skip to main content

Event avslutat - Missade du detta event?

Kolla in dessa handplockade kommande!För information om tidigare evenemang, scrolla bara nedåt.
Andra event från arrangören
Laddar...
 
 
Genvägar
Laddar...
 
 
Andra events i samma kategori
Laddar...
 
 
Rekommenderade events
Laddar...
 
 

Charlotte Salomon- Måla sitt liv

Eventet är avslutat

Charlotte Salomon- Måla sitt liv

Från 100,00 SEK

Plats

Datum

14 feb 2022 19:00 - 21:00

BeskrivningMåla sitt liv: En kväll tillägnad Charlotte Salomon

Ricki Neuman i samtal med Maria Modig on hennes bok Måla sitt liv

och med Mårten Arndtzén, konstkritiker

Staffan Scheja, piano 

Måndag 14 februari kl. 19:00 Konstakademien, Fredsgatan 12 (hiss från Jakobsgatan 27c)

obs. Begränsad antal platser. Vi ber Dig presentera vaccinationsbevis & ID handlings.

Charlotte Salomon är en person och konstnär med ett livsöde som förskräcker och berör. I Måla sitt liv skildras hennes liv och konstnärskap. Livsverket Liv eller teater? är unikt och föregångare till dagens autofiktiva seriebildromaner. Hon undersöker i konstverket de stora livsfrågorna. Samtidigt prövar hon olika konstformer och utvecklar sitt bildskapande till en helt egen profil. Liv eller teater? blir hennes väg att hantera och bearbeta sitt liv och familjens arv med många självmord, bland annat hennes egen mammas. Charlotte Salomon föddes i en judisk familj 1917, i Berlin. Hon och hennes familj utestängs och avskedas från utbildning och arbete. De förföljs och interneras. Hon flyr till sina morföräldrar i Nice och staden blir under några år en fristad för henne. Efter krigsutbrottet 1939 blev det mer hotfullt även i Nice. Ur sitt kaos av personliga erfarenheter och minnen bygger hon ett drama som hon färdigställer innan hon grips av Gestapo. Hon mördades i Auschwitz i oktober 1943. Maria Modigs Måla sitt liv är den första boken på svenska om detta unika konstnärskap.

Maria Modig är filosof och beteendevetare och har bland annat varit utbildare, journalist och chefredaktör för facktidskrifter. Nu skriver hon fackböcker och romaner om etik, förändring, självkänsla, auktoritetsberoende och civilkurage. Hon medverkar sedan länge i Tankar för dagen i Sveriges Radios P1, är aktiv i Svenska PEN och har bland annat varit ordförande för Fängslade författares kommitté.

Mårten Arndtzén är kulturjournalist och konstkritiker på Sveriges Radio. Han skriver just nu på en bok om Lars Vilks rondellhund. 

Ricki Neuman är författare och journalist.

I samarbete med Hjalmarson & Högberg Bokförlag

Lokal

Konstakademien Konstakademien, Fredsgatan 12/hiss från Jakobsgatan 27c, 11152 Stockholm

Vanliga frågor

 • Jag har inte mottagit min biljett via mail. Vad ska jag göra?

  Det första du kan göra är att kontrollera din spam/skräppost och mailet hamnat där. Dina biljetter skickades som en bilaga och kan ses som spam eller skräppost av vissa e-posttjänster. Du kan alltid också hitta dina biljetter under fliken "Mina biljetter" när du är inloggad på ditt Billettokonto, antingen på webbläsaren eller i vår app. För mer information, läs här.

 • Jag önskar avboka min biljett och få biljetten återbetalad. Vad ska jag göra?

  Det är arrangören som beslutar om återbetalning av biljetter på deras event. Du bör därför kontakta dem direkt för att höra vilka möjligheterna är just för dig. Du hittar deras mailadress i ditt orderbekräftelsemail eller genom att gå in på deras arrangörssida och klicka på "Kontakta arrangören". För mer information, läs här.

 • Jag har registrerat mig på väntelistan, vad händer nu?

  Om fler biljetter blir tillgängliga kommer du, tillsammans med andra som registrerat sig på väntelistan, att meddelas om detta via mail. Köp av de tillgängliga biljetterna sker därefter enligt först-till-kvarn-principen. För mer information, läs här.

 • Var hittar jag länken till ett online-event?

  Vanligtvis tillhandahåller arrangören av eventet detaljerna i orderbekräftelsen som du mottar via mail efter köp eller så kan det hända att arrangören skickar ett uppföljande mail med en länk till deras online-event. Du kan även kika in på eventsidan där du finner arrangörens beskrivning av eventet. För mer information, läs här.

 • Vad är avbeställningsförsäkring och varför skulle jag behöva det?

  Med avbeställningsförsäkringen kan du vid vissa oförutsedda händelser som hindrar dig att delta i ett eventet, begära en återbetalning. För mer information, läs här.

Upptäck mer