skip to main content

BOKEMINARIUM: Att tänka med hjärtat

BOKEMINARIUM: Att tänka med hjärtat

Från Gratis

Online-event

Datum

7 mar 2024 19:00 - 11 mar 2024 20:00

Beskrivning

Hur beskriver vi bäst ett mänskligt möte? Vad är skillnaden mellan meningsfullt arbete och själfullt arbete? Eller skillnaden mellan att prata om ett hus och ett hem?

"Att tänka med hjärtat" (svensk direkt översättning) är en grundbok i existentiell praktiskt fenomenologi som försöker beskriva världen så som den framträder. I detta bokseminarium kommer Finn beskriva varför filosoferna Kierkegaard, Heideggers sena filosofi och ekofilosofi är viktiga idag, när vi vill stärka vår känsla av förundran och hjärtkänsla. Och varför och hur filosofisk vägledning individuellt och i grupp kan stärka dessa två metafysiska sinnen.

OBS: Detta bokseminarium genomförs på engelska.

Finn Torbjörn Hansen är professor i tillämpad filosofi vid institutionen för kommunikation och psykologi vid Aalborg Universitet. Han var den första i Norden att skriva en doktorsavhandling om filosofisk vägledning och hur den kan användas inom existentiell vuxenpedagogik och livslångt lärande.

När: Torsdag 7e mars
Tid: 19.00-20.00
Föreläsare: Finn Torbjörn Hansen 
Språk: Engelska
Pris: Gratis för SSFP:s medlemmar, 50 kronor för övriga. Bli medlem här.
Plats: Zoom - du får länk mejlad till din registreringsadress till onlinemötet samma dag som eventet genomförs.

Arrangör

Är du intresserad av filosofi – av livets stora frågor, etik, politik? Vill du besöka ett filosoficafé, lära dig mer om hur man kan filosofera eller utbilda dig till samtalsledare?
Svenska sällskapet för filosofisk praxis, SSFP är en förening för filosofer, filosofiska praktiker och för dig som vill filosofera med andra.

Vanliga frågor

 • Jag har inte mottagit min biljett via mail. Vad ska jag göra?

  Det första du kan göra är att kontrollera din spam/skräppost och mailet hamnat där. Dina biljetter skickades som en bilaga och kan ses som spam eller skräppost av vissa e-posttjänster. Du kan alltid också hitta dina biljetter under fliken "Mina biljetter" när du är inloggad på ditt Billettokonto, antingen på webbläsaren eller i vår app. För mer information, läs här.

 • Jag önskar avboka min biljett och få biljetten återbetalad. Vad ska jag göra?

  Det är arrangören som beslutar om återbetalning av biljetter på deras event. Du bör därför kontakta dem direkt för att höra vilka möjligheterna är just för dig. Du hittar deras mailadress i ditt orderbekräftelsemail eller genom att gå in på deras arrangörssida och klicka på "Kontakta arrangören". För mer information, läs här.

 • Jag har registrerat mig på väntelistan, vad händer nu?

  Om fler biljetter blir tillgängliga kommer du, tillsammans med andra som registrerat sig på väntelistan, att meddelas om detta via mail. Köp av de tillgängliga biljetterna sker därefter enligt först-till-kvarn-principen. För mer information, läs här.

 • Var hittar jag länken till ett online-event?

  Vanligtvis tillhandahåller arrangören av eventet detaljerna i orderbekräftelsen som du mottar via mail efter köp eller så kan det hända att arrangören skickar ett uppföljande mail med en länk till deras online-event. Du kan även kika in på eventsidan där du finner arrangörens beskrivning av eventet. För mer information, läs här.

 • Vad är avbeställningsförsäkring och varför skulle jag behöva det?

  Med avbeställningsförsäkringen kan du vid vissa oförutsedda händelser som hindrar dig att delta i ett eventet, begära en återbetalning. För mer information, läs här.

Rekommenderade events
Genvägar
Upptäck mer