Datsuns & Hot Breath

Datsuns & Hot Breath

Från 200,00 SEK

Plats

Datum

13 apr 2023 19:00 - 23:00

Beskrivning

Band: The Datsuns
Support: Hot Breath
Datum: Torsdag 13 april
Insläpp: 19.00
Live från: ca kl 20.00
Lokal: Hus 7
Åldersgräns: 18+ år

Den nyzeeländska hårdrocksgruppen The Datsuns slog igenom på scenen i början av 2000-talet med sin raka garagegiga rätt-på-sak-rock. Med ett sound som liknar samtida artister som The White Stripes, Jet och Wolfmother. Deras självbetitlade debut från 2002 skulle visa sig bli deras stora genombrott och kulminerade i popularitet i mainstream, med singlarna "MF from Hell" och "Lady"

Även om senare insatser inte fick lika stor genomslagskraft utomlands, förblev bandet en topp 20-placering på hemmaplan med 2004 års Outta Sight/Outta Mind och 2006 års Smoke & Mirrors. De återvände till listorna 2014 med sin sjätte LP, Deep Sleep. År 2021 släppte de sin sjunde uppsättning, Eye to Eye.

Nu är de på världsturné och stannar till på det ruffigaste stället i Sverige: Hus 7. Väl mött!
-

Med ett bultande hjärta för den där råa 60-talets Detroit-energin och de smutsiga gatorna i slutet av 70-talets London – HOT BREATH rusar av adrenalin och ren lust.

Denna hårdslående rockfyra från Göteborg ger en ny twist av garagerock och går med ansiktet först genom din sovrumsdörr.
Under pandemin spottade bandet ut albumet "Rubbery Lips" (april 2021) via The Sign Records, en väl hyllad och hisnande debut med kraftfull sång, spännande riff och catchy pophooks. Albumet är inspelat och mixat av Mattias Nyberg (The Soundtrack Of Our Lives, The Datsuns).

Hot Breath bildades 2018 av ex-medlemmar från Honeymoon Disease, Hypnos och Grand. Med en gemensam grund av tung rock.

Bandet blandade sina olika förflutna till ett vibrerande garageljud. Efter släppet av deras självbetitlade EP 2019 hade Hot Breath ett späckat turnéschema planerat.

Även om den flygande febern drabbade världen, hindrade det inte bandet från att vara ockuperat.

Medan de spelade in musik och gjorde videor bildade Hot Breath ett högenergi liveset för de svettiga, heta och dansande folkmassorna!

Hot Breath live är en smutsig och intensiv kyss, på din efterfest som aldrig tar slut.

Arrangör

Konserter och evenemang! 

Stockholm, Sverige

Lokal

Hus 7, Styckmästargatan 10, 121 62 Johanneshov

Vanliga frågor

 • Jag har inte mottagit min biljett via mail. Vad ska jag göra?

  Det första du kan göra är att kontrollera din spam/skräppost och mailet hamnat där. Dina biljetter skickades som en bilaga och kan ses som spam eller skräppost av vissa e-posttjänster. Du kan alltid också hitta dina biljetter under fliken "Mina biljetter" när du är inloggad på ditt Billettokonto, antingen på webbläsaren eller i vår app. För mer information, läs här.

 • Jag önskar avboka min biljett och få biljetten återbetalad. Vad ska jag göra?

  Det är arrangören som beslutar om återbetalning av biljetter på deras event. Du bör därför kontakta dem direkt för att höra vilka möjligheterna är just för dig. Du hittar deras mailadress i ditt orderbekräftelsemail eller genom att gå in på deras arrangörssida och klicka på "Kontakta arrangören". För mer information, läs här.

 • Jag har registrerat mig på väntelistan, vad händer nu?

  Om fler biljetter blir tillgängliga kommer du, tillsammans med andra som registrerat sig på väntelistan, att meddelas om detta via mail. Köp av de tillgängliga biljetterna sker därefter enligt först-till-kvarn-principen. För mer information, läs här.

 • Var hittar jag länken till ett online-event?

  Vanligtvis tillhandahåller arrangören av eventet detaljerna i orderbekräftelsen som du mottar via mail efter köp eller så kan det hända att arrangören skickar ett uppföljande mail med en länk till deras online-event. Du kan även kika in på eventsidan där du finner arrangörens beskrivning av eventet. För mer information, läs här.

 • Vad är avbeställningsförsäkring och varför skulle jag behöva det?

  Med avbeställningsförsäkringen kan du vid vissa oförutsedda händelser som hindrar dig att delta i ett eventet, begära en återbetalning. För mer information, läs här.