Bussresa: En dag genom ”Skogen kallar – Ett oändligt kontaminerat samarbete eller Dansandet är en form av skogskunskap”

Frescativägen 26A, 114 18 Stockholm
9 sep 2021 08:45 - 18:15
Biljetter 150,00 SEK
Biljetter 150,00 SEK

Ett heldagsprogram med fokus på naturens rättigheter, fred med jorden och en specifik skogs lokala situation och historia. Konstnärerna Malin Arnell och Åsa Elzén tar oss med på en bussresa till det offentliga konstverk, tillika skog, som deras medverkan i utställningen Experimentalfältet utgår från. Verket ”Skogen kallar – Ett oändligt kontaminerat samarbete eller Dansandet är en form av skogskunskap” utgör utgångspunkten för dagsutflyktens program, som även relaterar till tematiken i Experimentalfältet; hur konsten kan utforska framtidsscenarier för nya levnadssätt, relationer till andra arter, jorden och människor emellan.

Under femtio år arrenderar konstnärerna Arnell och Elzén 3,7 hektar skog belägen på Fogelstad säteris marker i Julita, som ett första steg i syfte att ta skogen ur produktion i all oändlighet. Läs mer om det offentliga verket ”Skogen kallar – Ett oändligt kontaminerat samarbete eller Dansandet är en form av skogskunskap” här. Den 9 september arrangeras en gemensam bussresa från Accelerator till det offentliga konstverket. Dagsutflykten innehåller samvaro och samtal med och genom skogen, tillsammans med konstnärerna och inbjudna gäster. Se Accelerators hemsida för fullständigt program.


Lunch och fika ingår i biljettpriset. 
Obs! Meddela eventuella önskemål om specialkost via mail till accelerator@su.se senast 2 september.

Accelerator vidtar smittskyddsåtgärder i enlighet med rådande restriktioner och anpassar arrangemanget efter ansvariga myndigheters rekommendationer.

Profile picture
Accelerator

En konsthall där konst, vetenskap och samhällsfrågor möts. Verksamheten är en del av Stockholms universitet, med uppdrag att aktivt samverka med samhället. Accelerator producerar utställningar med internationell och svensk samtidskonst.

Eventet är avslutat

Bussresa: En dag genom ”Skogen kallar – Ett oändligt kontaminerat samarbete eller Dansandet är en form av skogskunskap”

Visa detaljer
Vill du gå på fler events?

Registrera dig för att få handplockade events direkt till din mail.