skip to main content

Event avslutat - Missade du detta event?

Kolla in dessa handplockade kommande!För information om tidigare evenemang, scrolla bara nedåt.
Andra event från arrangören
Laddar...
 
 
Genvägar
Laddar...
 
 
Andra events i samma kategori
Laddar...
 
 
Rekommenderade events
Laddar...
 
 

DANIEL ROMANO [CAN] + Support

Eventet är avslutat

DANIEL ROMANO [CAN] + Support

Från 250,00 SEK

Plats

Datum

1 nov 2017 19:00 - 23:00

Beskrivning

Han har kallats för geni, kameleont, stilikon och till och med countryns räddare.

Överdrivet? Inte det minsta.

Vi skriver under på samtliga påståenden.

Och stolt slår vi oss för bröstet över att han kommer till PIPELINE i oktober.

Daniel Romano släppte 19 maj sitt sjunde soloalbum ”Modern Pressure” via New West Records. Med föregångaren ”Mosey” började Romano leta sig bort från den klassiska countryn till ett 60-tals poppigt Jane Birkin blandat med rock´n´roll, hjärtekross och Morricones spagettiwestern. ”Modern Pressure” är den nutida, lilla människans skildring. En skildring som bottnar i ett kvävande rop på revolt. I en fortsatt 60-talsvibe sätter Romano denna gång lyssnaren i ett drömlikt tillstånd omringad av Dylans lyricism, country och retropräglade gitarrslingor i ett psykedeliskt paket som ifrågasätter den moderna människans persona och varande. Med ”Modern Pressure" murar Romano sitt sound och tar vid där ”Mosey” slutade och för oss till en framtid i nutiden med nostalgiska återblickar.

Modern Pressures premiärsingeln ”Roya” släpptes via Vice i början av 2017 och beskrevs som “a dreamy, laid back head-nodder featuring shuffling shakers, jangly tambourine, and ever-present, slinking guitar lines.” FLOOD Magazine släppte andra singeln "When I Learned Your Name,” och menade att "Daniel Romano sings like Adam Granduciel, plays guitar like a member of Thin Lizzy, and writes songs like Wilco at their power-poppiest".

Liksom alltid står Romano som ensam skapare bakom sina verk. När vi idag landar i hans sjunde album har Romano hunnit bli flerfaldigt nominerad för Polaris Music Prize och Juno för att nämna några och vi kan skåda en rutinerad artist som sedan barnsben haft musiken i blodet. En stjärna som lyser starkare och starkare för varje album han skapar.

Spotify: https://open.spotify.com/artist/2kTXvMOmrHVjVewErG5kHD

YouTube “Modern Pressure”: https://www.youtube.com/watch?v=RuM712sds8U

Arrangör

PIPELINE SUNDSVALLS MUSIKFORUM

Sundsvalls Musikforum bildades 1973 under den rådande musikrörelsen i Sundsvall. Inledningsvis var det i första hand jazzen på tapeten, vilket gick in i proggen och vidare in i punken i slutet av 1970-talet. Sundsvalls Musikforum, som föreningen hette på den tiden, höll till på Magasinet i Sundsvall. Detta blev en stilbildande och viktig scen för punkvågen, och Sundsvall sattes på den musikaliska Sverigekartan som ”Punksvall”.


1985 flyttade föreningen in i nya lokaler på Kyrkogatan 6, och tog då namnet Pipeline Sundsvalls Musikforum. Pipeline, som föreningen heter i folkmun, har överlevt alla kommunpolitiska svängningar och besparingskrav sedan dess. Det har stundtals varit väldigt tufft, men kämpaglöden och motståndskraften hos föreningens eldsjälar är starkare än tillfälliga politiska nycker. 2023 firar föreningen 50 år och inleder året med den största vårsäsongen någonsin. Hösten 2023 hålls en jubileumsvecka för att fira de 50 gångna åren – och blicka framåt mot de nästkommande 50! I samband med jubileet släpps det även en vacker coffee table-bok som med text och bild sammanfattar väl utvalda delar av föreningens historia.


Om Pipelines väggar kunde tala. Alla nyfikna ögon som beundrat de fantastiska affischväggarna i foajén. Konsertlokalens tak, golv och väggar som vibrerat i timmar och åter timmar av livemusik i alla dess former. Internationellt och nationellt erkända musiker har samsats med lokala förmågor som gjort sina första spelningar, inför en alltid lika entusiastisk publik.


Även om fokusen för Sveriges äldsta rockklubb alltid legat på just musiken, så är Pipeline en lika viktig mötesplats för människor i alla åldrar och bakgrund. Pipeline är ingen ungdomsgård – Pipeline är en plats för alla! Vare sig du kommer för musiken, hänget eller söker ett sammanhang där du känner att du hör hemma – så är du välkommen. Vi behandlar alla vi möter med värme, nyfikenhet och respekt. Förutom rasister, sexister, funkofober, homofober, generella gubbslem, otrevliga och våldsamma människor – de kan gå och vara någon annanstans.


Pipeline Sundsvalls Musikforum – Sveriges äldsta – världens bästa!

Lokal

Pipeline, Kyrkogatan 6, 852 31 Sundsvall

Vanliga frågor

 • Jag har inte mottagit min biljett via mail. Vad ska jag göra?

  Det första du kan göra är att kontrollera din spam/skräppost och mailet hamnat där. Dina biljetter skickades som en bilaga och kan ses som spam eller skräppost av vissa e-posttjänster. Du kan alltid också hitta dina biljetter under fliken "Mina biljetter" när du är inloggad på ditt Billettokonto, antingen på webbläsaren eller i vår app. För mer information, läs här.

 • Jag önskar avboka min biljett och få biljetten återbetalad. Vad ska jag göra?

  Det är arrangören som beslutar om återbetalning av biljetter på deras event. Du bör därför kontakta dem direkt för att höra vilka möjligheterna är just för dig. Du hittar deras mailadress i ditt orderbekräftelsemail eller genom att gå in på deras arrangörssida och klicka på "Kontakta arrangören". För mer information, läs här.

 • Jag har registrerat mig på väntelistan, vad händer nu?

  Om fler biljetter blir tillgängliga kommer du, tillsammans med andra som registrerat sig på väntelistan, att meddelas om detta via mail. Köp av de tillgängliga biljetterna sker därefter enligt först-till-kvarn-principen. För mer information, läs här.

 • Var hittar jag länken till ett online-event?

  Vanligtvis tillhandahåller arrangören av eventet detaljerna i orderbekräftelsen som du mottar via mail efter köp eller så kan det hända att arrangören skickar ett uppföljande mail med en länk till deras online-event. Du kan även kika in på eventsidan där du finner arrangörens beskrivning av eventet. För mer information, läs här.

 • Vad är avbeställningsförsäkring och varför skulle jag behöva det?

  Med avbeställningsförsäkringen kan du vid vissa oförutsedda händelser som hindrar dig att delta i ett eventet, begära en återbetalning. För mer information, läs här.

Upptäck mer