Hoppa till huvudinnehåll
Event avslutat - Missade du detta event? Kolla in dessa andra events som kommer snart. För information om tidigare evenemang, scrolla bara nedåt.

Återbesök evenemang

Laddar...

 
 

Laddar...

 
 

Populära events

Laddar...

 
 

Närliggande evenemang

CIVIL POLIS spelar in, bränner och säljer ett album (LIVE)

Eventet är avslutat

CIVIL POLIS spelar in, bränner och säljer ett album (LIVE)

Från 50,00 SEK

Plats

Datum

10 maj 2024 19:00 - 23:00
Billetto Peace of Mind
Boka tryggt med oss: Billetto garanterar återbetalning vid inställda event. Läs mer
Betalningsmetoder accepteras:

Beskrivning

CIVIL POLIS spelar in, bränner och säljer en skiva (LIVE feat. Cockhouse Collective, Elis Monteverde Burrau, Helen Salim, Johanna Svensson, Leo Leone, Lover's kit, Mikael Wilhelmsson, Själen, mfl).

------------------------------------------------------------------

Post-progg-, glitch-rock- och iMac-punkbandet CIVIL POLIS – kända från hits som Lagt Kort Ligger (ft. DJ HAYDN) och Vem ska ta hand om disken – släpper två nya låtar: Ha det kul och Bioanalodigitalamedialakemoklick (ft. Anders F Rönnblom). Vi firar detta med en helhelg.

Inspirerade av Cul d’Connards visionära forskning, kommer CIVIL POLIS i samarbete med Sonic Erection att spela in, trycka och sälja en skiva på Sofia Common den 10 maj. Före skivan går till försäljning så kommer tre musikrecensenter på plats att ge sina utlåtanden. Försäljningen avslutas och låtarna raderas när baren stänger.

Som vi har sagt otaliga gånger nu så är CIVIL POLIS faktiskt Sveriges största band (sett till antalet medlemmar), och vi växer varje dag. Många av våra nya medlemmar kommer att medverka på liveskivan. Det kommer därav vara en del mycket kända namn och en del mycket okända namn som framför CIVIL POLIS sånger. Gör er beredda på en blandning av We Are the World, Så mycket bättre och Hoffmaestro. Och för guds skull, glöm inte stålarna, för en sån här platta får man bara chansen att köpa en gång i livet. (Priserna på CDn är självklart inkomstjusterade). 50kr inträde.

Dagen efter inspelningen är alla varmt välkomna att se CIVIL POLIS originaluppsättning spela på Scalateatern (11 maj) och fira skivsläppet.

------------------------------------------------------------------

Om Cul d’Connards forskning:

Den franske musikantropologen Cul d’Connard har noga studerat hur musiker använder sig av nya digitala plattformar för sampling, såsom Splice. Enligt honom har integrationen av dessa plattformar i konstnärers arbetsflöde – tillsammans med senare tekniska utvecklingar av DAWs (Digital Audio Workstations) – lett till startskottet för en ny revolution inom musikvärlden.

Även om sampling och DAWs har varit tillgängliga i årtionden menar d’Connard att det är först nu som dessa verktyg blivit tillräckligt enkla att använda, samt tillräckligt accepterade av konsumenterna för att utlösa ett musikhistoriskt skifte. Genom att minska hindren för inspelning, produktion och distribution av musik förutspår d’Connard ett enormt överflöd av inspelade låtar. Detta överflöd kommer förgöra musikbranschen som den ser ut idag. Istället, menar Cul d’Connard, att gränsen mellan artist och publik kommer suddas ut.

Den franske antropologen liknar denna förändring vid utveckling av hemmakök under industrialismen i Storbritannien. Före hemmaköken åt människor mat på pubar, där tillagade en kock måltider för större grupper. Efter populariseringen av hemmaköken började folk istället laga sin egen mat. På liknande sätt förutspår d’Connard att alla kommer att skapa sin egen musik och dela dessa inspelningar med vänner och familj, istället för att musikproduktionen förblir en industriell process med global distribution. "Musiken…", skriver d’Connard, "kommer bli något man tillreder och äter innan den hinner kallna."

- Text från Anders Hansen (Pop Inventique)

OBS: källarn är liten, övervåningen är större. Bara för man köper biljett kan vi inte lova att man får plats nere i källarn! Man får turas om.

Arrangör

Lokal

Sofia Common, Bondegatan 57, 116 34 Stockholm

Vanliga frågor

 • Jag har inte mottagit min biljett via mail. Vad ska jag göra?

  Det första du kan göra är att kontrollera din spam/skräppost och mailet hamnat där. Dina biljetter skickades som en bilaga och kan ses som spam eller skräppost av vissa e-posttjänster. Du kan alltid också hitta dina biljetter under fliken "Mina biljetter" när du är inloggad på ditt Billettokonto, antingen på webbläsaren eller i vår app. För mer information, läs här.

 • Jag önskar avboka min biljett och få biljetten återbetalad. Vad ska jag göra?

  Det är arrangören som beslutar om återbetalning av biljetter på deras event. Du bör därför kontakta dem direkt för att höra vilka möjligheterna är just för dig. Du hittar deras mailadress i ditt orderbekräftelsemail eller genom att gå in på deras arrangörssida och klicka på "Kontakta arrangören". För mer information, läs här.

 • Jag har registrerat mig på väntelistan, vad händer nu?

  Om fler biljetter blir tillgängliga kommer du, tillsammans med andra som registrerat sig på väntelistan, att meddelas om detta via mail. Köp av de tillgängliga biljetterna sker därefter enligt först-till-kvarn-principen. För mer information, läs här.

 • Var hittar jag länken till ett online-event?

  Vanligtvis tillhandahåller arrangören av eventet detaljerna i orderbekräftelsen som du mottar via mail efter köp eller så kan det hända att arrangören skickar ett uppföljande mail med en länk till deras online-event. Du kan även kika in på eventsidan där du finner arrangörens beskrivning av eventet. För mer information, läs här.

 • Vad är avbeställningsförsäkring och varför skulle jag behöva det?

  Med avbeställningsförsäkringen kan du vid vissa oförutsedda händelser som hindrar dig att delta i ett eventet, begära en återbetalning. För mer information, läs här.

Upptäck mer