Decemberdekadensen @Smedjan

1 dec 2018 14:30 - 23:30

Smedjan i Tollered, JT, 448 50 Tollered

Liten röd december tassar in i vårt medvetande och vi blir på samma gång lite varmare, lite vänligare, lite vildare. När årets upplaga av Decemberdekadensen gör entré välkomnas hela världen till Tollered. En öppen scen, en gryta på kanel, spetsat te och sammetsröda ridåer. Kulturföreningen Smeden & Spindeln firar jul, och du är förstås inbjuden. 

BILJETT: 
Festivalpass 150 kr. I juletid bjuder vi på medlemskap för 2019  i Kulturföreningen Smeden & Spindeln (ordinarie pris 50 kr) 

Du registreras när du köper biljett. Köper du biljett på plats (kort/swish/kontant) behöver du vara medlem. Till discot kl. 14.30 är det fri entré. 

Varmast välkommen! Läs mer på smedenochspindeln.com eller följ oss på Facebook/Instagram. 

PROGRAM:

Från kl. 14.30
Bäbis & La familiadisco! - FRI ENTRÉ SÅKLART!
Efter en heldag på julmarknad, runtdragna på vuxligheter förtjänar kidsen en eftermidag på dansgolvet. DJ Javier Umazabal som skapat magi på Världskulturmuséets bäbisdicon skickar ut en mix av afro, indie och del mar i högtalarna när Smedjan öppnar upp. Festligt för både små & stora, och prognosen säger popcornregn! Presenteras i samarbete med Lerums kommun Kultur & Bibliotek. 

Insläpp 17.30 (Du behöver vara medlem i Smeden & Spindeln)

18.00
Charles Dickens 'A Christmas Carol'
Berättaren och skådespelaren Ashley Ramsden är på exklusivt besök i Göteborg och ett stopp i Smedjan bli oemotståndligt för den som vill förflytta lyssnaren till brittiska gränders hemligheter. I Dickens klassiker spelar han inte mindre än 23 karaktärer - helt själv. Vi tror det blir en upplevelse. 
 
20.00
Trakten
Som vi är glada att hälsa grannarna välkomna till Tollered! I trakten kring Norsesund samlas ortsbor i olika former för att spela tillsammans. Med passion, glädje och hyllningar till hjärtat som är grunden till allt, själva stoftet, själva beatet.  Kvällen till ära river de av mördarballader i bluegrass stil. Missa inte byarnas battle!

21.00
Sofie Reed feat. Mark A. Haynes. 
SOFIE REED (USA/SWE) lämnade Ludvika 1987 och flyttade till USA där hon byggt upp en musikalisk karriär. Numera bor hon i Colorado men har under senare år turnerat flitigt både i Sverige och övriga Europa. Hon beskrivs inte sällan som ett ”one woman band” som serverar oss rootsmusik inspirerat av folkmusik och blues. Hennes starka stämma ackompanjeras av bl.a. munspel, ett sliderör, en dulcimer och en stompbox gjord av en gammal vinlåda. Smeden och Spindeln är stolta att åter få henne tillbaka till Tollered, denna gång i sällskap av Mark A. Haynes (USA) på elbas som bland annat har spelat in skivor med Janet Jackson, Gladys Knight och Patti Labelle. Han är även med i gruppen the Sounds of Blackness som vunnit tre grammy awards.

22.30
- Late Act -Festivalbiljett

Stängd