Bror Gunnar Jansson & Crying Day Care Choir

Eventet är avslutat

Bror Gunnar Jansson & Crying Day Care Choir

Biljetter från 300,00 SEK

Plats

Datum

30 sep 2021 19:00 - 23:00

Beskrivning

Bror Gunnar Jansson & Crying Day Care Choir

Torsdag, 30 september

19.00 - 23.00, Slaktkyrkan

OBS: Stående publik!

Bror Gunnar Jansson - Bror Gunnar Janssons kommande album ”Faceless Evil, Nameless Fear” är hans tyngsta och hårdaste hittills. Men, paradoxalt nog, också det mest smäktande vackra. Likt en svit rör sig albumet från känslosamma stråkpartier till tunga riff, och ibland uppstår tillfällen då allt verkar vilja spricka sönder. Albumet handlar om bestialiska mord, sjukdom och konsekvenserna av korrupta polisers handlingar. Men också om stark och oförstörd kärlek. Bror Gunnar pendlar mellan allas vår verklighet och sitt eget mörka universum. Musiken, som är mindre blues än tidigare, andas post-grunge, stoner och post-blues på ett sätt som för tankarna till White Stripes, Kyuss och Jimi Hendrix.

2019 var året då Bror Gunnar Jansson slutligen slog igenom lite bredare även här hemma i Sverige efter flera år av framgångar utomlands. Han släppte albumet "They Found My Body in a Bag"och medverkade i fyra SVT-produktioner (På Spåret, Babel, Kulturnyheterna och Augustifamiljen live). Han turnerade intensivt och gjorde över 90 konserter runt om i världen. 2020 släppte han en ny version av "The Cotton-Eyed Joe", singeln "Breathe" samt gjorde under sommaren över 25 intima spelningar på vad han kallade för "Den lilla trädgårdsturnén". 

24 september släpps hans femte album "Faceless Evil, Nameless Fear".

-

Crying Day Care Choir - När Crying Day Care Choir, bestående av Sara, Jack och Bill Elz, tillbringade 6 veckor i ett hus uppe i bergen norr om Syrakusa på Sicilien föddes ”An Evening at the Choir’s” - trions tredje fullängdare sedan debuten 2014. Där det senaste, framgångsrika, albumet ”Wilting Rooting Blooming” (2018) var ett hopplock av låtar skrivna under tre års tid är ”An Evening at the Choir’s” en fokuserad historia där bandmedlemmarna skapat under en intensiv period och med ett uttalat mål att utmana sig själva att våga vara just sig själva.”När vi startade Crying Day Care Choir så var vi så måna om att sätta ord på vårt sound att vi skapade oss en ny genre vi valde att kalla "Flowerfolk”. Efter att ha hängt där under en tid har vi på senare tid varit friare i vårt musikskapande, gjort den musik vi velat att göra utan att känna oss begränsade i en genre eller ett epitet. Vi kände oss inte heller så låsta i tanken att ”vi ska kunna spela allt live själva, vi tre”, utan låtarna har fått den kostym de passar bäst i. Sedan blir det vi som får anpassa oss så att vi kan spela dom live. Vi håller alla tre på att lära oss nya instrument och att bli bekväma i nya roller. Sara ska bli trummis, Jack gitarrvirtuos och Bill ska spela klarinett.”

På ”An Evening at the Choir’s” får lyssnaren fortfarande allt det som den lärt sig förknippa med Crying Day Care Choir - direkt fästande melodier, trestämmig stämsång och intrikata, sparsmakade arrangemang - men bandet hittar också helt nya vägar under albumets tio spår. I ”Dance It Out” vecklar en avskalad arpeggioslinga långsamt ut sig, i ett drömskt ljudlandskap, mot en perfekt poprefräng och avslutande saxofonsolo. I ”Baggy Shirt” får vi en nutida piano- och blåshymn och i ”Absent Fathers” leker bandet med soulig pop.

Genom åren har mycket skrivits om det faktum att Crying Day Care Choir är en familj som skapar tillsammans (Jack och Sara är gifta och Bill och Jack är bröder) men det är framförallt den vänskap som finns mellan medlemmarna som strålar igenom på det kommande albumet.

Arrangör

Konserter och evenemang! 

Stockholm, Sverige

Lokal

Slaktkyrkan Slaktkyrkan, Styckmästargatan 10, 121 62 Johanneshov

Vanliga frågor

 • Jag har inte mottagit min biljett via mail. Vad ska jag göra?

  Det första du kan göra är att kontrollera din spam/skräppost och mailet hamnat där. Dina biljetter skickades som en bilaga och kan ses som spam eller skräppost av vissa e-posttjänster. Du kan alltid också hitta dina biljetter under fliken "Mina biljetter" när du är inloggad på ditt Billettokonto, antingen på webbläsaren eller i vår app. För mer information, läs här.

 • Jag önskar avboka min biljett och få biljetten återbetalad. Vad ska jag göra?

  Det är arrangören som beslutar om återbetalning av biljetter på deras event. Du bör därför kontakta dem direkt för att höra vilka möjligheterna är just för dig. Du hittar deras mailadress i ditt orderbekräftelsemail eller genom att gå in på deras arrangörssida och klicka på "Kontakta arrangören". För mer information, läs här.

 • Jag har registrerat mig på väntelistan, vad händer nu?

  Om fler biljetter blir tillgängliga kommer du, tillsammans med andra som registrerat sig på väntelistan, att meddelas om detta via mail. Köp av de tillgängliga biljetterna sker därefter enligt först-till-kvarn-principen. För mer information, läs här.

 • Var hittar jag länken till ett online-event?

  Vanligtvis tillhandahåller arrangören av eventet detaljerna i orderbekräftelsen som du mottar via mail efter köp eller så kan det hända att arrangören skickar ett uppföljande mail med en länk till deras online-event. Du kan även kika in på eventsidan där du finner arrangörens beskrivning av eventet. För mer information, läs här.

 • Vad är avbeställningsförsäkring och varför skulle jag behöva det?

  Med avbeställningsförsäkringen kan du vid vissa oförutsedda händelser som hindrar dig att delta i ett eventet, begära en återbetalning. För mer information, läs här.