ har Esther Lennstrand, som är hennes fulla namn, på senare tid fått mångas ögon och öron på sig . Hon samarbetar mycket med producenten och låtskrivaren Pontus Winnberg (Amason, Miike Snow) som även producerat flera låtar på Deportees kommande album.