skip to main content

Event avslutat - Missade du detta event?

Kolla in dessa handplockade kommande!För information om tidigare evenemang, scrolla bara nedåt.
Laddar...
 
 
Närliggande evenemang
Laddar...
 
 
Evenemang från samma kategori
Laddar...
 
 
Liknande upplevelser
Rekommenderade events
Laddar...
 
 

Den försvunna trädgårdsfesten

Eventet är avslutat

Den försvunna trädgårdsfesten

Från Gratis

Plats

Flera tidpunkter

28 april 2024

Beskrivning

DEN FÖRSVUNNA TRÄDGÅRDSFESTEN
– ett magiskt musik- konst- och teateräventyr

Isaac Grünewald målade för hundra år sedan en samling fantasifulla sagodjur. De ringlade och krälade, de var vackra, knasiga och livsfarliga. Under en enda skimrande festkväll visades de upp. Sedan rullades de ihop och glömdes bort. Strax ska en av dem vakna. Det här är berättelsen om vad som hände sen.

Fritt baserad på en bok av författaren och illustratören Cecilia Heikkilä och Skissernas Museum, framför Lunds Kammarsolister berättelsen om Isaac Grünewalds bortglömda sagodjur – om Myrhunden som vaknar i ett arkiv långt efter att lyktorna släckts och musiken tonat ut, om en Snedgångare inlåst i en tavla och vad som händer om man sover i hundra år och nästan glöms bort…

Med nyskriven musik av tonsättaren Daniel Fjellström och i regi av Liza Fry berättas sagan av skådespelaren Mathilda Becker och Leif Persson skapar kostym.

MUSIK Daniel Fjellström
REGI OCH MANUS Liza Fry
KOSTYM Leif Persson
PÅ SCEN Mathilda Becker & Lunds Kammarsolister

28 april 2024
kl. 13.00 och 15.00

Biljetter via billetto.se
Speltid: ca. 30 min.
Ålder: rek. från 4 år

MED STÖD AV
Kulturrådet
Region Skåne
Lunds Kommun
LMK-stiftelsen
Helge Ax:son Johnsons stiftelse

Workshop med Skissernas Museum efter föreställningen: Fantasifulla blommor i parken
Inspireras av Isaac Grünewalds trädgårdsfest och skapa färgsprakande blommor av papper i Skulpturparken! Av material som silkespapper, ståltråd, färgat papper och blomsterpinnar förvandlar vi tillfälligt en del av parken där nya fantasifulla blommor får växa fram.

Arrangör

Lunds Kammarsolister (LuKaS) har etablerat sig som en av Sveriges mest spännande och nyskapande kammarmusikensembler. För sitt kritikerrosade debutalbumet Britten: Les Illuminations & Debussy: Ariettes Oubliées & Clair de Lune, nominerades LuKaS tillsammans med sopranen Sofie Asplund till Grammis i kategorin Årets klassiska 2022. Samma år tilldelades ensemblen även Lunds kulturpris.


LuKaS drivs sedan starten 2016 av professionellt verksamma musiker som tillsammans genomför tvärdisciplinära musikprojekt med hög konstnärlig kvalitet och förnyelse som målsättning. Med utgångspunkt i hemstaden Lund vidgar LuKaS sina musikaliska och geografiska vyer och tar med sin publik på spännande resor genom känt och okänt, nyskapande och traditionellt, utmanande och rogivande.


Till en av ensemblens höjdpunkter hör samarbetet med den franska världsensemblen Le Balcon och deras dirigent och grundare Maxime Pascal i ett program med fokus på Svenska Baletten och 1920-talets Paris. Konserten rosades i både Dagens Nyheter och Sydsvenskan och sändes även i Sveriges Radio P2. Andra uppmärksammade samarbeten är konserter och projekt med världsviolinisten Johan Dalene, sopranen Sofie Asplund, skådespelaren Stina Ekblad, mezzosopranen Emma Sventelius samt folkmusikduon Hazelius Hedin.


Genom att utmana konventionerna kring hur och var klassisk musik presenteras har LuKaS skapat sig ett namn som når långt utanför både genrens och stadens gränser.

Lokal

Skissernas Museum, Finngatan 2, 223 62 Lund

Vanliga frågor

 • Jag har inte mottagit min biljett via mail. Vad ska jag göra?

  Det första du kan göra är att kontrollera din spam/skräppost och mailet hamnat där. Dina biljetter skickades som en bilaga och kan ses som spam eller skräppost av vissa e-posttjänster. Du kan alltid också hitta dina biljetter under fliken "Mina biljetter" när du är inloggad på ditt Billettokonto, antingen på webbläsaren eller i vår app. För mer information, läs här.

 • Jag önskar avboka min biljett och få biljetten återbetalad. Vad ska jag göra?

  Det är arrangören som beslutar om återbetalning av biljetter på deras event. Du bör därför kontakta dem direkt för att höra vilka möjligheterna är just för dig. Du hittar deras mailadress i ditt orderbekräftelsemail eller genom att gå in på deras arrangörssida och klicka på "Kontakta arrangören". För mer information, läs här.

 • Jag har registrerat mig på väntelistan, vad händer nu?

  Om fler biljetter blir tillgängliga kommer du, tillsammans med andra som registrerat sig på väntelistan, att meddelas om detta via mail. Köp av de tillgängliga biljetterna sker därefter enligt först-till-kvarn-principen. För mer information, läs här.

 • Var hittar jag länken till ett online-event?

  Vanligtvis tillhandahåller arrangören av eventet detaljerna i orderbekräftelsen som du mottar via mail efter köp eller så kan det hända att arrangören skickar ett uppföljande mail med en länk till deras online-event. Du kan även kika in på eventsidan där du finner arrangörens beskrivning av eventet. För mer information, läs här.

 • Vad är avbeställningsförsäkring och varför skulle jag behöva det?

  Med avbeställningsförsäkringen kan du vid vissa oförutsedda händelser som hindrar dig att delta i ett eventet, begära en återbetalning. För mer information, läs här.

Upptäck mer