Bill Stewart Trio ft. Larry Grenadier & Walter Smith III

Bill Stewart Trio ft. Larry Grenadier & Walter Smith III

Från 170,00 SEK

Plats

Datum

16 jun 2023 19:30 - 22:00

Beskrivning

Det är med en stor ära som Bullret Jazzklubb i samarbete med Musik i Syd kan presentera denna internationella och stjärnspäckade trio på Matverkstaden i Kirseberg!

Bill Stewart Trio med Larry Grenadier och Walter Smith III är en av de mest spännande trio konstellationer i jazz och improviserad musik idag.
De har uppträtt i en vecka på den kända jazzklubben Village Vanguard i New York två gånger de senaste åren och har gjort en skiva med titeln Band

Menu.

Stewart och Grenadier
har en historia av att spela tillsammans som sidemen i anmärkningsvärda artister såsom Pat Metheny (i ett och ett halvt år 1999/2000 och sedan igen 2008) och med John Scofield (1996-97). De har också gjort ett flertal skivinspelningar ihop.
Stewart spelade första gången med Walter Smith III på en inspelning ledd av Danny Grissett och blev omedelbart imponerad av hans sound och individuella approach till instrumentet och musiken.

Bill Stewart - Trummor
Walter Smith III - Saxofon
Larry Grenadier - Bas

"Freed of a chordal center, the trio devours the bandleader’s cerebral, yet soulful,

compositions like galactic navigators, trading jabs through the cosmos.
Each song is presented simply upfront, then dissected and elaborated upon with intensity, insight and glee.......BAND MENU is an epic outing by three gifted musicians playing to the jugular....an exciting state-of-the-art trio."
--DownBeat January 2019

Dörrar: 19.30
Konsert: 20.00

Evenemanget presenteras i samarbete med Musik i Syd och Matverkstaden https://www.musikisyd.se/
https://www.matverkstaden.se/

Arrangör

Bullret Jazzklubb är en klubb i Malmö med fokus på högkvalitativa konsertupplevelser och god atmosfär. Premiären skedde våren 2014 och vi har nu etablerat oss som en god representant för den svenska jazzscenen.

Bullret Jazzklubb drivs i samarbete med Malmö stad, Musik i Syd, Kulturrådet via Svensk Jazz, Malmö Live Konserthus och Inkonst
Det är vi mycket glada över.

Lokal

Matverkstaden på Lokstallarna, Södra Bulltoftavägen 51, 212 22 Malmö

Vanliga frågor

 • Jag har inte mottagit min biljett via mail. Vad ska jag göra?

  Det första du kan göra är att kontrollera din spam/skräppost och mailet hamnat där. Dina biljetter skickades som en bilaga och kan ses som spam eller skräppost av vissa e-posttjänster. Du kan alltid också hitta dina biljetter under fliken "Mina biljetter" när du är inloggad på ditt Billettokonto, antingen på webbläsaren eller i vår app. För mer information, läs här.

 • Jag önskar avboka min biljett och få biljetten återbetalad. Vad ska jag göra?

  Det är arrangören som beslutar om återbetalning av biljetter på deras event. Du bör därför kontakta dem direkt för att höra vilka möjligheterna är just för dig. Du hittar deras mailadress i ditt orderbekräftelsemail eller genom att gå in på deras arrangörssida och klicka på "Kontakta arrangören". För mer information, läs här.

 • Jag har registrerat mig på väntelistan, vad händer nu?

  Om fler biljetter blir tillgängliga kommer du, tillsammans med andra som registrerat sig på väntelistan, att meddelas om detta via mail. Köp av de tillgängliga biljetterna sker därefter enligt först-till-kvarn-principen. För mer information, läs här.

 • Var hittar jag länken till ett online-event?

  Vanligtvis tillhandahåller arrangören av eventet detaljerna i orderbekräftelsen som du mottar via mail efter köp eller så kan det hända att arrangören skickar ett uppföljande mail med en länk till deras online-event. Du kan även kika in på eventsidan där du finner arrangörens beskrivning av eventet. För mer information, läs här.

 • Vad är avbeställningsförsäkring och varför skulle jag behöva det?

  Med avbeställningsförsäkringen kan du vid vissa oförutsedda händelser som hindrar dig att delta i ett eventet, begära en återbetalning. För mer information, läs här.