skip to main content

Countryhus: H. Self med vänner

Countryhus: H. Self med vänner

Från 150,00 SEK

Plats

Datum

8 mar 2024 20:00 - 9 mar 2024 01:00

Beskrivning

Vad: Countryhus – countryklubb på Hus 7
Band: H. Self med inbjudna gäster
Fredag, 8 mars
Venue: Hus 7
Insläpp 20.00
Live från ca 21.00
Åldersgräns: 18+ år

Inget fjäsk! Bara straight up, till kärnan, country!

Konceptet är enkelt: Vi älskar country. Du älskar country. Men framför allt älskar H. Self country och kommer stå som huvudattraktion när han även bjuder in hemliga, men välkända, gäster for all things country: Boots, jeans, säkert linedance, hattar och uppknäppta skjortor.

Det blir svettigt, det blir underbart.

Det är country, det är Hus 7 det är Countryhus!

Så här skriver H. Self om sig själv:

H.SELF aka Henric Hammarbäck

Med utgångspunkt i den amerikanska låtskrivartraditionen, inte sällan med Dallas Frazier som partiell ledstjärna, har Hammarbäck renoverat hemmet i Telefonplan till att bli Stockholms södra förorters Music Row. Om än i en rent teoretisk mening, förstås. Debutalbumet Broken Live On visade på djupgående kvaliteter vad gäller hantverk som musikalisk säkerhet, och hyllades av såväl Jan Gradvall i Dagens Industri som Kyle ”Trigger” Coroneos i den ansedda publikationen Saving Country Music. Den sistnämnde gick så långt att nämna countrymusikens kanske heligaste figur, Hank Williams, i samma andetag som H. Self. Den 2 mars släpptes uppföljaren – Country Songs. Ett album som hyllades av såväl press som en hängiven lyssnarskara.

Country songs speglar det liv som ligger till grund för raderna på ett säreget vis, där historierna tillåts berättas som de är, utan försköningar. Den musikaliska uppbackningen innehar element av den traditionella countryn, men utan att helt låta sig bindas av genrens ramar. Albumet spelades in i Kassmyra Country, producerades av Jonas Öhlund och låtarna skrevs till största del av Henric Hammarbäck, men även gästspel av David Ritschard återfinns, däribland på spåret ”The Night When Dallas Frazier Died”, vilken de författat ihop. Ett samarbete som tidigare mynnat ut i låtar som "Rockbotten", "Än går det vågor" och "Sverigerocken", utgivna av den sistnämnde.

Utöver sin egen produktion verkar även Hammarbäck som producent, och som ovan nämnt, låtskrivare åt flertalet akter, inte sällan tillsammans med Jonas Öhlund från studion Kassmyra Country. Bland annat Daniel Hollow och Sabina Ddumba. Under hösten arbetade han även som kurator för musiken till den unisont hyllade musikalen om Dolly Parton: "9-5 Musikalen", vilken spelas för utsålda hus på Uppsala stadsteatern.

Arrangör

Konserter och evenemang! 

Stockholm, Sverige

Lokal

Hus 7, Styckmästargatan 10, 121 62 Johanneshov

Vanliga frågor

 • Jag har inte mottagit min biljett via mail. Vad ska jag göra?

  Det första du kan göra är att kontrollera din spam/skräppost och mailet hamnat där. Dina biljetter skickades som en bilaga och kan ses som spam eller skräppost av vissa e-posttjänster. Du kan alltid också hitta dina biljetter under fliken "Mina biljetter" när du är inloggad på ditt Billettokonto, antingen på webbläsaren eller i vår app. För mer information, läs här.

 • Jag önskar avboka min biljett och få biljetten återbetalad. Vad ska jag göra?

  Det är arrangören som beslutar om återbetalning av biljetter på deras event. Du bör därför kontakta dem direkt för att höra vilka möjligheterna är just för dig. Du hittar deras mailadress i ditt orderbekräftelsemail eller genom att gå in på deras arrangörssida och klicka på "Kontakta arrangören". För mer information, läs här.

 • Jag har registrerat mig på väntelistan, vad händer nu?

  Om fler biljetter blir tillgängliga kommer du, tillsammans med andra som registrerat sig på väntelistan, att meddelas om detta via mail. Köp av de tillgängliga biljetterna sker därefter enligt först-till-kvarn-principen. För mer information, läs här.

 • Var hittar jag länken till ett online-event?

  Vanligtvis tillhandahåller arrangören av eventet detaljerna i orderbekräftelsen som du mottar via mail efter köp eller så kan det hända att arrangören skickar ett uppföljande mail med en länk till deras online-event. Du kan även kika in på eventsidan där du finner arrangörens beskrivning av eventet. För mer information, läs här.

 • Vad är avbeställningsförsäkring och varför skulle jag behöva det?

  Med avbeställningsförsäkringen kan du vid vissa oförutsedda händelser som hindrar dig att delta i ett eventet, begära en återbetalning. För mer information, läs här.

Rekommenderade events
Genvägar
Upptäck mer