DEN BÄSTA SOMMAREN '18

22 jun 2018 16:00 - 24 jun 2018 03:00

Skå Festplats, Färentunavägen 123, 17975 Stockholm, Skå


DEN BÄSTA SOMMAREN - VARJE SOMMAR!

☀DBS '18 ☀

Den Bästa Sommaren är sagan om en liten, bländande vacker folkpark omgärdad av lummig barrskog strax utanför Stockholm där varje midsommarafton och midsommardag Den Bästa Sommaren äger rum! Bland cirkustält, tallar, dansbanan och små röda bodar dansar tusenden varje år under kulörta lyktors sken.

För tredje året i rad – konserter i cirkustältet, DJs på dansbanan, klirret i porslinskrossen, mat och dryck – vi möter sommaren i en idyllisk miljö på bästa tänkbara vis – livsberusade tillsammans!

DEN BÄSTA SOMMAREN 2018
// MUSIK // DANS // KONST //
22-23/6 2018 (midsommarafton och midsommardagen)
Skå Festplats
#DBSFEST18 #SKÅFESTPLATS

LIVE I CIRKUSTÄLTET:

Alice Bomans första EP "Skisser" (2013) skrevs hemma i sovrummet i Malmö utan en tanke på att någon skulle höra. Hon betraktade dem egentligen inte som färdiga låtar, mer som just skisser. Men en demo med hemmainspelningarna nådde Adrian Recordings och resten är historia. I juni 2013 var hennes låt Waiting den andra mest bloggade låten i världen. Nu är Alice äntligen tillbaka med ny musik med rykande färska singeln "End of time".

Efter europaturnerande och en sväng i USA kommer hon med band till cirkustältet på DEN BÄSTA SOMMAREN! MAGI!

Spotify: http://sptfy.com/E23

Slowgold är Amanda Wernes musikaliska alias. Hon skapar tidlösa, poetiska historier som bärs fram genom drömsk rock. En recensent beskrev musiken som ”att falla handlöst med vetskapen om att landa mjukt”. Under 2015 släppte hon två album, Stjärnfall och Glömska. Två år senare kom hyllade skivan Drömmar. Skivan följdes av en omfattande turné i Sverige och Norge. Live är Slowgold oftast en trio besående av Amanda Werne, Johannes Mattsson och Erik Berntsson.

Nyss kom femte album, som fått titeln Mörkare – en skiva vi älskar gränslöst!

I ÅR ÄR SLOWGOLD MED OSS PÅ DEN BÄSTA SOMMAREN!

FB: https://www.facebook.com/slowgoldmusic/
SPFY: http://sptfy.com/1UGe

Våra älsklingar i Hey Elbow är tillbaka med en fantastisk skiva ”C0C0C0” och SJÄLVKLART tillbaka på Den Bästa Sommaren. Hey Elbow bestående av Julia Ringdahl, Ellen Petersson och Liam Amner bildades 2013, och debutlåten ”Blanca” gjorde snabbt avtryck och skapade svallvågor i vårt medvetande och på nätet. Med ena foten i jazzen och den andra i dom största av ljudlandskap skapar bandet tillsammans en musikupplevelse lika ovanlig som vacker.

Vi behöver kanske inte säga att vi är både malliga och glada att återigen få presentera denna trio i vårt cirkustält!

FB: https://www.facebook.com/heyelbow/
SPFY: http://sptfy.com/1uFi

Rebecka Rolfarts soloprojekt The Hanged Man har kallats ”en fantastisk fusion av tarotkortsmörker och pop” (PSL). Efter flera intensiva år med banden Those Dancing Days och Vulkano tog Rebecka Rolfart en paus från musiken. Hon började studera konst men något lockade henne tillbaka och pausen blev inte långvarig. När hon tillslut återvände till låtskrivandet lutade det åt ett annat, mörkare, mer psykedeliskt håll. Midsommar 2018 får ni på riktigt uppleva trollkraft och twin peaks-stämning i cirkustältet!!!

Spotify: http://sptfy.com/E24

är Linnéa Talps soloprojekt, aktuell med kommande Ep:n ”Deep River Series” som släpps via Lazy Octopus den 20 april.

Med influenser som Chelsea Wolfe, Stina Nordenstam och Anna von Hausswolff utgörs musiken av tyngre, ambient pop med drone-iga landskap, massiva distade gitarrer och skoningslös kyrkoorgel som skapar en närmast ockult svärta.

Vi har fallit handlöst och vill bara se mer!

Spotify: http://spoti.fi/2EBKCHa


Med ett förflutet i band som Vaken och My Sound Of Silence startade Therese Lithner sitt soloprojekt under en kväll i replokalen. Inspirerad av 90-talets idoler och reverb skrev hon nya låtar som spelades in på mobilen och formade idén om ett nytt projekt.

Efter flytt till Stockholm började Therese repa och spela in låtarna med trummisen Andreas Sandberg (Magic Potion) och spenderade sina kvällar med att lägga gitarr och GarageBandsyntar. Resultatet hörs i debutsingeln ‘Drown’ samt den EP som kommer att släppas på Lazy Octopus Records den 13 juni. Therese har på senaste synts på ställen som bland annat The Line of Best fit och The Revue, vilka förutspådde kommande EP:n bli hennes “ascension to the throne of indie rock”! Livebandet ni ser henne med innehåller medlemmar från bl.a. Boys, Üni Foreman, Totalt jävla mörker och Skator. Ja, ni fattar, det är väldigt, VÄLDIGT bra!

FB: https://www.facebook.com/thereselithnermusic/
SPFY: http://sptfy.com/1uFo


☀ FÖRRA ÅRET

Earlybird, 2 dagar inkl. camping, 150:-

SLUTSÅLD


Late earlybird, 2 dagar inkl. camping 350:-

350,00 SEK + 20,00 SEK avgift


Ordinarie, 1 dag, 350:-

Ej släppta


Ordinarie, 2 dagar inkl. camping, 500:-

Ej släppta