skip to main content

Bokpresentation: Minnesbilder – istället för memoarer

Sista chansen

Bokpresentation: Minnesbilder – istället för memoarer

Från 100,00 SEK

Plats

Datum

30 maj 2024 18:00 - 19:30
Billetto Peace of Mind
Boka tryggt med oss: Billetto garanterar återbetalning vid inställda event. Läs mer

Beskrivning

Välkommen till bokpresentationen av Allan Larssons Minnesbilder – istället för memoarer med efterföljande samtal.

Minnesbilderna spänner från åttaåringens fruktan för att kärnvapenproven 1946 skulle spränga hela världen, till första mötet med Olof Palme 1956, arbetet som journalist på Arbetet, Aftonbladet, Dagens Nyheter, SVT och Tidningen Vi samt erfarenheterna som en av ”Tages pojkar” i slutet av 1960-talet och sex år som AMS-chef på 1980-talet. Följ med i berättelsen om första besöket i Kina och ett symposium i USA:s Kongress om Sveriges ekonomi tillsammans med Peter Wallenberg och PG Gyllenhammar.

Allan Larsson skildrar Sveriges väg till EU ”Från Metall-tal till medlemskap” och hur han under 1990-talet kom att samarbeta med Jacques Delors och Jean-Claude Juncker om en europeisk sysselsättningsstrategi och en social pelare. I en minnesbild jämför han erfarenheterna från sitt arbete för fyra statsministrar: Tage Erlander, Olof Palme, Ingvar Carlsson och Stefan Löfven. En av minnesbilderna har rubriken ”Mitt största politiska misslyckande”. Bland minnesbilderna finns också berättelser om lokala projekt som han medverkat i – Vamlingbo på Gotland, Mariannelund i Småland och Hammarby Sjöstad i Stockholm.

Medverkande:
Allan Larsson, f.d. AMS-chef, finansminister och riksdagsledamot. Allan har också varit generaldirektör i EU-kommissionen med ansvar för arbetsmarknad, sysselsättning och sociala frågor.
Anna Ekström, ordförande ABF Stockholm och tidigare utbildningsminister samt f.d. generaldirektör för Skolverket.
Jan Scherman, skribent, debattör, tv- och filmproducent. Tidigare VD TV4-gruppen.

Tid och plats:
30 maj, kl. 18:00.
Katasalen, plan 1, ABF-huset.

Arrangör

Förköp och boka biljetter till event med ABF Stockholm. Läs mer om evenemangen, registrera dig och bjud in vänner. Kommande event visas nedan, annars kan du alltid kika in igen längre fram när fler event lagts till i kalendern.

Lokal

Katasalen, Sveavägen 41, 111 34 Stockholm

Vanliga frågor

 • Jag har inte mottagit min biljett via mail. Vad ska jag göra?

  Det första du kan göra är att kontrollera din spam/skräppost och mailet hamnat där. Dina biljetter skickades som en bilaga och kan ses som spam eller skräppost av vissa e-posttjänster. Du kan alltid också hitta dina biljetter under fliken "Mina biljetter" när du är inloggad på ditt Billettokonto, antingen på webbläsaren eller i vår app. För mer information, läs här.

 • Jag önskar avboka min biljett och få biljetten återbetalad. Vad ska jag göra?

  Det är arrangören som beslutar om återbetalning av biljetter på deras event. Du bör därför kontakta dem direkt för att höra vilka möjligheterna är just för dig. Du hittar deras mailadress i ditt orderbekräftelsemail eller genom att gå in på deras arrangörssida och klicka på "Kontakta arrangören". För mer information, läs här.

 • Jag har registrerat mig på väntelistan, vad händer nu?

  Om fler biljetter blir tillgängliga kommer du, tillsammans med andra som registrerat sig på väntelistan, att meddelas om detta via mail. Köp av de tillgängliga biljetterna sker därefter enligt först-till-kvarn-principen. För mer information, läs här.

 • Var hittar jag länken till ett online-event?

  Vanligtvis tillhandahåller arrangören av eventet detaljerna i orderbekräftelsen som du mottar via mail efter köp eller så kan det hända att arrangören skickar ett uppföljande mail med en länk till deras online-event. Du kan även kika in på eventsidan där du finner arrangörens beskrivning av eventet. För mer information, läs här.

 • Vad är avbeställningsförsäkring och varför skulle jag behöva det?

  Med avbeställningsförsäkringen kan du vid vissa oförutsedda händelser som hindrar dig att delta i ett eventet, begära en återbetalning. För mer information, läs här.

Närliggande evenemang
Evenemang från samma kategori
Liknande upplevelser
Återbesök evenemang
Upptäck mer