Hoppa till huvudinnehåll
Event avslutat - Missade du detta event? Kolla in dessa andra events som kommer snart. För information om tidigare evenemang, scrolla bara nedåt.

Återbesök evenemang

Laddar...

 
 

Laddar...

 
 

Populära events

Laddar...

 
 

Närliggande evenemang

Big Fish och Hyrda Knektar på Musikhuset!

Eventet är avslutat

Big Fish och Hyrda Knektar på Musikhuset!

Från 200,00 SEK

Plats

Datum

9 jun 2023 21:00 - 23:30
Billetto Peace of Mind
Boka tryggt med oss: Billetto garanterar återbetalning vid inställda event. Läs mer
Betalningsmetoder accepteras:

Beskrivning

Big Fish bildades av fyra femtonåringar i Uppsala 1988 som ett synth/industriband. De beskrevs redan i början av 90-talet ett av Sveriges största undergroundband. De hade ett distinkt sound och en publikkontakt som gav dem en liten men hängiven skara fans över hela Sverige.
Efter Vinyl-EPn “Hydrology” 1991 fick Big Fish skivkontrakt på Göteborgsbaserade Strontium Records och släppte den kritikerrosade debut-cdn “Vargavinter” 1992. Texterna var på svenska och influenser från svensk folkmusik hade blivit tydligt i bandets sound.Efter EP:n "Dans mot tiden" 1993 gick bandet över till Sveriges vid tidpunkten största punkbolag Birdnest Records i Köping. Albumet "Sånger ur sten" spelades in 1994 i anrika Polarstudion i Stockholm och blev ytterligare ett genombrott och bandets mest sålda skiva. Efter en intensiv period av turnérande spelade bandet in albumet "Andar i Halsen" som produceras av Tom Waits trummis Michael Blair och gästades av Roland Keijser. Albumet levde dock försäljningsmässigt inte upp till föregångarens succé och 1996 lades bandet på is.
Men fansen förblev trogna och 16 år senare fanns fortfarande ett intresse för att se Big Fish live. Efter ett antal slutsålda spelningar beslöt sig Big Fish för att gå tillbaka till sina rötter soundmässigt och producera nytt material. Med albumet "Kalla döda drömmar" som släpptes våren 2022 har de suggestiva skrotrytmerna fått samma frontplats i ljudbilden som de hade på 80-talet, och Big Fish är i sin originalsättning från 1990 åter ett aktivt band på den svenska alternativscenen. Albumet ges ut av den profilstarka Göteborgslabeln Progress Productions.
https://youtu.be/0YoKrQoCnb8


Om Hyrda Knektar

Hyrda Knektar är sjumannabandet från Stockholm som allt sedan starten för lite drygt 10 år sedan levererat orgeldrivna punksnytingar med vibbar av såväl rock n roll som gammal soul. Med texter som dryper av diskbänksrealism och betongromantik väcker de hoppet hos förlorade själar och tänder ett ledljus för de som vandrar i mörkret. Bandet har till dags dato släppt tre EP:s och medverkat på några samlingar och de tycker själva att citatet från en tidig recension ”Som Gyllene Tider fast på tjack” är en ganska målande beskrivning. Med saxofon, orgel och allsång blir det aldrig tråkigt!

Vi bestod i begynnelsen av Stefan Lundblad (Gitarr, bas, orgel, piano och sång) och Markel Månson (Trummor, percussion, orgel och sång) men är idag ett stadigt sjumannaband bestående av Stefan, Markel, David, Nicole, Ted, Fredrik & Backa Carin.


https://www.youtube.com/watch?v=Xxm6f1-WAPM

Arrangör

Föreningen Musikhuset & Sjömanskyrkan Bord & Bar - Gävles största vardagsrum med scen, livemusik, restaurang & bar- Fullständiga rättigheter.

Lokal

Musikhuset / Sjömanskyrkan Gävle, Kyrkogatan 32, 803 11 Gävle

Vanliga frågor

 • Jag har inte mottagit min biljett via mail. Vad ska jag göra?

  Det första du kan göra är att kontrollera din spam/skräppost och mailet hamnat där. Dina biljetter skickades som en bilaga och kan ses som spam eller skräppost av vissa e-posttjänster. Du kan alltid också hitta dina biljetter under fliken "Mina biljetter" när du är inloggad på ditt Billettokonto, antingen på webbläsaren eller i vår app. För mer information, läs här.

 • Jag önskar avboka min biljett och få biljetten återbetalad. Vad ska jag göra?

  Det är arrangören som beslutar om återbetalning av biljetter på deras event. Du bör därför kontakta dem direkt för att höra vilka möjligheterna är just för dig. Du hittar deras mailadress i ditt orderbekräftelsemail eller genom att gå in på deras arrangörssida och klicka på "Kontakta arrangören". För mer information, läs här.

 • Jag har registrerat mig på väntelistan, vad händer nu?

  Om fler biljetter blir tillgängliga kommer du, tillsammans med andra som registrerat sig på väntelistan, att meddelas om detta via mail. Köp av de tillgängliga biljetterna sker därefter enligt först-till-kvarn-principen. För mer information, läs här.

 • Var hittar jag länken till ett online-event?

  Vanligtvis tillhandahåller arrangören av eventet detaljerna i orderbekräftelsen som du mottar via mail efter köp eller så kan det hända att arrangören skickar ett uppföljande mail med en länk till deras online-event. Du kan även kika in på eventsidan där du finner arrangörens beskrivning av eventet. För mer information, läs här.

 • Vad är avbeställningsförsäkring och varför skulle jag behöva det?

  Med avbeställningsförsäkringen kan du vid vissa oförutsedda händelser som hindrar dig att delta i ett eventet, begära en återbetalning. För mer information, läs här.

Upptäck mer