Bist du bei mir & Borrowed, not stolen

Norra Hamngatan 16, 411 14 Göteborg
17 nov 2021 19:00 - 21:00
Superarrangör
Biljetter 50,00 SEK - 200,00 SEK
Biljetter 50,00 SEK - 200,00 SEK

Under sommarfestivalen Valle Baroque fick tyvärr Woodpeckers konsert Borrowed, not stolen ställas in på grund av pandemin. Därför är det extra kul att kunna välkomna blockflöjtskvartetten till Göteborg Baroques egen konsertserie! Det blir en helkväll som inleds med programmet Bist du bei mir med medlemmar ur Göteborg Baroque.


GÖTEBORG BAROQUE - BIST DU BEI MIR
Välkommen in till en intim konsert i Härjevads g:a kyrka, med Göteborg Baroques konstnärliga ledare, Magnus Kjellson på orgel, Amanda Flodin på sång och Anders Ericson på ärkeluta. Trion bjuder på musik och sånger av Johann Sebastian Bach ur Georg Christian Schemellis musikalischem Gesangbuch och Notenbüchlein für Anna Magdalena Bach.

WOODPECKERS - BORROWED NOT STOLEN
Trots blockflöjtens popularitet under högbarocken, finns överraskande lite originalrepertoar för blockflöjtsensemble. Därför har vi fått ”låna” musik som egentligen avsetts för andra instrument. Dessa lån medger också att vi kan presentera några av våra favoritverk för er. Dessa barockpärlor interfolieras med gamla folkmelodier från de länder vi själva kommer ifrån; Sverige, Danmark, Norge och Irland. Programmet visar upp våra instrument från flera perspektiv – från det högtidliga till det virtuosa.

Woodpeckers blockflöjtskvartett är en dynamisk grupp unga musiker, som alla delar samma passion för att framhäva både gammal och ny musik. De träffades under studierna för Dan Laurin vid Kungl. Musikhögskolan i Stockholm. Efter avslutade diplomutbildningar har de fortsatt spela tillsammans. Med rötterna i Sverige, Norge, Danmark och Irland har Woodpeckers visat att de har något speciellt att bjuda på. Deras repertoar spänner från medeltid fram till idag med en förkärlek för barockmusik och nyskriven musik. De har som mål att presentera blockflöjten i ett helt nytt sammanhang och samarbetar därför med såväl unga som etablerade tonsättare från Skandinavien och Europa för att utveckla blockflöjtens repertoar och uttrycksmöjligheter. Samtliga medlemmar har också profilerat sig som vinnare och pristagare vid internationella tävlingar och de konserterar regelbundet runtom i hela världen.

Woodpeckers består av:
Pernille Petersen
Caroline Eidsten Dahl
Katarina Widell
Kate Hearne

Insläpp från: 18.30
Konserten börjar: 19.00
Konsertlängd: 120 min inkl. paus


Pga de rekommendationer som gäller i samband med coronapandemin har vi inte samma plats- och biljettsystem som vanligt. Vi ber er därför att komma i god tid  innan konserten så att vi kan släppa in publik på ett tryggt sätt utan att trängsel uppstår. 

Läs mer om Göteborg Baroque på www.goteborgbaroque.se
Vid frågor kontakta: info@goteborgbaroque.se

Konserten arrangeras med stöd från Statens Kulturråd, Västra Götalandsregionen och Göteborgs Stad."Det finns alltså inget att gömma sig bakom. Allt hörs. Och det blir så naket och personligt det bara kan bli. Varje soloinsats är klar och innerlig, och samklangen mellan de tio sångarna är perfekt."...

skrev Carl Magnus Juliusson i GöteborgsPosten 2019 när Göteborg Baroque framförde Buxtehudes Membra Jesu Nostri som en del av ensemblens 15-årsjubileum!


Göteborg Baroque grundades 2003 av dess konstnärliga ledare Magnus Kjellson, som leder ensemblen traditionsenligt som spelande dirigent vid orgeln eller cembalon. Det som gör Göteborg Baroques sound unikt är det intima samspelet mellan ensemblens instrumentalister och sångare och deras gemensamma passion för den tidiga musiken. Ensemblen har sin hemmascen och generalprogramserie i Tyska Christinae kyrka. Göteborg Baroque framför regelbundet de stora välkända barockverken men presenterar gärna även mindre kända musikaliska pärlor, ofta bortglömda sedan hundratals år.

Göteborg Baroque mottog 2018 en generös donation från Sten A Olssons Stiftelse för Forskning och Kultur som möjliggjorde byggandet av ett claviorganum; ett kombinationsinstrument av en cembalo och en orgel. När Georg Friedrich Händel i mitten av 1700-talet står på toppen av sin karriär, och är Europas mest firade musiker, leder han sångare och instrumentalister från ett claviorganum. Tack vare donationen har Göteborg Baroque också fått möjligheten att genomföra tre större konsert- och operasatsningar under ett antal år. Den första av dessa var Monteverdis opera L' Orfeo som spelades på Röda Sten Konsthall 2018. Föreställningen fick recensioner som "...i det absoluta toppskiktet av det svenska musiklivet" (Martin Nyström, Dagens Nyheter) och "Ett Monteverdispel i världsklass"(Magnus Haglund, GöteborgsPosten) Finalen blev en konsertfilm “Voices from a spinning pan” som släpptes i mars 2021 och prisades i GöteborgsPosten med orden:

”Man behöver inte veta vilka karaktärerna är, vad som har hänt dem eller vilka lidanden de står inför. Det är en ren känsla av förtvivlan som binder filmen samman och som förmedlas med stor inlevelse av de tre sångsolisterna. Allt är mycket precist, professionellt och smakfullt genomfört. Jag ryser av välbehag. Bättre än så här blir det inte i pandemitider.”Vill du gå på fler events?

Registrera dig för att få handplockade events direkt till din mail.