Hoppa till huvudinnehåll
Event avslutat - Missade du detta event? Kolla in dessa andra events som kommer snart. För information om tidigare evenemang, scrolla bara nedåt.

Återbesök evenemang

Laddar...

 
 

Laddar...

 
 

Populära events

Laddar...

 
 

Närliggande evenemang

Charta 77 + Borgerlig Begravning

Event inställt

Charta 77 + Borgerlig Begravning

Från 200,00 SEK

Plats

Billetto Peace of Mind
Boka tryggt med oss: Billetto garanterar återbetalning vid inställda event. Läs mer
Betalningsmetoder accepteras:

Beskrivning

Charta 77 på Pipeline! 

I Mars 2019 spelade Charta 77 på ”Ultrahus & Kafé 44” legenden Tompa Ekens hyllningskalas på Kägelbanan i Stockholm. Under dessa två dagar passade även bandet på att lugnt sitta ner och prata framtid. Riktlinjerna för inspelningen av ett nytt album och turné lades upp.

Tio dagar senare drabbades sångaren, Per Granberg av sin andra hjärnblödning. Vad vi vet om framtiden är att vi ingenting vet.

Bandet valde att ställa in vårens kvarvarande spelningar förutom den på Close-Up båten som man genomförde med ett antal gästsångare, som kröntes av ett kort scenbesök av en darrig Per som sista nummer. Stämningen var magisk.

Med det som facit så låter det som en genomtänkt tanke att namnet på albumet man bestämde sig för SKULD (vilket på fornnordiska betyder ska). SKULD var den av ödesgudinnorna som man trodde styrde framtiden.

Inspelningen av SKULD på börjades med att bandet tillsammans med en inspelningsenhet och ett 20-tal embryon till låtidéer flyttade ut i ”skogen”. I Riddarhyttan och Teatermaskinens lokaler, bokstavligen belägen mitt i skogen och ibland helt och ibland delvis utan mobiltäckning, isolerade sig bandet fullkomligt. Under denna tid växte låt efter låt fram med inställningen att inget var fel innan det prövats.

20 embryon blev 18 färdigarrangerade Charta 77-låtar. Dessa 18 har sedan kokats ner till 8 låtar. Inspelningen har sedan fortsatt i Birdnests egna studio, Evil Bertil IV under hösten och likt de två senaste albumen (SALT och INGET ÄR FÖR EVIGT …) så har Göran Frid mixat och mastrat klart inspelningen med bravur.

Charta 77s resa startade redan 1983 i Köping, Sverige. Ett Sverige som känns väldigt avlägset när vi nu nästan 37 år och sexton studioalbum senare skriver 2019 i almanackan. Under årtionden har kollektiva lösningar fått stryka på foten och individuella och många gånger väldigt egoistiska system lyfts till skyarna.

Detta samt livets förgänglighet har färgat texterna på SKULD. Skivan SKULD är tänkt som den första i en serie av tre som alla fått namn efter Nornorna. SKULD släpps i slutet på januari 2020.

BORGERLIG BEGRAVNING
Som support till Charta 77 plockar vi in Borgerlig Begravning som gjorde ett bejublat gig på Pipeline i november, så ni som missade denna explosiva punktrio får en ny chans.

Arrangör

PIPELINE SUNDSVALLS MUSIKFORUM

Sundsvalls Musikforum bildades 1973 under den rådande musikrörelsen i Sundsvall. Inledningsvis var det i första hand jazzen på tapeten, vilket gick in i proggen och vidare in i punken i slutet av 1970-talet. Sundsvalls Musikforum, som föreningen hette på den tiden, höll till på Magasinet i Sundsvall. Detta blev en stilbildande och viktig scen för punkvågen, och Sundsvall sattes på den musikaliska Sverigekartan som ”Punksvall”.


1985 flyttade föreningen in i nya lokaler på Kyrkogatan 6, och tog då namnet Pipeline Sundsvalls Musikforum. Pipeline, som föreningen heter i folkmun, har överlevt alla kommunpolitiska svängningar och besparingskrav sedan dess. Det har stundtals varit väldigt tufft, men kämpaglöden och motståndskraften hos föreningens eldsjälar är starkare än tillfälliga politiska nycker. 2023 firar föreningen 50 år och inleder året med den största vårsäsongen någonsin. Hösten 2023 hålls en jubileumsvecka för att fira de 50 gångna åren – och blicka framåt mot de nästkommande 50! I samband med jubileet släpps det även en vacker coffee table-bok som med text och bild sammanfattar väl utvalda delar av föreningens historia.


Om Pipelines väggar kunde tala. Alla nyfikna ögon som beundrat de fantastiska affischväggarna i foajén. Konsertlokalens tak, golv och väggar som vibrerat i timmar och åter timmar av livemusik i alla dess former. Internationellt och nationellt erkända musiker har samsats med lokala förmågor som gjort sina första spelningar, inför en alltid lika entusiastisk publik.


Även om fokusen för Sveriges äldsta rockklubb alltid legat på just musiken, så är Pipeline en lika viktig mötesplats för människor i alla åldrar och bakgrund. Pipeline är ingen ungdomsgård – Pipeline är en plats för alla! Vare sig du kommer för musiken, hänget eller söker ett sammanhang där du känner att du hör hemma – så är du välkommen. Vi behandlar alla vi möter med värme, nyfikenhet och respekt. Förutom rasister, sexister, funkofober, homofober, generella gubbslem, otrevliga och våldsamma människor – de kan gå och vara någon annanstans.


Pipeline Sundsvalls Musikforum – Sveriges äldsta – världens bästa!

Lokal

Pipeline Pipeline, Kyrkogatan 6, 852 31 Sundsvall

Vanliga frågor

 • Jag har inte mottagit min biljett via mail. Vad ska jag göra?

  Det första du kan göra är att kontrollera din spam/skräppost och mailet hamnat där. Dina biljetter skickades som en bilaga och kan ses som spam eller skräppost av vissa e-posttjänster. Du kan alltid också hitta dina biljetter under fliken "Mina biljetter" när du är inloggad på ditt Billettokonto, antingen på webbläsaren eller i vår app. För mer information, läs här.

 • Jag önskar avboka min biljett och få biljetten återbetalad. Vad ska jag göra?

  Det är arrangören som beslutar om återbetalning av biljetter på deras event. Du bör därför kontakta dem direkt för att höra vilka möjligheterna är just för dig. Du hittar deras mailadress i ditt orderbekräftelsemail eller genom att gå in på deras arrangörssida och klicka på "Kontakta arrangören". För mer information, läs här.

 • Jag har registrerat mig på väntelistan, vad händer nu?

  Om fler biljetter blir tillgängliga kommer du, tillsammans med andra som registrerat sig på väntelistan, att meddelas om detta via mail. Köp av de tillgängliga biljetterna sker därefter enligt först-till-kvarn-principen. För mer information, läs här.

 • Var hittar jag länken till ett online-event?

  Vanligtvis tillhandahåller arrangören av eventet detaljerna i orderbekräftelsen som du mottar via mail efter köp eller så kan det hända att arrangören skickar ett uppföljande mail med en länk till deras online-event. Du kan även kika in på eventsidan där du finner arrangörens beskrivning av eventet. För mer information, läs här.

 • Vad är avbeställningsförsäkring och varför skulle jag behöva det?

  Med avbeställningsförsäkringen kan du vid vissa oförutsedda händelser som hindrar dig att delta i ett eventet, begära en återbetalning. För mer information, läs här.

Upptäck mer