Champlin - Ådahl - Friestedt

13 jun 2018 19:30 - 23:30

Arbis Bar & Salonger, Bredgatan 54, 602 21 Norrköping

Chicagos tidigare vokalist Bill Champlin och svenska gitarristen/producenten Peter Friestedt tillsammans med Frank Ådahl kommer till Norrköping för en unik konsert.

2012 gjorde Champlin/Williams/Friestedt en utsåld skandinavisk turné och under den tiden var de första inspelningarna för ”CWF”-plattan ett faktum. Det nya albumet innehöll också bidrag från Totos Steve Porcaro, Randy Goodrum (Toto, Chicago), Will Champlin och Tamara Champlin.

Bill Champlin medverkade i legendariska Chicago i över 25 år, samt grundade bandet Sons of Champlin. Champlin har skrivit Grammy-vinnande låtar för Earth Wind & Fire och George Benson, samt jobbat med otaliga artister som Elton John, The Doobie Brothers och Steve Lukather för att nämna några.

Frank Ådahl var under åren 1978-1992 med i gruppen Edin-Ådahl, en konstellation av två brödrapar. 1990 fick Edin-Ådahl ett erbjudande att framföra "Som en vind" i den svenska schlagerfestivalen. Sången vann och Edin-Ådahl fick representera Sverige i Zagreb, Jugoslavien. Sommaren 1994 fick Frank erbjudandet att göra den svenska rösten på Disneys "Lejonkungen". Som lejonet Simba har Frank blivit beskådad av ca 2 miljoner svenskar. De senaste åren har Frank gjort fantastiska tolkningar av kända västkust låtar. Hans tonsäkra röst och svängiga röst kommer ge en extra krydda denna kväll!!

Gitarristen, producenten och artisten Peter Friestedt har släppt två kritikerrosade album – “LA Project” och “LA Project II”. Friestedt har medverkat som studiomusiker tillsammans med David Foster och Fergie Frederiksen och turnerat världen över med Joseph Williams, ett samarbete som också resulterat i albumet ”Williams/Friestedt”.

Det är inga dåliga meriter dessa tre herrar har tillsammans, vilket bäddar för en oförglömlig kväll på Arbis 13 juni!

https://www.facebook.com/andreas.bagler/videos/10156499427098689/

Lägg då även till musikerna....

Stefan Gunnarsson

Så här beskrev Fasching Stefan inför hans bejublade konsert 2011. Tänk er Bill Champlin och Michael McDonald i en cab längs Pacific Coast Highway med Hall & Oates och Steely Dan i baksätet. Ja, det blir trångt, men så snyggt är det! Stefan Gunnarsson är vår egen west-coasthjälte, känd från ”Så ska det låta” och sina samarbeten med Al Jarreau, Joseph Williams och Carola.

Välkomna till en härlig musikkväll på Arbis önskar // Management by P, Bagler Production, Lasse Fredrikson AB

Medverkande musiker:
Frank Ådahl – Vocals
Bill Champlin – Vocals & Organ
Tamara Champlin – Backing vocals
Peter Friestedt – Guitar
Stefan Gunnarsson – Keyboards
Johan Granström – Bas
Klas Anderhell - Drums

Förköpsbiljett

Stängd

Slutsålt VIP bord samt konsertbiljett

Stängd

Biljett vid entren

Stängd