DECEMBERDEKADENSEN @Smedjan

30 nov 2019 15:00 - 23:00

Smedjan i Tollered, JT Bergs väg 12, 448 50 Tollered

December är på ingång och vi blir alla lite varmare, lite vänligare och lite vildare. Kulturföreningen Smeden & Spindeln firar jul, och du är förstås inbjuden. En levande scen, en gryta på kanel, spetsat te och sammetsröda ridåer. Välkommen!

BILJETT: 
Festivalpass 180 kr. I juletid bjuder vi på medlemskap för 2020 i Kulturföreningen Smeden & Spindeln (ordinarie pris 50 kr). Kanske köper du och ger bort till någon i julklapp?  Läs mer om hur medlemskapet fungerar på smedenochspindeln.com

PROGRAM:
Från kl. 15.00
Familjeworkshop: Body Percussion med Finn Björnulfson
- för barn från 5 år och vuxna tillsammans!

Lär dig spela på instrumentet du alltid bär med dig! Bröstkorgen blir bastrumma, handklapp är virvelkaggen och fingerknäpp blir hi-hat. Utforska den egna kroppens ljud och dess musikaliska möjligheter. Öva din motorik och rytmkänsla samtidigt som du utmanar din kreativitet och skapar egen musik. Gruppen Barbatuques uppfann tekniken i Brasilien och nu sprids den snabbt över hela världen. Finn Björnulfson är en av Sveriges främsta utövare av brasilianskt slagverk. Mest känd är han för sitt mångåriga samarbete med Håkan Hellström där han integrerat percussion i popmusiken. Finn har också gjort projekt tillsammans med t ex Timbuktu, José Gonzalez och sambaskolor i Rio de Janeiro. 

Avgift: 20 kr/ person Det finns max 40 platser och vi säljer något att tugga på för den som känner för det. Workshopen håller på till ca. 16.20. Mellan kl. 17.00-18.00 håller Smedjan stängt. När vi öppnar för kvällsprogrammet kl. 18 behöver vara medlem i Kulturföreningen Smeden & Spindeln och att biljett antingen förköps här på Billetto eller i dörren. 

Insläpp 19.00 (Du behöver vara medlem i Smeden & Spindeln)

20.00
Det kvinnliga perspektivet 
Sofia Nilsson och Emma Larsson är två riviga musiker och låtskrivare med en massa spännande i bagaget. Med sin duo "Det kvinnliga perspektivet” sjunger de visor av och om kvinnor, både tolkningar och egna dängor. De är båda utbildade vid Nordiska Visskolan. Gött sväng utlovas! 

21.15
Trakten
Musikerkollektivet Trakten har vuxit fram ur en snårskog. Kollektivets projekt kan ha varit spretiga och vilsna, men tillsammans med engelska översättningar av Karin Boyes texter vill de nu gallra och hitta en egen riktning.
Själfullt flyter musiken som ett stilla vatten mellan mörk indie och tröst. Visst, det gör ont att släppa musiken ifrån sig, men varför tveka? Den 30/11 hörs för första gången Boye live.

22.30
Cherokee Death Cats 
Göteborgsduon CDC har gjort sig kända för sina röjiga och teatraliska livespelningar så räkna med en svettfest där varken rövar eller fötter kan stå still! Trummaskiner, skitiga basgångar, ettriga gitarrer och kaxig sång i en förförisk mix av Riot Grrrl-inspirerad electro garage. Bandet har blivit omskrivna och hypats i internationella bloggar och fanzines för deras tidigare EP. I november släpptes deras andra platta "Sick" som spelats in i Nacksvings studios i samarbete med producenten Anders Lagerfors (Pale Honey). Plattan släpps via LA baserade skivbolaget Position Musik.