Dansmuseet

Drottninggatan 17, 111 51 Stockholm
8 jan 2021 11:00
13 mar 2022 17:00
Superarrangör
Biljetter Gratis - 160,00 SEK
Biljetter Gratis - 160,00 SEK

Välkommen att besöka Dansmuseets jubileumsutställning "Om ni inte gillar det kan ni dra åt helvete" – Ballets Suédois 1920–1925. Utställningen bjuder på en berättelse om dans, kärlek och stora drömmar. Koreografen Jean Börlin träffar den rike Rolf de Maré och 1920 ger de sig av till Paris med sin danstrupp Svenska Baletten, Ballets Suédois. Det blir ett stort äventyr.

I utställningen visas kostymskisser, kostymer, fotografier, brev, almanackor och scenmodeller. 

Samtidigt på museet:
Specialutställningen Jean i garn. Fantasifulla, konstnärliga och charmiga broderier gjorda av medlemmar i föreningen Skapande Broderi på tema Svenska Baletten och Jean Börlin. Här får vi se Jean gå på lina och klättra uppför Globen, eller dansa på små moln över stadshusets gyllene kronor. Mycket glädje och hög igenkänning i motiven. Utställningen står fram till 30 januari 2022.

Dansmuseets pärlor. I utställningen visas ett urval av museets samling av kostymer, masker och bildkonst med anknytning till dans och teater från hela världen. Här finns både föremål som Rolf de Maré samlade in men också nyförvärv från dagens danshistoria. 

Biljetten gäller för alla utställningar under museets öppettid 11-17.

Profile picture
Dansmuseet

Dansmuseet är ett världsunikt museum för dans och rörelse. Välkommen in bland kostymer, masker, bildkonst, grafisk form, dekor, skandaler, uppror och banbrytande idéer. Har du inte upptäckt oss än? Välkommen hit!

Vill du gå på fler events?

Registrera dig för att få handplockade events direkt till din mail.