DEN BÄSTA SOMMAREN 2016

24 jun 2016 16:00 - 26 jun 2016 03:30

Skå Festplats, Färentunavägen 123, 17975 Skå

Två år i rad har tusenden samlats på Skå Festplats för midsommarfirande, i år gör vi om det – men den här gången i dagarna två på DEN BÄSTA SOMMAREN!

Vi ska äta, dansa, hångla och bli kära i midsommarnattsdrömmen under kulörta lyktors sken, allt omgärdat av en lummig barrskog. Vi möter sommaren i en idyllisk miljö på bästa tänkbara vis – livsberusade tillsammans!

PÅ SCEN I CIRKUSTÄLTET:


THE EXORCIST GBG, Analog disco/psych-trio från Gothenburg, Sweden
"Konceptet funkig dödslounge har varit dold för publiken länge.
En tonalitet lånad från dödsmässor kombinerat med disco-erans rytm-estetik, som vandrar från raffinerat till primalt, från avslappnat till oroande intensivt. Likt ett rymdskepp som långsamt driver mot ett svart hål och börjar visa sprickor på grund av det ökande trycket. Besättningen vänder sig mot varandra i allt ökande grad.
Denna transformation i modus är nödvändig for att beskriva inom vilket spektra The Exorcist GBG rör sig." -High Time (GBG)

SPFY: https://open.spotify.com/artist/6NYa4gzHg26Dc7hFbaHGBV
SC: http://soundcloud.com/the-exorcist-gbg


Som Fenix ur askan av forna tiders guldbestänkta råa rock'n roll reser sig Moon City Boys i Stockholmsnatten med skrälliga rundgångsgitarrer, varma basgångar, apokalyptiska trumslag och för traditionen vidare. Ljudbilden är naken med melodier och textrader som verkar flyga mellan melankoliska hav och febrig blues med tydlig inspiration av band som Television och Jesus and the Mary Chain.

FB: http://tinyurl.com/zkgprcv
SPFY: http://tinyurl.com/jouwob9


Den Stora Vilan har under sina nio år varit en konstant på den kontemporära musikscenen i Sverige. Inget ställe har varit för stort eller för litet. En konsert med Den Stora Vilan innebär alltid något extraordinärt. Ofta omnämnda som ett av Sveriges bästa liveband och en av Skandinaviens mest intressanta och spännande akter. Bandets egensinniga stil står i linje med en mångfald av artister såsom Ariel Pink och Prince, men de musikaliska influenserna sträcker sig allt längre bak i tiden till storheter som Grateful Dead och Neil Young. Konsertkvällar har delats med alla från legendariska artister som Nationalteatern, Turid till band som Uran, Growlers. Från lappländska Gällivare till Hammenhög i söder.
FB: https://www.facebook.com/Den-Stora-Vilan-381199825281402/
SPFY: https://open.spotify.com/artist/77mEqEu61AaJYdCRiY4Wn7


Sprungen ur Stockholms undergroundscen delad med band som Meine Kleine Deutsche och Snake tar Ran med sig en intensiv och mörk energi full av inre styrka som yttrar sig som mest lysande på scen och i musiken eller konsten

FB: http://tinyurl.com/z5atdy9Lo-fi postpunk direkt från Farsta, runt jorden och rätt ner i vårt cirkustält. Efter två album, ("Holograms" och "Forever"), år av turnerande, mentala sammanbrott och förlust av jobb ger Holograms oss återigen något vi sent glömmer.

FB: https://www.facebook.com/hlgrms
WWW: http://holograms.se
SPFY: http://tinyurl.com/z7xumlj


Från Paris kommer framtidssekten, LA SECTE DU FUTUR! I samma anda som Yussuf Jerusalem och Black Lips popspykiga låtar. Turnerade för några år sedan upp till Stockholm som förband till just Yussuf Jerusalem.

SPFY: https://open.spotify.com/artist/4FVR4i6ThcrOzlU12xAoJD
BANDCAMP: http://lasectedufutur.bandcamp.com/


Sen Hey Elbow släppte sin videon till sin debutsingel "Blanca" (och vi var typ först med att boka dom - TYP!) så har bandet varit favoriter hos oss i Kulturföreningen Schakalen. Den mäktiga, drömska och bråddjupa ljudbilden lämnar få oberörda. När denna trio nu återvänder från sin världsomseglning för att förgylla Den Bästa Sommaren 2016 kan vi inte vara annat än glada!

FB: https://www.facebook.com/heyelbowmusic
SC: https://soundcloud.com/heyelbow
SPFY:http://tinyurl.com/j52pqcs


Efter att precis ha släppt "Cradle of Snake" på Sounds Of Subterrania, i samband med en europaturné vid månadsskiftet oktober/november kammade SNAKE hem pris för Årets Rock på Manifestgalan 2016! Vi är glada att få ha SNAKE i vårt cirkustält och detta vill ni fan inte missa!

FB: https://www.facebook.com/snakepunkdeath/
SPFY: http://tinyurl.com/gom79jk
THE SUN DAYS släppte sin första singel, You can't make me make up my mind, 18 oktober 2013. Tidigt 2014 följde de upp med en andra singel, Don't need to be them och därefter Get him off your mind. Efter en period av tystnad släppte bandet ännu en singel och ett album 2015 via svenska indieetiketten Luxury och japanska Tower Records. 2015 släppte amerikanska Run for Cover Records låten Come have me over på en samlingskasett i samarbete med Urban Outfitters. 2016 gav RFC ut debutalbumet i LP-format. Först då fick bandet större genomslag i USA. Musikbloggen Stereogum har beskrivit The Sun Days som ett av de bästa nya banden i världen. Även Pitchfork har skrivit positivt om bandet och musiktjänsten Pandora inkluderande dem i sin lista Picks of the week.

Well okej, nu har vi skrutit klart om hur nöjda vi är med att The Sun Days kommer!
FB: https://www.facebook.com/thesunSPACEdays/
SPFY: https://open.spotify.com/artist/2WTPlLTserbUv9dG7MrxaF


Det svensk/tyska berlinbaserade gänget iHEKLA med sin psykedeliska doom-pop skämmer bort oss med en spelning festivalen till ära!!!

www: http://heklamusic.tumblr.com
SC: https://soundcloud.com/heklamusic


Göteborgsbaserade ShitKid, 23-åriga Åsa Söderqvists soloprojekt, har hyllats av bland andra The FADER, Dazed, SPIN, DIY, The Line of Best Fit, Pigeons & Planes, Bon, Festivalrykten, Gomorron Sverige, Musikguiden i P3 och GAFFA som en av Sveriges mest spännande nya akter.
Efter att ha fått sin hjärta krossat som 16-åring återvände hon till musiken, och sjöng i lokala band samtidigt som hon dränkte sin nervositet i öl. Efter gymnasiet flyttade hon till Göteborg med sitt dåvarande band men snart gick de skilda vägar, och samtidigt upptäckte hon feminism. Snart hade hon startat ett feministiskt punkband med två vänner och spelade runtom i Göteborg, men samtidigt började hon även spela in eget material hemma.
För att göra en lång - men visserligen intressant - historia kort; med några fantastiska släpp på PNKSLM innanför västen och more to come så är ShitKid som en jävla DRÖM för oss SOM SLOG IN!
FB: https://www.facebook.com/shitkidmusic/
SPFY: https://open.spotify.com/artist/6TnRsbEEAkxaOYJLcEWd5m


1964 gjorde pianisten Jan Johansson ett djupt avtryck i Musiksverige med albumet Jazz På Svenska. Skivan, som består av folkmelodier i jazztappning, är en av Sveriges genom tiderna mest sålda skivor och innehåller bland annat det klassiska öppningsspåret "Visa från Utanmyra".
Nu, drygt femtio år senare, släpper Christian Lappalainen, även känd som Calico, det lika gränsöverskridande albumet ACID PÅ SVENSKA. Det handlar om moderna nytolkningar av Jan Johanssons sextiotalslåtar, där analoga maskiner som Roland TB-303 uppdaterat ljudbilden till Electronic Acid Jazz!
SPFY: https://open.spotify.com/album/4vVmQlj1Lfhk5xs0zwFMvw
FB: https://www.facebook.com/acidpasvenska


Släpigt suggestivt mörker signerat Jenny FARIDA Thåström varvas mellan hårt och skört och där fokus ligger på synth-melodierna och det vokala. Innehållandes bandmedlemmar från b.la Audionom. FY FAN VAD BRA!
SC: https://soundcloud.com/lafarida
FB: https://www.facebook.com/faridaband


IBV är namnet på Olle Strandbergs Stockholmsbaserade enmansprojekt som grundades i början av 2008. Genom åren har ljudbilden varierat och 2012 slängde han gitarren för att kunna göra musik som han själv beskriver som "Lika färgglad som Libyens flagga mellan 1977–2011".
I November 2014 släpptes EP:n "Forza" som hyllades av både släkt och familj. Sedan dess har IBV utvecklats till en livetrio efter att Joel Tiger och Anton Strandberg värvats som bosman.

FB: https://www.facebook.com/IveBecomeVapour/
BC: http://ivebecomevapour.bandcamp.com/


Legendarisk trashig garagepunk från Göteborg. Riyl: oblivians, gories, fatals

FB: http://tinyurl.com/jqthsm8
BC: http://ladybanana1.bandcamp.com/


Från mer eller mindre ingenstans med ett helt fullfjädrat sound dök Victor Bloms GESTURES upp och älskades av alla som hörde deras lo-fi garagepunk. Inspirerat av jay Reatard/Lost Sounds.
BC: https://gesturesband.bandcamp.com/album/shattered-mind-ep


ROTTEN MIND – grymt bra punkrock inspirerad av överjävliga band som Marked Men/Radioactivity och Jay Reatard.

SPFY: https://open.spotify.com/artist/7o7zpXvp9gkBEEy67YkXvo


WEIMARREPUBLIKEN är namnet på den osäkra och kaotiska statsbildningen i Tyskland som upprättades efter Första världskriget och som avslutades av nazisterna maktövertagande.
Bandet Weimarrepubliken vill blicka tillbaka till denna tid, fylld av vilt skapande, utlevande och oro. Nazisterna rensade ut mycket av det som skapades under denna period, de benämnde det Entartete Kunst, urartad konst. Bandet Weimarrepubliken har tagit till sin uppgift att hålla liv i denna Entartete Kunst, inte som någon historisk reenactment eller antikvarisk gärning som vill återskapa och bevara, Weimarrepubliken använder gärna nymodigheter som elinstument och kläder av moderna material. Nej, det är själva den urartade andan som ska bevaras. Det som är skevt, trasigt, ledsamt, hetsigt, smutsigt och kritiskt ska få leva och gestaltas. Allt det som är motsatsen till konsten i ett totalitärt samhälle. På detta sätt blandar Weimarrepubliken influenser från Punk, Brecht, Marlene Dietrich, 1700-talskammarmusik, sjömansvisor, dansband och kampsånger. Weimarrepublikens spelningar riktas inte bara mot åhörarnas känsloliv utan det är även ett skådespel som vill väcka publikens kritiska intellekt. På det sättet kan bandet och epoken flyta samman till en enhet som riktar avgörande frågor mot samtiden.


Från askan(?) av The Blacks, Murder By Guitar, Reverend Savage and His Holly Rollers kom Martin Savage Gang och nu det är dags för MARTIN SAVAGE SYSTEM!
Finns ej what so ever på WWW.

NEW FEELINGS är ett svenskt glamrock/heavy metal-band och en av 2010-talets mest impopulära grupper. Gruppen består av bland annat Olle Strandberg (sång), Joel Tiger (bas), Teodor Juel Eckerström (synth) och Anton "Tommy Lee" Strandberg (trummor). De är minst lika kända för sin vilda livsstil (väl dokumenterad i den självbiografiska boken Rock'n'roll Doesn't Happen Twice) som för hits som Running Red Lights on Memory Lane, Real Love och On the Right Track. De har sålt ca 0 album världen över. De planerar att splittras efter ett sista album och turné


DJs PÅ DANSBANAN:
◈ JOHAN LOTHSSON ◈ (GBG)
gaffa soul indiepop sleaford mods xtraslamming namnam
◈ MOLIDAY SON & RHIANNE LOUISE ◈ (GER/AUS)
mona lisa disco soundsystem
◈ VIKTOR BROBACKE ◈ (BAGIS)
club killers sensative skin rare grooves wax
◈ CHILI DE ALMEIDA BENDT ◈ (STHLM)
◈ THOMAS SAVAGE ◈ (STHLM)
garage soul punk
◈ STEREO SCHAKALEN◈ (STHLM/GBG)
pop punk extravaganza soul skinhead-boogie-woogie
◈ WWF //WE WANT FUN// ◈ (HELSINKI)
popopopopopopop hits

FLER TILLKOMMER!


☞ Vad? DEN BÄSTA SOMMAREN, festival i Stockholms finaste folkpark
☞ Var? Skå Festplats, Färentunavägen 123, 17975 Skå (Ekerö)
☞ När? Midsommarafton och midsommardagen, 24 -25 juni 2016

Parken ligger nära goda kommunikationer vid hållplats Svanhagen, 20 minuters bussresa från Brommaplan, 40 minuter från stan.

OBS! För att komma in måste du vara medlem i Kulturföreningen Schakalen, det blir du HÄR. Det kostar
50:-/år att vara medlem, men det är inkluderat för dig som köper tvådagarsbiljett. Välj "betala senare kontant" när du ansöker om medlemskap så löser vi det.

Två dagar UTAN camping inkl. medlemsavgift

Ej tillgänglig

Två dagar MED camping inkl. medlemsavgift

Ej tillgänglig

En dag (FREDAG, MIDSOMMARAFTON)

Ej tillgänglig

En dag (LÖRDAG, MIDSOMMARDAGEN)

Ej tillgänglig

Guldbuss ut, Fredag 24/6 Fridhemsplan ---> Skå Festplats (avg 15:30)

Ej tillgänglig

Guldbuss ut, Fredag 24/6 Fridhemsplan ---> Skå Festplats (avg 20:00)

Ej tillgänglig

Guldbuss hem, Fredag 24/6 Skå Festplats ---> Fridhemsplan (avg 01:30)

Ej tillgänglig

Guldbuss hem, Fredag 24/6 Skå Festplats ---> Fridhemsplan (avg 03:00)

Ej tillgänglig

Guldbuss ut, Lördag 25/6 Fridhemsplan ---> Skå Festplats (avg 14:30)

Ej tillgänglig

Guldbuss ut, Lördag 25/6 Fridhemsplan ---> Skå Festplats (avg 16:00)

Ej tillgänglig

Guldbuss hem, Lördag 25/6 Skå Festplats ---> Fridhemsplan (avg 01:30)

Ej tillgänglig

Guldbuss hem, Lördag 25/6 Skå Festplats ---> Fridhemsplan (avg 03:00)

Ej tillgänglig