Dansmuseet

Drottninggatan 17, 111 51 Stockholm
8 jan 2021 11:00
22 dec 2021 17:00
Superarrangör
Biljetter Gratis - 160,00 SEK
Biljetter Gratis - 160,00 SEK

Välkommen att besöka Dansmuseets jubileumsutställning "Om ni inte gillar det kan ni dra åt helvete" – Ballets Suédois 1920–1925. Utställningen bjuder på en berättelse om dans, kärlek och stora drömmar. Koreografen Jean Börlin träffar den rike Rolf de Maré och 1920 ger de sig av till Paris med sin danstrupp Svenska Baletten, Ballets Suédois. Det blir ett stort äventyr.

I utställningen visas kostymskisser, kostymer, fotografier, brev, almanackor och scenmodeller.

Samtidigt på museet:
Specialutställning om en av stjärnorna i Svenska Baletten: Carina Ari – från Smala Gränd till Buenos Aires. Hennes liv som dansare, skulptör och koreograf. 1 juni – 31 oktober.

Dansmuseets pärlor. I utställningen visas ett urval av museets samlingar av kostymer, masker och bildkonst med anknytning till dans och teater från hela världen. Här finns både föremål som Rolf de Maré samlade in men också nyförvärv från dagens danshistoria.

Biljetten gäller för alla utställningar under museets öppettid 11-17.

Dansmuseet är ett världsunikt museum för dans och rörelse. Välkommen in bland kostymer, masker, bildkonst, grafisk form, dekor, skandaler, uppror och banbrytande idéer. Har du inte upptäckt oss än? Välkommen hit!

Vill du gå på fler events?

Registrera dig för att få handplockade events direkt till din mail.