skip to main content

Event avslutat - Missade du detta event?

Kolla in dessa handplockade kommande!För information om tidigare evenemang, scrolla bara nedåt.
Laddar...
 
 
Närliggande evenemang
Laddar...
 
 
Evenemang från samma kategori
Laddar...
 
 
Liknande upplevelser
Rekommenderade events
Laddar...
 
 

BRAKFESTEN

Eventet är avslutat

BRAKFESTEN

Från Gratis

Plats

Datum

13 nov 2021 19:30 - 20:30
Billetto Peace of Mind
Boka tryggt med oss: Billetto garanterar återbetalning vid inställda event. Läs mer

Beskrivning


Det nybildade konstnärskollektivet Utopidepartementet tar i sitt första verk Brakfesten på sig rollen att föra naturens talan i kampen om planetens framtid.

Brakfesten tar avstamp i Olivier Messiaens stycke Kvartett till tidens ände som komponerades och uruppfördes i ett koncentrationsläger 1941. På samma sätt som Messiaens skapade utifrån påtvingade ramar har Utopidepartementet skapat Brakfesten utifrån de ramar som pandemin gett i form av möjligheter att träffa varandra och möta publiken.

Med nykomponerad och improviserad musik och visuella komponenter som skuggspel och animation utforskar Utopidepartementet vad det innebär att vara ”vid tidens ände” i relation till dagens klimatkris. 

Brakfesten tar sin utgångspunkt i Olivier Messiaens stycke Kvartett för tidens ände och dess tillkomst i en tid präglad av turbulens och ovisshet. Med nykomponerad musik och visuella komponenter som skuggspel och animation utforskar Utopidepartementet vad det innebär att vara ”vid tidens ände” i förhållande till vår tids klimatkris.

Utopidepartementet består för kvällen av violinisten Eva Lindal, kompositören och pianisten Magnus Granberg, kompositören och harpisten Stina Hellberg Agback, kompositören och cellisten Leo Svensson Sander samt konstnären Oona Libens. Konstnärerna Sanne Hellberg och Johannes Heldén bidrar på distans med analoga och digitala animationer.

Komposition, harpa, text – Stina Hellberg Agback

Komposition och cello – Leo Svensson Sander

Komposition och piano – Magnus Granberg

Violin och sång – Eva Lindal

Animationer och skuggspel – Oona Libens

Brakfesten genomförs med stöd av Musikverket, Kulturrådet, Uppsala kommun och Helge Ax:son Johnsons Stiftelse.

Musikverket logo
Kulturrådet logotyp PNG

Arrangör

Lokal

Gerlesborgsskolan Gerlesborgsskolan, 1, 457 48 Hamburgsund

Vanliga frågor

 • Jag har inte mottagit min biljett via mail. Vad ska jag göra?

  Det första du kan göra är att kontrollera din spam/skräppost och mailet hamnat där. Dina biljetter skickades som en bilaga och kan ses som spam eller skräppost av vissa e-posttjänster. Du kan alltid också hitta dina biljetter under fliken "Mina biljetter" när du är inloggad på ditt Billettokonto, antingen på webbläsaren eller i vår app. För mer information, läs här.

 • Jag önskar avboka min biljett och få biljetten återbetalad. Vad ska jag göra?

  Det är arrangören som beslutar om återbetalning av biljetter på deras event. Du bör därför kontakta dem direkt för att höra vilka möjligheterna är just för dig. Du hittar deras mailadress i ditt orderbekräftelsemail eller genom att gå in på deras arrangörssida och klicka på "Kontakta arrangören". För mer information, läs här.

 • Jag har registrerat mig på väntelistan, vad händer nu?

  Om fler biljetter blir tillgängliga kommer du, tillsammans med andra som registrerat sig på väntelistan, att meddelas om detta via mail. Köp av de tillgängliga biljetterna sker därefter enligt först-till-kvarn-principen. För mer information, läs här.

 • Var hittar jag länken till ett online-event?

  Vanligtvis tillhandahåller arrangören av eventet detaljerna i orderbekräftelsen som du mottar via mail efter köp eller så kan det hända att arrangören skickar ett uppföljande mail med en länk till deras online-event. Du kan även kika in på eventsidan där du finner arrangörens beskrivning av eventet. För mer information, läs här.

 • Vad är avbeställningsförsäkring och varför skulle jag behöva det?

  Med avbeställningsförsäkringen kan du vid vissa oförutsedda händelser som hindrar dig att delta i ett eventet, begära en återbetalning. För mer information, läs här.

Upptäck mer