Andra event från arrangören
Laddar...
 
 
Andra events i samma kategori
Laddar...
 
 
Rekommenderade events
Laddar...
 
 

Britas salong: Vårkonsert med Linnéa Talp

Eventet är avslutat

Britas salong: Vårkonsert med Linnéa Talp

Från 120,00 SEK

Plats

Datum

30 mar 2023 17:30 - 19:00

Beskrivning

Carl Eldhs Ateljémuseum smygöppnar för säsongen genom att bjuda in till en instrumental vårkonsert med kompositören Linnéa Talp. Bland hundratals skulpturer i ateljén uppförd år 1919, ljuder Linnéa Talps elektroniska orgel i en pånyttfödelse av de kultursalonger som tidigare arrangerades av museets grundare Brita Eldh (Carl och Elise Eldhs dotter).

Linnéa Talp är kompositör och musiker baserad i Stockholm. Våren 2022 släpptes hennes instrumentala solo-debut "Arch of Motion", musik som kretsar kring ett utforskande av kyrkorgeln, med subtilt invävda inslag av instrument som röst, basklarinett, flöjt och trombon.

Processen inleddes under ett residens på Ställbergs Gruva sommaren 2020, och har till stor del handlat om att försöka skapa en utvidgad musikalisk rörelse med utgångspunkt i andning och kroppslig närvaro. Skivan är producerad tillsammans med Alex Zethson och utgiven på skivbolaget Thanatosis.

30 biljetter finns tillgängliga för denna konsert. Biljettpris 120 kr inkluderar entré till museet. Dörrarna öppnas kl.17.30, konserten börjar kl.18.00.

Konserten är en del av projektet Britas salong med stöd av Kulturrådet.


Varmt välkomna!


Arrangör

Carl Eldhs Ateljémuseum i Bellevueparken i Stockholm inhyser flera hundra verk - statyetter, porträttbyster och skisser samt förlagor till kända verk - från skulptören Carl Eldhs (1873-1954) verksamma liv. Museet är inrättat i den av arkitekten Ragnar Östberg ritade ateljébyggnaden från 1919, invigt som museum 1963. Sedan 2013 arrangeras under sommarhalvåret en utställning med verk av en samtidskonstnär. Tematiska skulpturvandringar på olika platser i Stockholm anordnas under perioden april-oktober.

Lokal

Carl Eldhs Ateljémuseum, Lögebodavägen 10, 113 47 Stockholm

Vanliga frågor

 • Jag har inte mottagit min biljett via mail. Vad ska jag göra?

  Det första du kan göra är att kontrollera din spam/skräppost och mailet hamnat där. Dina biljetter skickades som en bilaga och kan ses som spam eller skräppost av vissa e-posttjänster. Du kan alltid också hitta dina biljetter under fliken "Mina biljetter" när du är inloggad på ditt Billettokonto, antingen på webbläsaren eller i vår app. För mer information, läs här.

 • Jag önskar avboka min biljett och få biljetten återbetalad. Vad ska jag göra?

  Det är arrangören som beslutar om återbetalning av biljetter på deras event. Du bör därför kontakta dem direkt för att höra vilka möjligheterna är just för dig. Du hittar deras mailadress i ditt orderbekräftelsemail eller genom att gå in på deras arrangörssida och klicka på "Kontakta arrangören". För mer information, läs här.

 • Jag har registrerat mig på väntelistan, vad händer nu?

  Om fler biljetter blir tillgängliga kommer du, tillsammans med andra som registrerat sig på väntelistan, att meddelas om detta via mail. Köp av de tillgängliga biljetterna sker därefter enligt först-till-kvarn-principen. För mer information, läs här.

 • Var hittar jag länken till ett online-event?

  Vanligtvis tillhandahåller arrangören av eventet detaljerna i orderbekräftelsen som du mottar via mail efter köp eller så kan det hända att arrangören skickar ett uppföljande mail med en länk till deras online-event. Du kan även kika in på eventsidan där du finner arrangörens beskrivning av eventet. För mer information, läs här.

 • Vad är avbeställningsförsäkring och varför skulle jag behöva det?

  Med avbeställningsförsäkringen kan du vid vissa oförutsedda händelser som hindrar dig att delta i ett eventet, begära en återbetalning. För mer information, läs här.