Deckarafton i Malmö

Deckarafton i Malmö

Från 250,00 SEK

Plats

Datum

23 nov 2023 17:00 - 20:00

Beskrivning

Torsdagen den 23 november 2023 slår vi upp portarna till en stjärnspäckad Deckarafton på Elite Hotel Savoy i Malmö.

Vi har samlat några av Sveriges mest populära deckarförfattare för en helkväll ledd av Susanna Dzamic, moderator och programledare. Författarna kommer i scensamtal dela med sig av sina inspirationer, rädslor och bakom-boken-historier.

David Lagercrantz
Efter världssuccéerna Jag är Zlatan och tre böcker i Milleniumserien, som blivit några av de mest sålda böckerna i världen har David Lagercrantz introducerat en ny deckarserie. Den första delen Obscuritas kom 2021 och tidigare i år kom fortsättningen Memoria. Huvudpersonerna i boken är duon Hans Rekke och polisassistent Michaela Vargas.

Denise Rudberg
År 2000 debuterade Rudberg med Väninnan och hon har sedan dess skrivit flera framgångsrika romanserier för vuxna och ungdomar. Totalt har hennes böcker sålt i över fyra miljoner exemplar och hon är idag en av Sveriges mest lästa författare. Denise Rudberg är aktuell med Dancing Queen (2023), den första delen i en ny spänningserie som utspelar sig på 70-talet.

Helena Kubicek Boye
Helena Kubicek Boye är född 1976 i Lund, och är numera bosatt i Västra hamnen i Malmö. Hon började sin yrkesbana som journalist men utbildade sig sedan till psykolog och förekommer ofta i media som expert. Idag arbetar hon vid sidan av sitt författarskap som psykolog med tvångsvårdade ungdomar som är dömda för grova brott. Hon har skrivit en rad framgångsrika spänningsromaner och är även författare till en deckarserie för barn samt ett antal faktaböcker för båda vuxna och barn. I december kommer De utvalda, som kretsar kring specialgruppen för udda brott inom Malmöpolisen.

Tina Frennstedt
Efter många år som en av Sveriges främsta kriminalreportrar sadlade Tina Frennstedt om till deckarförfattare. Huvudpersonen i hennes serie är Tess Hjalmarsson, chef för Skånes Cold Case-grupp, och varje del är inspirerad av kalla fall ur verkligheten. 2019 mottog Tina Crimetime Award för Årets deckardebut. Hon hyllas av läsare och recensenter och översättningsrättigheterna har sålts till över tio länder. Den senaste delen i serien, Sista bilden, kom tidigare i år.

Michael Hjorth & Hans Rosenfeldt
Tillsammans skriver Michael Hjorth och Hans Rosennfeldt kriminalromaner under namnet Hjorth Rosenfeldt. Serien om kriminalpsykologen Sebastian Bergman är såld till 30 länder, och har sålt i 7 miljoner exemplar i världen. Skulden man bär, den åttonde delen i serien, utkom i september.

Linda Ståhl
Linda Ståhl kommer från Höllviken i Skåne, och det är också där hennes deckarserie utspelar sig. Syndaren ska vakna, hennes debutroman och den första delen i serien, nominerades till Crimetime Award Årets deckardebut och fick ett mycket fint mottagande av läsarna. Den tredje delen i serien, Ett enda skott, kom tidigare i år.

Thomas Bodström
Thomas Bodström är advokat och före detta justitieminister. Han driver Sveriges största brottmålsbyrå och medverkar regelbundet som juridisk expert i media. Tillsammans med Lars Olof Lampers, journalist och författare, skriver Thomas Bodström bokserien Svenska brott – kriminalreportage som skildrar uppmärksammade brottsfall via journalistisk research och ett inifrånperspektiv på rättsväsendet. Aktuell med den senaste delen i serien, Dubbelmordet i Vallentuna.

Mikaela Bley
Mikaela Bley debuterade 2015 med Lycke som följdes av Liv (2016), Louise (2018) och Flickorna utan namn (2019) – alla med den egensinniga kriminalreportern Ellen Tamm i huvudrollen. Med Död för dig (2021) inledde hon en ny serie med brottsutredarna Henrik Hedin och Leia Kaplan på Grova brott i Malmö i huvudrollerna. Systern, den andra och fristående delen i serien, kom tidigare i år.

Kvällens moderator
Susanna Dzamic, moderator och programledare.

Program för kvällen
17:00 Insläpp för mingel och bokförsäljning
17:45 Insläpp till salong
18:00 Börjar första akten
18:55 Paus för mingel och bokförsäljning
19:25 Börjar andra akten

Biljetterna är onumrerade och det är fri placering.

Varmt välkommen till en spännande kväll!

Lokal

Elite Hotel Savoy, Norra Vallgatan 62, 211 22 Malmö

Vanliga frågor

 • Jag har inte mottagit min biljett via mail. Vad ska jag göra?

  Det första du kan göra är att kontrollera din spam/skräppost och mailet hamnat där. Dina biljetter skickades som en bilaga och kan ses som spam eller skräppost av vissa e-posttjänster. Du kan alltid också hitta dina biljetter under fliken "Mina biljetter" när du är inloggad på ditt Billettokonto, antingen på webbläsaren eller i vår app. För mer information, läs här.

 • Jag önskar avboka min biljett och få biljetten återbetalad. Vad ska jag göra?

  Det är arrangören som beslutar om återbetalning av biljetter på deras event. Du bör därför kontakta dem direkt för att höra vilka möjligheterna är just för dig. Du hittar deras mailadress i ditt orderbekräftelsemail eller genom att gå in på deras arrangörssida och klicka på "Kontakta arrangören". För mer information, läs här.

 • Jag har registrerat mig på väntelistan, vad händer nu?

  Om fler biljetter blir tillgängliga kommer du, tillsammans med andra som registrerat sig på väntelistan, att meddelas om detta via mail. Köp av de tillgängliga biljetterna sker därefter enligt först-till-kvarn-principen. För mer information, läs här.

 • Var hittar jag länken till ett online-event?

  Vanligtvis tillhandahåller arrangören av eventet detaljerna i orderbekräftelsen som du mottar via mail efter köp eller så kan det hända att arrangören skickar ett uppföljande mail med en länk till deras online-event. Du kan även kika in på eventsidan där du finner arrangörens beskrivning av eventet. För mer information, läs här.

 • Vad är avbeställningsförsäkring och varför skulle jag behöva det?

  Med avbeställningsförsäkringen kan du vid vissa oförutsedda händelser som hindrar dig att delta i ett eventet, begära en återbetalning. För mer information, läs här.

Rekommenderade events
Genvägar
Upptäck mer