Event inställt

Den sista gudinnan

395,00 SEK

Plats

Datum

27 mar 2020 19:00 - 22:00

Beskrivning


FIRA VÄRLDSTEATERDAGEN PÅ CONDIS BAR & KÖK, JÄRVSÖ

En underbar kväll i teaterns tecken där du får möjlighet att se det spännande kammarspelet "DEN SISTA GUDINNAN" samt njuta av en tvårätters supé med kaffe och kaka.


Condis Bar & Kök i Järvsö är en mötesplats som andas Hälsingland. Här möter ni landskapet Hälsingland genom såväl interiören som genom lokala råvaror. Stort fokus ligger på mat, miljö och gemenskap. 

I priset ingår en tvårätters supé:

* Kantarellsoppa med krutonger och persilja

* Kycklingfilé med rödvinssås, rostade rotsaker och friterad potatis

(Drycker är ej inkluderade i priset. Önskemål om specialmat försöker vi givetvis tillgodose. Meddela oss i god tid.)


Efter den mycket smakrika och härliga middagen, sätter vi oss till rätta för att titta på teaterpjäsen, som är 1 timma, 20 minuter lång. (Läs här nedan om handlingen).

När pjäsen är slut blir det kaffe och kaka och ni får möjlighet att mingla med skådespelarna och författaren. Ta chansen att prata teater, diskutera dramatik och reflektera över pjäsen.DEN SISTA GUDINNAN 

Pjäsen är skriven av Annika Banfield och hade premiär i England sommaren 2019. I oktober samma år sattes den upp i Sverige och är nu ute på turné i landet. 

HANDLING

Efter att inte ha talats vid på 40 år bjuder Edda Tanner hem sin farbror Ragnar. Hon driver släktens herrgård Tannervi. Han är en framgångsrik kirurg.

En okänd halvsyster till Edda, Freya, ska komma på besök från USA och väntan på Freya blir en helg av nostalgiska minnen men även konflikter och chockerande avslöjanden, när familjehemligheter kommer upp till ytan. 

Tannervi är byggd på en helig plats där forntidens gudinnor tillbads. I 300 år har Tannerkvinnorna kämpat för sin överlevnad - starka kvinnor som gjort underverk. Nutida gudinnor. Men Edda har inga bröstarvingar. Kan hon vara den sista gudinnan på Tannervi?

Väntan på Freya blir hoppet som aldrig slocknar. Kommer hon? Vem är hon? Och framför allt – finns hon?

Det är något som inte står rätt till på Tannervi herrgård...

Maria Fahl Vikander spelar Edda Tanner

Maria har varit anställd på Göteborgs Stadsteater större delen av sitt yrkesverksamma liv. Numera frilansar hon och har setts i många uppsättningar och filmer, bl a som den äldre Astrid Lindgren i filmen "Unga Astrid." Maria är mor till Oscarsvinnande aktrisen Alicia Vikander.

Kjell-Åke Rinnarv spelar Ragnar Tanner

Kjell-Åke bor utanför Kungsbacka i Halland där han spelat teater på olika scener i flera decennier. Han tillhör en av de mest namnkunniga skådespelarna i området. Efter en lång karriär inom komedin har han med denna pjäs taget steget över till dramatik.

Isabel Lagos är regissör

Isabel har en gedigen utbildning från England inom skådespeleri och regi. Hon har drivit festivaler, satt upp ett stort antal produktioner både i Sverige och utomlands, varit producent och även arbetat med konst. Hon är numera boende i Göteborg.

Annika Banfield är manusförfattare och producent

Annika är en västsvensk författare med 15 utgivna böcker inom olika genrer. Sedan några år tillbaka skriver hon dramatik samt producerar och regisserar. Hennes pjäser har blivit hyllade både i Sverige och i England. Hon är hemmahörande i Göteborg.

Kjell-Åke Rinnarv, Maria Fahl Vikander samt Annika Banfield 

För mer information, kontakta gärna arrangören

Arrangör

Ett Göteborgsbaserat företag som producerar scenföreställningar och föreläsningar. Vi har även olika former av event såsom "meet & greet", mingel och workshops.

Lokal

Condis Bar & Kök Condis Bar & Kök, Stenevägen 1, 820 40 Järvsö

Vanliga frågor

 • Jag har inte mottagit min biljett via mail. Vad ska jag göra?

  Det första du kan göra är att kontrollera din spam/skräppost och mailet hamnat där. Dina biljetter skickades som en bilaga och kan ses som spam eller skräppost av vissa e-posttjänster. Du kan alltid också hitta dina biljetter under fliken "Mina biljetter" när du är inloggad på ditt Billettokonto, antingen på webbläsaren eller i vår app. För mer information, läs här.

 • Jag önskar avboka min biljett och få biljetten återbetalad. Vad ska jag göra?

  Det är arrangören som beslutar om återbetalning av biljetter på deras event. Du bör därför kontakta dem direkt för att höra vilka möjligheterna är just för dig. Du hittar deras mailadress i ditt orderbekräftelsemail eller genom att gå in på deras arrangörssida och klicka på "Kontakta arrangören". För mer information, läs här.

 • Jag har registrerat mig på väntelistan, vad händer nu?

  Om fler biljetter blir tillgängliga kommer du, tillsammans med andra som registrerat sig på väntelistan, att meddelas om detta via mail. Köp av de tillgängliga biljetterna sker därefter enligt först-till-kvarn-principen. För mer information, läs här.

 • Var hittar jag länken till ett online-event?

  Vanligtvis tillhandahåller arrangören av eventet detaljerna i orderbekräftelsen som du mottar via mail efter köp eller så kan det hända att arrangören skickar ett uppföljande mail med en länk till deras online-event. Du kan även kika in på eventsidan där du finner arrangörens beskrivning av eventet. För mer information, läs här.

 • Vad är avbeställningsförsäkring och varför skulle jag behöva det?

  Med avbeställningsförsäkringen kan du vid vissa oförutsedda händelser som hindrar dig att delta i ett eventet, begära en återbetalning. För mer information, läs här.