DEN BÄSTA SOMMAREN '17

23 jun 2017 16:00 - 25 jun 2017 03:00

Skå Festplats, Färentunavägen 123, 17975 Stockholm, Skå

DEN BÄSTA SOMMAREN ÄR TILLBAKA!

Efter ett magiskt debutår för Den Bästa Sommaren förra året är vi mer än stolta över att säga att DBS'17 är tillbaka med full kraft i år igen!

Kulturföreningen Schakalen och Push My Buttons presenterar stolt:

☀ DEN BÄSTA SOMMAREN 2017 ☀

Tre år i rad har tusenden samlats på Skå Festplats för midsommarfirande, i år gör vi om det – få har glömt magin från förra året – nu är det din tur! Kom hem i midsommar och hänge dig åt cirkustält, skog och kärlek, kärlek åter kärlek!

Vi ska äta, dansa, hångla och bli kära i midsommarnattsdrömmen under kulörta lyktors sken, allt omgärdat av en lummig barrskog. Vi möter sommaren i en idyllisk miljö på bästa tänkbara vis – livsberusade tillsammans!


DEN BÄSTA SOMMAREN '17
23-24/6 2017 (midsommarafton och midsommardagen)
Skå Festplats


PÅ SCEN I CIRKUSTÄLTET:

SIRI KARLSSON

Siri Karlsson är en kritikerrosad duo som hämtar näring djupt i den svenska folktraditionen samtidigt som de spränger gränser och skapar sig en alldeles egen tidlös stil. Den idérika duon blandar influenser från olika genrer, ger musiken energi med injektioner av progg, friimprovisation och psychedelia. Duon har väl vunnit i princip alla musikpriser det går att få som independet och deras senaste platta "Shake Shake Love" har fått kritiker att jubla och kammat hem full 5 av 5 möjliga i varenda jävla tidning!
Vi är självklart mer än stolta att få presentera Siri Karlsson i pole position för 2017 upplaga av DBS!

SPFY
FB

TENTAKEL

Göteborgs mest maniska trumslagare Pontus Torstensson (URAN, The Exorcist GBG) har skapat en enmansarmé: TENTAKEL. Som Tentakel skapar han exprimentell, hårdsvängande och rytmbaserad musik som ekar av krautrock, jazz och dub. Den mörka stämningen och det hårda drivet är genomgående. "Kosmisk punk-kraut-techno med ambienta element" kallar han det själv. Kan inte bli annat än fantastiskt!


SPFY
FB

AUDIONOM

Audionom producerar kraftfull och manisk kraut som maler på tills folk går in i hypnos. Audionom som en maskin och huvudlöst odjur där syntar, trummor, filmer, ljus och gitarrer styr varandra har under sitt snart tjugoåriga oregelbundna levnadslopp gjort det maskinella och malande till sitt uttryck. Kantigt och bländande hypnotiskt. En besynnerlig blandning av new wave, kraut, punk och noise med influenser av bl a Hawkwind, Neu! och Brian Eno. Har släppt ifrån sig tre fullängdare, varav senaste ”Total” kom 2014.

FB

SPFY

VÅRT SOLSYSTEM

Vårt Solsystem speglar det innersta mänskliga genom planeternas virvlande dans med Solen genom universum. Varje session är en improviserad ritual där de manifesterar den utopiska viljan, det fullkomliga samspelet och egots upplösning i kaos och kosmos. Samviljans triumf, en synergistisk väg till katharsis!

Vårt Solsystem är ett psykedeliskt storband som pendlar mellan kraut och doom, frijazz och folk. De bygger vidare på det musikaliska arvet efter artister som Can, Gong, Pärson Sound och Alice Coltrane.

Skivbolaget Beyond Beyond is Beyond från Brooklyn släppte Vårt Solsystems debut-LP sent 2012. Året därpå släpptes uppföljaren ”En månvandring”, och 2015 kom de två studioinspelade albumen ”In Time” på Beyond Beyond is Beyond, samt ”Världsliga bekymmer” på Kommun2/Svensk Psyc Aften ut, båda inspelade i den anrika Silencestudion. Bandet återvände till Silence tidigt under vintern 2017 och fick med sig många timmars inspelat material som håller på att färdigställas i detta nu för kommande skivsläpp.

FB

SUDAKISTAN

Inflytandet från Sydamerika i Sudakistans lättgillade är lika stort och väsentligt som inflytandet från Stockholms slamrigaste garagepop. De blandar obekymrat sångtexter på spanska, engelska, svenska, väl medvetna om att deras publik hursomhelst är mest intresserade av giterrernas dist och melodiernas omedelbarhet.

FB

SPFY

THE SUN DAYS

Göteborgs finests var så jävla bra förra året och nu är dom ännu bättre efter ett år av spelande runt om i europa så dom kommer i år igen!

The Sun Days glimrande gitarrindiepop träffade rakt i hjärtat på den känsliga indiebloggosfären med singeln ”Don’t Need To Be Them”, vilken fick Stereogum att kalla dem ”one of the best new bands in the world” och Pitchfork hyllade den som ”Best New Track”. Skimrande janglepop som ekar av en tid då indiepop, new wave och post-punk var blodigt allvar, eufori, tillflykt och alternativ.

The Sun Days följer en djup tradition av enastående indieband från Göteborg på liv och död, fullsprängda av oemotståndliga melodier och med en sångerska vars kristallklara röst är rent klassiskt popguld och bandets hemliga vapen.

Bandets fullängdsdebut ”Album” är sensationell och en av de starkaste plattor som gjorts i landet på senare år vilket gjort att The Sun Days redan nått större framgångar utomlands än på hemmaplan.

Amerikanska radiostationen KEXP har nominerat ”Album” till årets bästa skiva 2016. Konsertguiden Oh My Rockness har utsett ”Busy People” till en av årets 20 bästa låtar. När svenska Café valde årets bästa låtar fanns ”Don’t Need To Be Them” på listan.

FB
SPFY

NEW FEELINGS

New Feelings är en av poprockens största gitarrvirtuoser och har under 2000- och 2010-talet inspirerat ett stort antal kända gitarrister, bland andra Paul Gilbert, Michael Romeo, Axel Rudi Pell och Alexi Laiho. Dom nominerades 2008 till en Grammy för sin första soloskiva Top Secret. Skivan belönades som världens mest sålda instrumentala hårdrocksskiva, New Feelings fick pris som årets gitarrist och skivan vann även pris som "årets instrumentala skiva". New Feelings tar inspiration av rocken och den klassiska popens virtuoser, så som Pulp, Jimi Hendrix, Niccolò Paganini och Antonio Vivaldi. Resultatet av det är en utvecklad snabb teknik inom hooks och verser.

Du som missat NEW FEELINGS måste tänka om!

FB
SPFY

TOMMA INTET

Tomma intet är ett kollektiv med ett odefinierat antal medlemmar som växte fram i Sverige under vintern 2015. Ur askan av tidigare projekt, och med en önskan om att utvecklas till någonting mer flytande och obundet, svävar musiken någonstans mellan 60-talets drömpop och 80-talets new wave. Under våren kommer gruppen ge ifrån sig två exklusiva 7"-singlar på Lövely Records och i höst släpps det ännu obetitlade debutalbumet. Med en vägg av stämsång ovan texter som påminner oss om kärlek och död är TOMMA INTET soundtracket till våra sista dagar på den här jorden. Världen brinner och vi med den!

FB

SPFY

HATER


Malmöbandet Hater har blivit internationella kelgrisar. Gorilla vs. Bear är lyriska och beskriver aktuella singeln ”Had It All” som ett anthem, en låt riktad till alla som söker kärlek, som längtar och hoppas. Stereogum definierar förra singeln ”Mental Haven” som ”an old-school rock song shrouded in indie-pop softness". Ni förstår vart vi vill komma – bandets musik är både kraftfull och försiktig.
Caroline Landahl, Måns Leonartsson, Adam Agace och Lukas Thomasson har spelat tillsammans i ungefär ett år och snart är det dags att släppa debutalbumet 'You Tried'. Albumet ges ut den 10 mars på PNKSLM. Det har uppenbarligen gått ganska fort, men med tanke på bandets förmåga att skapa oemotståndliga poplåtar, kunde det inte ha slutat på något annat sätt. Hater sitter i förarsätet, de är indiescenens framtid.

FB

SPFY

LULA

Solig, stökig garagepop a'la Burger Records från Stockholm. Perfekt en midsommarafton!


FB
SPFY
SC

DATA FURY

Medlemmar från band som Sons of Cyrus, Murder By Guitar, Meine Kleine Deutche mfl gör tuff synthig punk med grym poppig känsla. Det här blir deras första liveframträdande!

FB
BC

MEMORIA

Memoria är Tess Törners (från bl.a. Snake och L’obscurite) soloprojekt, ett projekt med fokus på mörk och suggestiv darkwave.

Live medverkar även Madeleine Frankie (Snake), Fredrik Berglund (The Scrags, L’obscurite) och Daniel Östborg (Data Control, L’bscurite).

I våras har hon hunnit med 2 digitala singelsläpp "Shadows" & "Follow my demon" samt en premiärspelning i april på Debaser.

FB

BC

DIRTY BURGER

Vild Stooges-worship garagepunk från Göteborg. Drypande av flott, smält ost och mellan två goda bröd.

FB
BC


DJ's PÅ DANSBANAN:

CHILI DE ALMEIDA BENDT

ALVARO OVALLE


VIKTOR BROBACKE

STEREO SCHAKALEN

PUSH MY BUTTONS

TEAM RITZ VINTAGE CLOTHING

fler tillkommer!


Earlybird utan camping Ej tillgänglig
Earlybird med camping Ej tillgänglig
2-dagarsbiljett med camping Ej tillgänglig
2-dagarsbiljett utan camping Ej tillgänglig
Endagsbiljett 23/6 Ej tillgänglig
Endagsbiljett 24/6 Ej tillgänglig
Lyxcamparpaketet (ej entrébiljett) Ej tillgänglig
Förköp, Guldbuss från Fridhemsplan fredag 23/6 kl. 16:00 Ej tillgänglig
Förköp, Guldbussen från Fridhemsplan fredag 23/6 kl. 20:00 Ej tillgänglig
Förköp, Guldbussen från Skå fredag 23/6 kl. 01:00 Ej tillgänglig
Förköp, Guldbussen från Skå fredag 23/6 kl. 03:00 Ej tillgänglig
Förköp, Guldbussen från Fridhemsplan lördag 24/6 kl. 13:00 Ej tillgänglig
Förköp, Guldbussen Från Fridhemsplan lördag 24/6 kl 16:00 Ej tillgänglig
Förköp, Guldbussen från Skå lördag 24/6 kl. 15:30 Ej tillgänglig
Förköp, Guldbussen från Skå lördag 24/6 kl. 01:00 Ej tillgänglig
Förköp, Guldbussen från Skå lördag 24/6 kl. 03:00 Ej tillgänglig