skip to main content

Event avslutat - Missade du detta event?

Kolla in dessa handplockade kommande!För information om tidigare evenemang, scrolla bara nedåt.
Laddar...
 
 
Närliggande evenemang
Laddar...
 
 
Evenemang från samma kategori
Laddar...
 
 
Liknande upplevelser
Rekommenderade events
Laddar...
 
 

Constant Smiles + Clementine Valentine + LadieLex

Eventet är avslutat

Constant Smiles + Clementine Valentine + LadieLex

Från 120,00 SEK

Plats

Datum

1 mar 2024 19:00 - 23:00
Billetto Peace of Mind
Boka tryggt med oss: Billetto garanterar återbetalning vid inställda event. Läs mer

Beskrivning

Band: Constant Smiles + Clementine Valentine
Support: LadieLex
Datum: Fredag 1 mars
Lokal: Hus 7
Insläpp: 19:00
Live: ca 20.00
Åldersgräns: 18+ år

Constant Smiles

Du är vaken, men du drömmer. Eller är det tvärt om? Det känns som bomull i din hjärna och du är kanske inne på din tredje till fjärde dag av salongsberusning. Allt är lite luddigt. Men känslor: finns. Oklart vilka. Hur många och vad de betyder.

Exakt så låter Contant Smiles. Det är drivigt och framåtlutat men samtidigt coolt avslappnat och tryggt. Nya plattan Kenneth Anger är kulmen av deras många år av knogande. Frammejslad av Jonathan Schenke som du känner igen från bland andra Parquet Courts, Liars och Dougie Pool.

Vi riktiga indieskallar älskar såklart redan förra skivan, Paragons, för sitt indiefolkiga anslag och uttryck. Men det här är ett band som visar att de är som bäst och viktigast när de blickar framåt. Stort att de kommer till Hus 7!

Clementine Valentine

Systrarna Clementine och Valentine Nixon gör musik hämtad från nomadiskt familjearv som frammanar unika stämningar av kontraster: forntida och moderna, paradis och isolering, skönhet och trasighet, ritual och just nu.

Uppvuxna på resande fot mellan Nya Zeeland och Hong Kong, skar systrarna sina tänder när de uppträder i rena galleriutrymmen och oseriösa musikställen över Hongkongs övergivna industriområden, och framför experimentellt brus och futuristisk drömpop under namnet Purple Pilgrims.

Duon har sedan dess turnerat runt i världen tillsammans med sådana som Ariel Pink, Aldous Harding, John Maus och Weyes Blood. Det är en livsstil inbäddad i deras härstamning; resande musiker och artister går tillbaka hundratals år på sin modersida (vilket dokumenterats på inspelningar som The Traveling Stewarts, från 1968). Som barn fick systrarna lära sig att sjunga traditionell balladry av sin mormor, dotter till den vördade Traveler-musikern Davie Stewart (senare inspelad av Alan Lomax).

Medan deras tidigare verk var egenproducerade och släppta via kult underground-etiketter, har systrarna stadigt förfinat sitt hantverk till ett mer fullständigt realiserat och sofistikerat nytt sound. De uppträder nu under sina födelsenamn och har börjat samarbeta med världskända musiker och producenter – från producenten Randall Dunn (Oneohtrix Point Never, Danny Elfman, Jim Jarmusch) till den legendariske trummisen Matt Chamberlain (David Bowie, Lana Del Rey, Fiona Apple).

The Coin That Broke the Fountain Floor markerar ett avgörande ögonblick i den kreativa utvecklingen av Clementine och Valentine Nixon – kunglig och rikt lager, skimrande och mjukt orkestrerande, en ansamling av sånghantverk som sträcker sig århundraden tillbaka.


Arrangör

Konserter och evenemang! 

Stockholm, Sverige

Lokal

Hus 7, Styckmästargatan 10, 121 62 Johanneshov

Vanliga frågor

 • Jag har inte mottagit min biljett via mail. Vad ska jag göra?

  Det första du kan göra är att kontrollera din spam/skräppost och mailet hamnat där. Dina biljetter skickades som en bilaga och kan ses som spam eller skräppost av vissa e-posttjänster. Du kan alltid också hitta dina biljetter under fliken "Mina biljetter" när du är inloggad på ditt Billettokonto, antingen på webbläsaren eller i vår app. För mer information, läs här.

 • Jag önskar avboka min biljett och få biljetten återbetalad. Vad ska jag göra?

  Det är arrangören som beslutar om återbetalning av biljetter på deras event. Du bör därför kontakta dem direkt för att höra vilka möjligheterna är just för dig. Du hittar deras mailadress i ditt orderbekräftelsemail eller genom att gå in på deras arrangörssida och klicka på "Kontakta arrangören". För mer information, läs här.

 • Jag har registrerat mig på väntelistan, vad händer nu?

  Om fler biljetter blir tillgängliga kommer du, tillsammans med andra som registrerat sig på väntelistan, att meddelas om detta via mail. Köp av de tillgängliga biljetterna sker därefter enligt först-till-kvarn-principen. För mer information, läs här.

 • Var hittar jag länken till ett online-event?

  Vanligtvis tillhandahåller arrangören av eventet detaljerna i orderbekräftelsen som du mottar via mail efter köp eller så kan det hända att arrangören skickar ett uppföljande mail med en länk till deras online-event. Du kan även kika in på eventsidan där du finner arrangörens beskrivning av eventet. För mer information, läs här.

 • Vad är avbeställningsförsäkring och varför skulle jag behöva det?

  Med avbeställningsförsäkringen kan du vid vissa oförutsedda händelser som hindrar dig att delta i ett eventet, begära en återbetalning. För mer information, läs här.

Upptäck mer