DAGSPASS SÖNDAG 18 SEPTEMBER - Giresta

Eventet är avslutat

DAGSPASS SÖNDAG 18 SEPTEMBER - Giresta

Biljetter från 255,00 SEK

Plats

Datum

18 sep 2022 15:00 - 18:00

Beskrivning

Varmt välkommen till kammarmusikfestivalen som arrangeras i samarbete mellan Giresta och Västerlöfsta kyrkorks musikstiftelser!


Detta dagspass omfattar söndagens två konserter i Giresta Kyrka och inleds kl 15.00 med stjärngitarristen Mattias Schulstad i samarbete med likaledes formidabla pianisten Bengt Forsberg.

De presenterar ett spanskt program där Mattias inlevelsefulla presentationer ger musiken ytterligare nya dimensioner. Programmets musikaliska kronjuvel får sägas vara Joaquin Rodrigos mycket omtyckta Concierto de Aranjuez, men även andra spanska höjdare såsom Tarrega och Mompou lyfts fram under konserten!


Efter konserten kommer det finnas möjlighet att köpa fika på plats i lillkyrkan innan nästa konsert börjar kl 17.00.

Avslutningskonserten fokuserar på den unika romantiska musik som skrevs i dåvarande Böhmen, nuvarande Tjeckien under slutet av 1800-talet. Vi börjar i Smetanas smäktande tondikt Die Moldau som är mycket melodiskt besläktad med Värmlandsvisan. Verket är ursprungligen för orkester men här hör vi det i Smetanas egen version för fyrhändigt piano. Smetana gestaltar dels vattnets resa från små porlande vattendrag till den väldiga floden i den långa färden mot havet, men även de människor och grandiosa städer som upprättats längs flodbankerna.

Konserten och hela festivalen går i mål med Dvoraks storartade pianokvartett i Ess-dur. Detta fyrsatsiga verk omfattar alla de uttryck som man mest förknippar med Dvorak: kärleken till naturen, människorna, det egna landet och det goda livet. Samtidigt finns där en underliggande dramatik som gör verket till en rafflande musikalisk färd mot ett okänt mål. Kanske blickade Dvorak redan mot det Amerika han strax efter verkets fullbordan reste mot för att tillbringa de kommande åren? Oavsett vilket utgör verket en minst sagt passande inramning för vår festival!

PROGRAM KONSERT 1 Spanska toner

Joaquin Rodrigo - Concierto de Aranjuez

Övrigt program meddelas senare

Medverkande:

Mattias Schulstad, gitarr

Bengt Forsberg, piano


PROGRAM KONSERT 2 Grande Finale! (17.00)

Bedrich Smetana - Die Moldau (version för fyrhändigt piano)
Antonin Dvorak - Pianokvartett i Ess-dur

Medverkande:
Tobias Ringborg, violin
Ami-Louise Johnsson, viola
Kristina Winiarski, cello
Karin Haglund, piano
Peter Friis Johansson, piano

Lokal

Giresta kyrka Giresta kyrka, Ö, 749 62 Enköping

Vanliga frågor

 • Jag har inte mottagit min biljett via mail. Vad ska jag göra?

  Det första du kan göra är att kontrollera din spam/skräppost och mailet hamnat där. Dina biljetter skickades som en bilaga och kan ses som spam eller skräppost av vissa e-posttjänster. Du kan alltid också hitta dina biljetter under fliken "Mina biljetter" när du är inloggad på ditt Billettokonto, antingen på webbläsaren eller i vår app. För mer information, läs här.

 • Jag önskar avboka min biljett och få biljetten återbetalad. Vad ska jag göra?

  Det är arrangören som beslutar om återbetalning av biljetter på deras event. Du bör därför kontakta dem direkt för att höra vilka möjligheterna är just för dig. Du hittar deras mailadress i ditt orderbekräftelsemail eller genom att gå in på deras arrangörssida och klicka på "Kontakta arrangören". För mer information, läs här.

 • Jag har registrerat mig på väntelistan, vad händer nu?

  Om fler biljetter blir tillgängliga kommer du, tillsammans med andra som registrerat sig på väntelistan, att meddelas om detta via mail. Köp av de tillgängliga biljetterna sker därefter enligt först-till-kvarn-principen. För mer information, läs här.

 • Var hittar jag länken till ett online-event?

  Vanligtvis tillhandahåller arrangören av eventet detaljerna i orderbekräftelsen som du mottar via mail efter köp eller så kan det hända att arrangören skickar ett uppföljande mail med en länk till deras online-event. Du kan även kika in på eventsidan där du finner arrangörens beskrivning av eventet. För mer information, läs här.

 • Vad är avbeställningsförsäkring och varför skulle jag behöva det?

  Med avbeställningsförsäkringen kan du vid vissa oförutsedda händelser som hindrar dig att delta i ett eventet, begära en återbetalning. För mer information, läs här.