Därför är ojämlikheten viktig

Därför är ojämlikheten viktig

Från Gratis

Plats

Datum

12 okt 2023 12:00 - 13:00

Beskrivning

I alla tider har det funnits rika och fattiga, men hur stora är skillnaderna mellan dem? Har världen blivit mer ojämlik? Är Sverige världens jämlikaste land eller har klyftorna ökat mer här än någon annanstans? Det här är frågor politikerna älskar att bråka om, men forskningen har svaren beslutsfattarna ofta saknar.


Nationalekonomen Jesper Roine är en av landets ledande ojämlikhetsforskare och hans bok Därför är ojämlikheten viktig är måsteläsning för alla som vill förstå hur fördelningen av pengar verkligen fungerar, varför det spelar roll och vad vi kan vänta oss i framtiden. Tillsammans med några av kollegorna i bloggkollektivet Ekonomistas går han till botten med (av) klyftorna vi behöver prata om.

Boken gäller som entrébiljett. Har du inte köpt den ännu finns den att köpa på plats för 259 kronor. Den finns även att köpa på volanteshop.com.

Lunchmackor finns till självkostnadspris.

Obligatorisk föranmälan.

Lokal

Studio SN7, Stora Nygatan 7, 111 27 Stockholm

Vanliga frågor

 • Jag har inte mottagit min biljett via mail. Vad ska jag göra?

  Det första du kan göra är att kontrollera din spam/skräppost och mailet hamnat där. Dina biljetter skickades som en bilaga och kan ses som spam eller skräppost av vissa e-posttjänster. Du kan alltid också hitta dina biljetter under fliken "Mina biljetter" när du är inloggad på ditt Billettokonto, antingen på webbläsaren eller i vår app. För mer information, läs här.

 • Jag önskar avboka min biljett och få biljetten återbetalad. Vad ska jag göra?

  Det är arrangören som beslutar om återbetalning av biljetter på deras event. Du bör därför kontakta dem direkt för att höra vilka möjligheterna är just för dig. Du hittar deras mailadress i ditt orderbekräftelsemail eller genom att gå in på deras arrangörssida och klicka på "Kontakta arrangören". För mer information, läs här.

 • Jag har registrerat mig på väntelistan, vad händer nu?

  Om fler biljetter blir tillgängliga kommer du, tillsammans med andra som registrerat sig på väntelistan, att meddelas om detta via mail. Köp av de tillgängliga biljetterna sker därefter enligt först-till-kvarn-principen. För mer information, läs här.

 • Var hittar jag länken till ett online-event?

  Vanligtvis tillhandahåller arrangören av eventet detaljerna i orderbekräftelsen som du mottar via mail efter köp eller så kan det hända att arrangören skickar ett uppföljande mail med en länk till deras online-event. Du kan även kika in på eventsidan där du finner arrangörens beskrivning av eventet. För mer information, läs här.

 • Vad är avbeställningsförsäkring och varför skulle jag behöva det?

  Med avbeställningsförsäkringen kan du vid vissa oförutsedda händelser som hindrar dig att delta i ett eventet, begära en återbetalning. För mer information, läs här.

Rekommenderade events
Genvägar
Upptäck mer