Dansa Polska – INSTÄLLD!

Eventet är avslutat

Dansa Polska – INSTÄLLD!

Biljetter från 500,00 SEK

Plats

Datum

13 nov 2021 10:00 - 16:00

Beskrivning

Kurs med Ami Dregelid, Jeanette Evansson och Andreas Berchtold i samband med Folkmusiknatta i Falun.

Vad behöver du kunna för att vara med på dansgolvet? Tillsammans med Ami, Jeanette och Andreas får du lära dig att dansa Polska. Kursen vänder sig till dig som inte dansat tidigare och vill lära dig, men också till dig som dansat förut och vill lära dig mer. Du kommer få dansa och lyssna till Jeanettes spel, dansa fram och runt både själv och tillsammans, du kommer lära dig att få till balansen och tekniken så att dansen fungerar på ett bra sätt. Undervisning med Ami Jeanette och Andreas har ett tydligt musikaliskt och dansant fokus och hela syftet är att det skall vara lätt och kul.

Jeanette är spelman och pedagog, hennes musikaliska förebild har varit spelmannen Anton Jernberg. Musiken, låtarna och speltraditionen efter honom ligger närmast hennes hjärta. Under många år har hon fördjupat sig i att spela med dansare där funktionen i musiken blir väldigt konkret. "Det är det absolut roligaste som finns". Ami och Andreas har dansat hela sina liv, rört sig på olika sätt i folkmusik och dansmiljön. Att utöva dans har alltid varit det viktigaste, utifrån det har förhållningssätt i undervisning utvecklats till vad det är idag.

De har alla tre stor lust till att få folk att dansa och spela, de är idag lärare på de ettåriga dans och spelkurserna på Eric Sahlström institutet i Tobo.

Kursen görs i samarbete med Folkmusikens hus. 

Kurstid: lördag 13 nov, kl 10:00-16:00
Kurslokal: Kulturhuset Tio14
Antal deltagare: 30
Pris: 500 kr

Lokal

Kulturhuset tio14 Kulturhuset tio14, TEATERGATAN 5, 791 62 Falun

Vanliga frågor

 • Jag har inte mottagit min biljett via mail. Vad ska jag göra?

  Det första du kan göra är att kontrollera din spam/skräppost och mailet hamnat där. Dina biljetter skickades som en bilaga och kan ses som spam eller skräppost av vissa e-posttjänster. Du kan alltid också hitta dina biljetter under fliken "Mina biljetter" när du är inloggad på ditt Billettokonto, antingen på webbläsaren eller i vår app. För mer information, läs här.

 • Jag önskar avboka min biljett och få biljetten återbetalad. Vad ska jag göra?

  Det är arrangören som beslutar om återbetalning av biljetter på deras event. Du bör därför kontakta dem direkt för att höra vilka möjligheterna är just för dig. Du hittar deras mailadress i ditt orderbekräftelsemail eller genom att gå in på deras arrangörssida och klicka på "Kontakta arrangören". För mer information, läs här.

 • Jag har registrerat mig på väntelistan, vad händer nu?

  Om fler biljetter blir tillgängliga kommer du, tillsammans med andra som registrerat sig på väntelistan, att meddelas om detta via mail. Köp av de tillgängliga biljetterna sker därefter enligt först-till-kvarn-principen. För mer information, läs här.

 • Var hittar jag länken till ett online-event?

  Vanligtvis tillhandahåller arrangören av eventet detaljerna i orderbekräftelsen som du mottar via mail efter köp eller så kan det hända att arrangören skickar ett uppföljande mail med en länk till deras online-event. Du kan även kika in på eventsidan där du finner arrangörens beskrivning av eventet. För mer information, läs här.

 • Vad är avbeställningsförsäkring och varför skulle jag behöva det?

  Med avbeställningsförsäkringen kan du vid vissa oförutsedda händelser som hindrar dig att delta i ett eventet, begära en återbetalning. För mer information, läs här.