Citizens Band Orchestra

Citizens Band Orchestra

Från 150,00 SEK

Plats

Datum

27 apr 2023 19:00 - 28 apr 2023 01:00

Beskrivning

David Fridlund bildade indie-pop-bandet David & the Citizens 1999, ett band som debuterade på skiva 2001 och som underloppet av en 5-års period hann ge ut 3 album, ett otal EPs, turnera hela Europa, bli Grammisnominerade och sedan splittras med buller och brak. Under de år de va aktiva samlade de en stor skara entusiastiska fans där många identifierade sig i Davids ångestdrivna texter och dansade till den något gladare indie-poppen. Strax efter splittringen flyttade David till USA, och ingen hörde av honom. Vad hände honom? Denna skiva är lite av svaret på den frågan.

David bodde i USA 2009-2022. Under flera år gjorde han ingen musik, han hade tappat lusten och inspirationen, men någon gång under 2019, kom den där lusten tillbaka och han började skriva en massa låtar igen. Efter 7-8 år då han knappt tog upp gitarren alls, forsade låtideerna genom huvudet och han insåg att han hade tappat bort en stor del av sig själv när han glömde bort musiken. Denna skiva består av låtar från den tiden i USA. Låtarna kom till i en mörk period i han liv. Födda ur ett kapsejsat förhållande och de blev hans tillflykt när allt kändes hopplöst och ensamt. Han skrev och spelade in de flesta i en lägenhet på 2nd Street i Santa Fe, på en 8-kanals digitalporta med endast två gitarrer, en trumpet, en virveltrumma, en melodika, ett munspel, en orgel och ett huvud fullt av idéer. Under åren han inte gjorde musik, spenderade han desto mer tid på att teckna och bilderna i omslaget är teckningar han gjorde mellan 2016-2022. Detta är inte en soloskiva med David Fridlund, det är David Fridlund själv under namnet Citizens Band Orchestra.

Lyssna

Lokal

Skeppet GBG , Amerikagatan, 414 63 Göteborg

Vanliga frågor

 • Jag har inte mottagit min biljett via mail. Vad ska jag göra?

  Det första du kan göra är att kontrollera din spam/skräppost och mailet hamnat där. Dina biljetter skickades som en bilaga och kan ses som spam eller skräppost av vissa e-posttjänster. Du kan alltid också hitta dina biljetter under fliken "Mina biljetter" när du är inloggad på ditt Billettokonto, antingen på webbläsaren eller i vår app. För mer information, läs här.

 • Jag önskar avboka min biljett och få biljetten återbetalad. Vad ska jag göra?

  Det är arrangören som beslutar om återbetalning av biljetter på deras event. Du bör därför kontakta dem direkt för att höra vilka möjligheterna är just för dig. Du hittar deras mailadress i ditt orderbekräftelsemail eller genom att gå in på deras arrangörssida och klicka på "Kontakta arrangören". För mer information, läs här.

 • Jag har registrerat mig på väntelistan, vad händer nu?

  Om fler biljetter blir tillgängliga kommer du, tillsammans med andra som registrerat sig på väntelistan, att meddelas om detta via mail. Köp av de tillgängliga biljetterna sker därefter enligt först-till-kvarn-principen. För mer information, läs här.

 • Var hittar jag länken till ett online-event?

  Vanligtvis tillhandahåller arrangören av eventet detaljerna i orderbekräftelsen som du mottar via mail efter köp eller så kan det hända att arrangören skickar ett uppföljande mail med en länk till deras online-event. Du kan även kika in på eventsidan där du finner arrangörens beskrivning av eventet. För mer information, läs här.

 • Vad är avbeställningsförsäkring och varför skulle jag behöva det?

  Med avbeställningsförsäkringen kan du vid vissa oförutsedda händelser som hindrar dig att delta i ett eventet, begära en återbetalning. För mer information, läs här.