Dagar i Warszawa

Dagar i Warszawa

Biljetter från 170,00 SEK

Plats

Datum

23 mar 2023 19:00 - 20:00

Beskrivning

Nypremiär - ta chansen att se en mycket uppskattad föreställning!

"Sevreus och Janssons interaktion är lysande. Agerandet kännetecknas av värdighet och respekt, vilket regissör Berzak synes ha vinnlagt sig om. Den genialiska ordväxlingen som avslutar berättelsen visar hur ohyggligt mycket godhet och klokskap det krävs i ett skede då omänskliga gärningar dominerar".

Mats Hallberg, Kulturbloggen


Warszawa-ghettot 1943. Den unga judinnan Zofia fattar ett avgörande beslut.

För att överleva - och rädda sin lille son – tvingas hon lämna sin make och flyr till den ”ariska” delen av staden. På andra sidan ghettomuren dör hennes folk av svält och pistolskott. I en riskfylld kamp mot klockan försöker hon desperat rädda sin make från döden. Samtidigt riskerar Zofia och hennes son att avrättas om deras etnicitet avslöjas. Hon antar en falsk identitet och måste förneka sitt folk, sin familj, sitt vittnesmål, sitt namn.

En dag är kriget slut, men överlevarens berättelse slutar inte här. Den inre konflikten har bara börjat.

Många år efter kriget hamnar Zofia och hennes son i Göteborg.

2020 läser dramatikern Vera Berzak hennes självbiografi. Vera får kontakt med Zofias son Juliusz, nu 83 år gammal, och inleder en lång brevväxling. Så småningom växer ett manus fram utifrån den sanna historien.

Baserad på Zofia Brzezinskas självbiografi "Dagar i Warszawa 1940-1945".


Manus och regi: Vera Berzak
Musik: Ida Gillner
Skådespelare: Anette Sevreus och Emeli Jansson
Ljus: Diblik Rabía

Lokal

Cinnober Teaterförening Cinnober Teaterförening, Masthuggsterrassen 3, 413 18 Göteborg

Vanliga frågor

 • Jag har inte mottagit min biljett via mail. Vad ska jag göra?

  Det första du kan göra är att kontrollera din spam/skräppost och mailet hamnat där. Dina biljetter skickades som en bilaga och kan ses som spam eller skräppost av vissa e-posttjänster. Du kan alltid också hitta dina biljetter under fliken "Mina biljetter" när du är inloggad på ditt Billettokonto, antingen på webbläsaren eller i vår app. För mer information, läs här.

 • Jag önskar avboka min biljett och få biljetten återbetalad. Vad ska jag göra?

  Det är arrangören som beslutar om återbetalning av biljetter på deras event. Du bör därför kontakta dem direkt för att höra vilka möjligheterna är just för dig. Du hittar deras mailadress i ditt orderbekräftelsemail eller genom att gå in på deras arrangörssida och klicka på "Kontakta arrangören". För mer information, läs här.

 • Jag har registrerat mig på väntelistan, vad händer nu?

  Om fler biljetter blir tillgängliga kommer du, tillsammans med andra som registrerat sig på väntelistan, att meddelas om detta via mail. Köp av de tillgängliga biljetterna sker därefter enligt först-till-kvarn-principen. För mer information, läs här.

 • Var hittar jag länken till ett online-event?

  Vanligtvis tillhandahåller arrangören av eventet detaljerna i orderbekräftelsen som du mottar via mail efter köp eller så kan det hända att arrangören skickar ett uppföljande mail med en länk till deras online-event. Du kan även kika in på eventsidan där du finner arrangörens beskrivning av eventet. För mer information, läs här.

 • Vad är avbeställningsförsäkring och varför skulle jag behöva det?

  Med avbeställningsförsäkringen kan du vid vissa oförutsedda händelser som hindrar dig att delta i ett eventet, begära en återbetalning. För mer information, läs här.