skip to main content

Event avslutat - Missade du detta event?

Kolla in dessa handplockade kommande!För information om tidigare evenemang, scrolla bara nedåt.
Andra event från arrangören
Laddar...
 
 
Genvägar
Laddar...
 
 
Andra events i samma kategori
Laddar...
 
 
Rekommenderade events
Laddar...
 
 

Blodhov

Eventet är avslutat

Blodhov

Från Gratis

Plats

Datum

5 feb 2020 19:00 - 20:00

Beskrivning

Blodhov - en monodram skriven för Lena Willemark och ensemble recherche, en av Europas främsta ensembler på ny musik, baserad i Freiburg.

”Över himlen kröp huggtandsmörkret…”

Blodhov, komponerad av Karin Rehnqvist, med text av isländska Gerdur Kristný spinner vidare på en fornnordisk berättelse, där guden Freyr får syn på jättekvinnan Ger∂ur. Han sänder sin tjänare Skírnir på den svarta, höga, mäktiga hästen Blodhov för att hämta henne. Hon säger först nej, men efter hot följer hon sedan med för att skona sin släkt. Gerdur själv berättar:

 ”Över himlen kröp/huggtandsmörkret. Längst in i skräcken/ slungades jag..”

 Stycket uruppfördes i Göteborg i maj 2019. Dess tema är både tidlöst och aktuellt, och det väckte med sin dramatik och berörande musik stor uppmärksamhet.


Lena Willemark – sång 

ensemble recherche
Melise Mellinger – violin
Paul Beckett – viola
Åsa Åkerberg – cello
Mario Caroli – flöjter
Eduardo Olloqui – oboer
Shizuyo Oka – klarinetter
Christian Dierstein – piano
Klaus Steffes-Holländer – slagverk

Karin Rehnqvist – musik
Ger∂úr Kristný – text
John Swedenmark – Svensk översättning
Svante Grogarn – Iscensättning 

Konserten ingår i ”Konstnärlig kraft – ett medmänskligt konsertprojekt”, med angränsande seminarier, workshop och samtal.

Konserten arrangeras av KMH med stöd av Goethe-Institut Schweden

Lokal

Kungasalen Kungasalen, Kungl. Musikhögskolan, Valhallavägen 105, 115 51 Stockholm

Vanliga frågor

 • Jag har inte mottagit min biljett via mail. Vad ska jag göra?

  Det första du kan göra är att kontrollera din spam/skräppost och mailet hamnat där. Dina biljetter skickades som en bilaga och kan ses som spam eller skräppost av vissa e-posttjänster. Du kan alltid också hitta dina biljetter under fliken "Mina biljetter" när du är inloggad på ditt Billettokonto, antingen på webbläsaren eller i vår app. För mer information, läs här.

 • Jag önskar avboka min biljett och få biljetten återbetalad. Vad ska jag göra?

  Det är arrangören som beslutar om återbetalning av biljetter på deras event. Du bör därför kontakta dem direkt för att höra vilka möjligheterna är just för dig. Du hittar deras mailadress i ditt orderbekräftelsemail eller genom att gå in på deras arrangörssida och klicka på "Kontakta arrangören". För mer information, läs här.

 • Jag har registrerat mig på väntelistan, vad händer nu?

  Om fler biljetter blir tillgängliga kommer du, tillsammans med andra som registrerat sig på väntelistan, att meddelas om detta via mail. Köp av de tillgängliga biljetterna sker därefter enligt först-till-kvarn-principen. För mer information, läs här.

 • Var hittar jag länken till ett online-event?

  Vanligtvis tillhandahåller arrangören av eventet detaljerna i orderbekräftelsen som du mottar via mail efter köp eller så kan det hända att arrangören skickar ett uppföljande mail med en länk till deras online-event. Du kan även kika in på eventsidan där du finner arrangörens beskrivning av eventet. För mer information, läs här.

 • Vad är avbeställningsförsäkring och varför skulle jag behöva det?

  Med avbeställningsförsäkringen kan du vid vissa oförutsedda händelser som hindrar dig att delta i ett eventet, begära en återbetalning. För mer information, läs här.

Upptäck mer