DecemberDekadensen @Smedjan

2 dec 2017 15:00 - 3 dec 2017 00:00

Smedjan, Volrath Bergs väg 12, 448 50 Tollered


Liten röd december tassar in i vårt medvetande och vi blir på samma gång lite varmare, lite vänligare, lite vildare. Vi kan kalla det för ett stjärnfall eller helt enkelt för en liten musikfestival. En glödande scen, en gryta på kanel, spetsat te och sammetsröda ridåer. Kulturföreningen Smeden & Spindeln firar jul, och du är förstås inbjuden. Plats: Smedjan.

BILJETT:
Festivalpass 120 kr. I juletid bjuder vi på medlemskap i Kulturföreningen Smeden & Spindeln à 50 kr. Du registreras när du köper biljett. Köper du biljett på plats (kort/swish/kontant) behöver du vara medlem. Till barnföreställningen kl. 15 är det fri entré.

Varmast välkommen! Läs mer på smedenochspindeln.com eller följ oss på Facebook/Instagram.

PROGRAM:
15:00 Skrattkorven & Surstruten med MUSIKTEATER JAG ÄR HÄR NU! (Fri entré!) OBS! FULLSATT!
En svängig & varm genommusikalisk kavalkad om känslor och vänskap.För alla som är något av en skrattkorv, julnisse, surstrut eller tallkotte, och är mellan 3-100 år. Musikteater Jag är här nu! intresserar sig för den alternativa berättelsen, och skapar sina föreställningar i gränslandet mellan musik och teater. Ofta med teman som rör genus, identitet och självkänsla.

Insläpp 16.30.
17:00 Hypnotiska ragas och "slide guitar" med Manish Pingle (IND)
En av världens främsta slide-gitarrister med bas i Bombay kompas av en kille på tablas. Och om vi säger att Manish också skapat ljudupplevelsen till Ang Lee’s “Life of Pi” så vet du att detta blir magiskt. På Youtube: Manish Pingle (Indian slide guitar) Rohit Mujumdar (Tabla) LIVE IN TOKYO, JAPAN

19:00 Livets alla nyanser med TOLLEREDS REGGAEORKESTER
Ingen minns riktigt hur det gick till, men plötsligt fanns det en reggaeorkester i Tollered. Viktiga texter och alltid på svenska. Den behagliga rytmen ska inte misstas för lättsamhet, här ryms livets alla nyanser. Efter succén på Gretafestivalen fick orkestern blodad tand och nu har ni åter chans att se och höra dem på Smedjans scen. Mer på https://www.facebook.com/Tollereds-Reggaeorkester

20.30 Det dansanta kriget mot tråkigheten med GORDON
Det dansanta kriget mot tråkigheten och jantelagen är igång igen! Under ska-vågen i mitten av 90-talet skapade de kaos på alla de stora festivalerna. Efter nästan 20 års välbehövlig återhämtning har nu Göteborgs snyggaste kostymband återförenats. Håll i för "Madness i 300 bpm”, "terminator-ska", "Barsebäck-reggae" och "svarttaxi-rocksteady"! Medtag ombyte!

22:00 S(c)enkvällen med STINA VELOCETTE & MISS JEN

STINA VELOCETTE (live)
Stina Velocette levererar tänkvärda, personliga och nakna texter över mörka tunga beats. Hon gör musik som doftar UK och modern r'n'b och har redan hunnit få låttitlar intatuerade av personer som påverkats av texterna. Hon har överösts med meddelanden på sociala medier från kvinnor som sagt att dom relaterar och tackat för att hon är den kollektiva rösten för sånt dom gått igenom. Just nu är hon aktuell med sin EP "Motljus" som är producerad av Stina Velocette och Kapten Röd.

Stina Velocette har i sommar ingått i den hyllade rikstäckande turnén "Hundralappen" som avslutades på ett utsålt Slottskogsvallen i Göteborg med över 20 000 i publiken. Mer på:
https://www.facebook.com/stinavelocette

MISS JEN (dj-set)
Längtar du till varmare breddgrader och svettiga dansgolv är Miss Jen rätt person för dig! Förutom tighta mixar med afrobeats bjuder hon även på tunga selections med reggae, dancehall, r'n'b och annat dansant. Hon har backat artister som Etzia, Syster Sol, Aurelia Dey, Stina Velocette och hon har även under de senaste åren spelat runt om på olika nattklubbar och festivaler i både Sverige och i Gambia. I sommar har hon varit en del av Same Plate showcase på Kapten Röds turné "Hundralappen". Mer på: https://www.facebook.com/MissJenDJ/

MAT & DRYCK:
Från kl. 16.30 och hela kvällen serveras mat & dryck i Smedjan.

Vi ses!

Smeden & Spindeln

Biljett (inkl. medlemskap)

Stängd


Barnkonsert kl. 15.00

Stängd