skip to main content

Event avslutat - Missade du detta event?

Kolla in dessa handplockade kommande!För information om tidigare evenemang, scrolla bara nedåt.
Andra event från arrangören
Laddar...
 
 
Genvägar
Laddar...
 
 
Andra events i samma kategori
Laddar...
 
 
Rekommenderade events
Laddar...
 
 

Black Baker: we come with friends I

Eventet är avslutat

Black Baker: we come with friends I

Från 170,00 SEK

Plats

Datum

22 okt 2023 16:00 - 20:00

Beskrivning

Black Bakers Höstgryta: Vi kurar skymning

Black Baker bjuder in till tre frisinnade musikkvällar i höst.

Nu när de sedvanliga sommarförväntningarna äntligen är överstökade, och stöket ute i världen ständigt tilltar, är det dags att anlägga kulturell moteld i höstrusket.

Med Pygmésuccén från mars i år tillsammans med jazzgruppen Pocket Size fortfarande ringande i öronen, kan Black Backer tillsammans med Pygméteatarn med glädje och stolthet presentera konsertserien:

We come with friends I, II, III – varje kväll har sitt eget övergripande tema.

Det blir tvära kast, själfulla teman, hjärta och nerv.

Daniel Wikslund, Riksspelman, författare, berättare

Med rötter i Tornedalen är Daniel Wikslund Sveriges nordligaste Riksspelman på fiol och en självklar lirare i serien MaxadMinoritetsMusik.
Daniel spelar fiol på ett unikt sätt, med en pulserande rytm i texter om kärlek och längtan såväl som miljöpåverkan och maktmissbruk. En inbjudan att stå kvar med fötterna på jorden under denna korta tid vi kallar livet, direkt från fiolernas häxmästare. Har du en gång mött honom glömmer du det aldrig.

MaxadMinoritetsMusik, i samarbete med TeaterStudio Lederman
Med stöd av Kulturrådet, Stockholms stad och Region Stockholm.

Carolina Hindsjö, konst, animerad film

Carolina Hindsjö tecknar, animerar och skriver. Hon beskriver sig som en historieberättare som vill visa oss historier om kärlek, tro feminism och vad det är att vara männsika. I sina texter skriver hon om filosofi, politik och teologi. Ofta har hennes figurer djurhuvuden eller dockansikten, för att, enligt henne själv, är ett effetkivt sätt att visa någons personlighet på det sättet. Liksom i fablernas värld. Carolina medverkar under kvällen med två kortfilmer.

Black Baker, Spelar sittandes med egna kompositioner till Klarabohemernas poem

Under denna oktoberafton presenterar Black Baker nyskriven musik med texter av bl. a. Ferlin, Fröding, Boye, Martinsson, Rosén, Ester Sjöblom och Helmer Grundström. Från visa till jazz via tung akustisk blues och metall, finstämt och rått, ur klarapoeternas perspektiv.

Mats Rosén – sång

Jan Liljekvist – gitarr

Per Persson – trummor

Jonas Rhodin – bas

Magnus Johansson – Klaviatur

Mer info på http://blackbaker.se/
Välkomna in i värmen!

Arrangör

Pygméteaterns Lilla Kulturhus är inne på tionde året - en växande kulturklubb som erbjuder spännande och exklusiva program till en bred publik. Konsertklubben, gästspel av skilda slag, musik, dans och scenkonstföreställningar. Tyngdpunkten ligger på musikutbudet; en ständigt skiftande mix av opera, improvisationsmusik, jazz, visor, världsmusik, flamenco och udda musikaliska möten!

Vi är 12:e BÄSTA SPELSTÄLLET!
LIRA har frågat 56 aktivt turnerande musiker om Sveriges bästa spelställen!
PYGMÈTEATERN kom på 12:e plats! (...efter bara 5 år!). Ett enorm stort TACK till Sveriges bästa musiker!

Lokal

Pygméteatern, Vegagatan 17, 113 29 Stockholm

Vanliga frågor

 • Jag har inte mottagit min biljett via mail. Vad ska jag göra?

  Det första du kan göra är att kontrollera din spam/skräppost och mailet hamnat där. Dina biljetter skickades som en bilaga och kan ses som spam eller skräppost av vissa e-posttjänster. Du kan alltid också hitta dina biljetter under fliken "Mina biljetter" när du är inloggad på ditt Billettokonto, antingen på webbläsaren eller i vår app. För mer information, läs här.

 • Jag önskar avboka min biljett och få biljetten återbetalad. Vad ska jag göra?

  Det är arrangören som beslutar om återbetalning av biljetter på deras event. Du bör därför kontakta dem direkt för att höra vilka möjligheterna är just för dig. Du hittar deras mailadress i ditt orderbekräftelsemail eller genom att gå in på deras arrangörssida och klicka på "Kontakta arrangören". För mer information, läs här.

 • Jag har registrerat mig på väntelistan, vad händer nu?

  Om fler biljetter blir tillgängliga kommer du, tillsammans med andra som registrerat sig på väntelistan, att meddelas om detta via mail. Köp av de tillgängliga biljetterna sker därefter enligt först-till-kvarn-principen. För mer information, läs här.

 • Var hittar jag länken till ett online-event?

  Vanligtvis tillhandahåller arrangören av eventet detaljerna i orderbekräftelsen som du mottar via mail efter köp eller så kan det hända att arrangören skickar ett uppföljande mail med en länk till deras online-event. Du kan även kika in på eventsidan där du finner arrangörens beskrivning av eventet. För mer information, läs här.

 • Vad är avbeställningsförsäkring och varför skulle jag behöva det?

  Med avbeställningsförsäkringen kan du vid vissa oförutsedda händelser som hindrar dig att delta i ett eventet, begära en återbetalning. För mer information, läs här.

Upptäck mer