Cabaret - skolföreställning

13 feb 2018 13:00 - 15:30

Malmö Latinskola, Drottninggatan 22, 211 49 Malmö


Vi är i 30-talets Berlin. Första världskriget har lämnat Tyskland och dess folk i ruiner. På gatorna är det kallt och grått, men vi får följa med in i en subkultur; en färgsprakande värld under ytan styrd av dragqueens, artister och musiker. De är glittrande personligheter som kämpar för att överleva. Hit kommer Clifford Bradshaw, en fattig amerikan med författardrömmar. Här kastas han in i det vilda nöjeslivet på Kit Kat Club - ett helt universum klätt i slitna sammetsgardiner och falska pärlor. Han träffar den engelska dansaren Sally Bowles, de blir kära och galna, lever på lust och gin medan Tyskland mörknar utanför de inrökta fönstren. Därute marscherar brunskjortorna i raka led och snart tränger kylan in. Skuggorna ligger redan som slöjor över klubbens bord, smyger runt bland lyktor och kortklänningar.

Mina damer och herrar, madames et messieurs, ladies and gentlemen - och alla ni andra - välkomna till Cabaret!

Med musik och dans berättar estetiska programmet den berömda musikalen Cabaret som kom ut 1966. Varje år bjuder vi in högstadieskolor för att visa upp vårt arbete, och ni är varmt välkomna hit!

Biljetterna är gratis. Under föreställningen ansvarar ni själva för era elever. Föreställningen är ca 2,5 tim lång, med en kort paus i mitten.

Biljett

Stängd