skip to main content

Event avslutat - Missade du detta event?

Kolla in dessa handplockade kommande!För information om tidigare evenemang, scrolla bara nedåt.
Laddar...
 
 
Närliggande evenemang
Laddar...
 
 
Evenemang från samma kategori
Laddar...
 
 
Liknande upplevelser
Rekommenderade events
Laddar...
 
 

CO2-budget Conference Uppsala 2022

Eventet är avslutat

CO2-budget Conference Uppsala 2022

Från Gratis

Plats

Datum

15 nov 2022 12:00 - 16 nov 2022 18:00
Billetto Peace of Mind
Boka tryggt med oss: Billetto garanterar återbetalning vid inställda event. Läs mer

Beskrivning

För närmare information se co2-budget.com eller kontakta conference@co2-budget.com


Programöversikt 2022

Del 1 | eftermiddag 15 november 12.00 – 17.00
Tema: Gränser och risker – ett koncept under utveckling

Under konferensens första dag – som är en halvdag – debatterar vi frågor som ligger i landet mellan klimatvetenskap och politik för utsläppsminskning. Var bör vi dra gränsen för vilka frågor vetenskap kan och bör besvara? Den första dagen söker vi också granska konceptet koldioxidbudget kritiskt. Konceptet tycks ha lyckats väl med att leverera en känsla av att ingen tid finns att förlora, och djup förståelse av att det är de kumulativa utsläppen som räknas i klimatomställningen. Men vilka är riskerna, och hur mycket kan egentligen koldioxidbudgetar och andra kvantitativa, vetenskapliga metoder bidra med i klimatomställningen?


Del 2 | förmiddag 16 november 09.00 – 12.00
Tema: Från CO2-budget till att koldioxidbudgetera

Denna förmiddag vill vi ge en översyn över de ansträngningar som idag sker att göra koldioxidbudgeten till ett verktyg som hjälper oss att styra, planera och följa upp klimatarbetet i landets kommuner, regioner och länsstyrelser. Vi lyssnar exempelvis till Mikael Malmeus från IVL, som berättar om hur investeringar kan länkas till utsläpp. Vi möter också representanter för regioner och länsstyrelser som upprättat egna koldioxidbudgetar. På scen reflekterar de över vilken roll de bör ha när intresset för koldioxidbudgetar nu växer bland landets kommuner, och hur de kan stötta de koldioxidbudgeterande kommunerna. Även kommunerna tar naturligtvis plats på scen, exempelvis får vi inblick i hur Uppsala kommun kopplar stadsbyggandet till sin klimatplan. Många tillfällen att ställa frågor kommer att ges och du kommer att få bekanta dig med ett antal initiativ, innovations- och forskningsprojekt som idag löper ute i landet.


Del 3 | eftermiddag 16 november 13.00 – 17.00
Tema: CO2-budget i den allmänna debatten och som politiskt förslag

Under konferensen sista halvdag kommer vi bland annat få följa en intressant paneldiskussion om hur ekonomiska begrepp som budget, ackumulering och värdering av ekosystemtjänster påverkar den allmänna diskursen kring klimatfrågan och vår syn på utmaningen. En budgetfördelning över sektorer och åtgärder kommer diskuteras mellan en klimatorganisation och två forskare och vi kommer även att höra presentationer om civil olydnad och digitala hjälpmedel för att stärka demokratiskt inflytande. Slutligen kommer hela konferensen summeras med en framåtblick för alla tre delarna.

Arrangör

CO2-budget konferensen är en årlig konferens för kommuner, regioner, forskare och civilsamhälle. Konferensen syftar till att förklara, utveckla och problematisera koldioxidbudgetering.

Lokal

Humanities Theatre Humanities Theatre, Thunbergsvägen 3C, 752 38 Uppsala

Vanliga frågor

 • Jag har inte mottagit min biljett via mail. Vad ska jag göra?

  Det första du kan göra är att kontrollera din spam/skräppost och mailet hamnat där. Dina biljetter skickades som en bilaga och kan ses som spam eller skräppost av vissa e-posttjänster. Du kan alltid också hitta dina biljetter under fliken "Mina biljetter" när du är inloggad på ditt Billettokonto, antingen på webbläsaren eller i vår app. För mer information, läs här.

 • Jag önskar avboka min biljett och få biljetten återbetalad. Vad ska jag göra?

  Det är arrangören som beslutar om återbetalning av biljetter på deras event. Du bör därför kontakta dem direkt för att höra vilka möjligheterna är just för dig. Du hittar deras mailadress i ditt orderbekräftelsemail eller genom att gå in på deras arrangörssida och klicka på "Kontakta arrangören". För mer information, läs här.

 • Jag har registrerat mig på väntelistan, vad händer nu?

  Om fler biljetter blir tillgängliga kommer du, tillsammans med andra som registrerat sig på väntelistan, att meddelas om detta via mail. Köp av de tillgängliga biljetterna sker därefter enligt först-till-kvarn-principen. För mer information, läs här.

 • Var hittar jag länken till ett online-event?

  Vanligtvis tillhandahåller arrangören av eventet detaljerna i orderbekräftelsen som du mottar via mail efter köp eller så kan det hända att arrangören skickar ett uppföljande mail med en länk till deras online-event. Du kan även kika in på eventsidan där du finner arrangörens beskrivning av eventet. För mer information, läs här.

 • Vad är avbeställningsförsäkring och varför skulle jag behöva det?

  Med avbeställningsförsäkringen kan du vid vissa oförutsedda händelser som hindrar dig att delta i ett eventet, begära en återbetalning. För mer information, läs här.

Upptäck mer