Bhaskar Sunkara: Så skapar vi ett rättvist samhälle

Eventet är avslutat

Bhaskar Sunkara: Så skapar vi ett rättvist samhälle

Biljetter från 70,00 SEK

Plats

Datum

4 nov 2019 18:00 - 20:00

Beskrivning

I sin bok ”Socialistiska manifestet” skriver Bhaskar Sunkara om socialismens historia, framtid och om hur socialismen inte bara är ett ekonomiskt system utan ett vapen mot alla former av förtryck, även rasism och sexism. Bhaskar Sunkara menar att den demokratiska socialismens mål är att ge alla rätt till sjukvård, utbildning och bostäder och att skapa nya demokratiska institutioner i samhället.


Med erfarenheter från såväl historien, inte minst den svenska, som Bernie Sanders, Alexandria Ocasio-Cortez och Jeremy Corbyns framgångar håller Bhaskar Sunkara ett fördrag om hur vi i idag kan organisera oss för att bygga ett rättvist samhälle. 

Efter föredraget följer ett samtal mellan Bhaskar Sunkara och Karin Pettersson, före detta politisk chefredaktör på Aftonbladet och kommunikationschef hos Socialdemokraterna. Kvällen modereras av Daniel Suhonen.


Föreläsning och diskussion förs på engelska.

Medverkande:
Bhaskar Sunkara
är chefredaktör för tidskriften Jacobin. På svenska är han aktuell med böckerna ”Socialistiska manifestet” och ”Det gamla dör och det nya kan inte födas”, båda utgivna på TankeKraft förlag.

Karin Pettersson
är director of public policy på Schibstedt-koncernen. Tidigare har hon varit politisk chefredaktör på Aftonbladet och kommunikationschef hos Socialdemokraterna. År 2018 gav hon, tillsammans med Martin Gelin, ut den Augustnominerade boken ”Internet är trasigt: Silicon Valley och demokratins kris”.

Daniel Suhonen
är chef på den fackliga tankesmedjan Katalys och skribent på Aftonbladet Kultur.

Datum: 2019-11-04
Tid: 18:00–20:00
Plats: Katasalen, ABF-huset, Stockholm


Arrangörer: Katalys, Tankekraft förlag och ABF Stockholm.

Arrangör

Förköp och boka biljetter till event med ABF Stockholm. Läs mer om evenemangen, registrera dig och bjud in vänner. Kommande event visas nedan, annars kan du alltid kika in igen längre fram när fler event lagts till i kalendern.

Lokal

ABF Stockholm ABF Stockholm, Sveavägen 41, 111 83 Stockholm

Vanliga frågor

 • Jag har inte mottagit min biljett via mail. Vad ska jag göra?

  Det första du kan göra är att kontrollera din spam/skräppost och mailet hamnat där. Dina biljetter skickades som en bilaga och kan ses som spam eller skräppost av vissa e-posttjänster. Du kan alltid också hitta dina biljetter under fliken "Mina biljetter" när du är inloggad på ditt Billettokonto, antingen på webbläsaren eller i vår app. För mer information, läs här.

 • Jag önskar avboka min biljett och få biljetten återbetalad. Vad ska jag göra?

  Det är arrangören som beslutar om återbetalning av biljetter på deras event. Du bör därför kontakta dem direkt för att höra vilka möjligheterna är just för dig. Du hittar deras mailadress i ditt orderbekräftelsemail eller genom att gå in på deras arrangörssida och klicka på "Kontakta arrangören". För mer information, läs här.

 • Jag har registrerat mig på väntelistan, vad händer nu?

  Om fler biljetter blir tillgängliga kommer du, tillsammans med andra som registrerat sig på väntelistan, att meddelas om detta via mail. Köp av de tillgängliga biljetterna sker därefter enligt först-till-kvarn-principen. För mer information, läs här.

 • Var hittar jag länken till ett online-event?

  Vanligtvis tillhandahåller arrangören av eventet detaljerna i orderbekräftelsen som du mottar via mail efter köp eller så kan det hända att arrangören skickar ett uppföljande mail med en länk till deras online-event. Du kan även kika in på eventsidan där du finner arrangörens beskrivning av eventet. För mer information, läs här.

 • Vad är avbeställningsförsäkring och varför skulle jag behöva det?

  Med avbeställningsförsäkringen kan du vid vissa oförutsedda händelser som hindrar dig att delta i ett eventet, begära en återbetalning. För mer information, läs här.