Beppe Wolgers sånger från Vattudalen

Beppe Wolgers sånger från Vattudalen

Biljetter från 100,00 SEK

Plats

Datum

11 jan 2023 19:00 - 21:00

Beskrivning

Beppe Wolgers jämtländska dikter drabbade sångaren och låtskrivaren Daniel Östersjö i hjärteroten. Beppe gick runt i stugorna och samlade på sig folks berättelser, som blev en diktsamling, ett slags spoon river med livs levande människor som känner sig förbisprungna av det moderna samhället, men som besitter en förankring i naturen, en stolthet och en kraft som inte låter sig rubbas.

Daniel Östersjö har tonsatt dikterna och sjunger dem på jämtländska. Sångerna är moderna visor, med ett stadssound, ett faktum som förlänger kulturkrocken ytterligare. ”Je kan allri bli en sånen som du. Å je vill int heller.”

Camilla Dal skrev i sin recension i GD: "En platta som hamnar helt rätt som en kommentar till dagens konflikt mellan stad och land". Hon ger 4/5 i betyg och fångar stämningen på skivan fint: "Barnen flyttar, gårdar säljs, skogen kalhuggs, själva livssången tystnar och i vissa fall återstår bara att supa ihjäl sig."

Daniel Östersjö har varit aktiv som singer-songwriter sedan 1990-talet, han har tonsatt Elsie Johansson, Stig Dagerman, Guillaume Apollinaire, Bengt Söderhäll (på franska i duon Le Lac Long 814), Tomas Tranströmer och Gunnar Ekelöf mfl. "Beppe Wolgers sånger från Vattudalen" är Daniel Östersjös nionde album och släpptes 11 november både som CD och digitalt av musikbolaget COMEDIA.

Den unika konserten på Musikhuset blir en djupdykning i lakonisk filosofi, motstånd, ensamhet, bepprock, en hyllning till glesbygden och allt sjunget på klingande jamska. 

Arrangör

Sångare, låtskrivare och multiinstrumentalist med tonsatt poesi på hjärnan. Nu aktuell med jamska skivan "Beppe Wolgers sånger från Vattudalen".

Lokal

Musikhuset Gävle, Kyrkogatan 32, 803 11 Gävle

Vanliga frågor

 • Jag har inte mottagit min biljett via mail. Vad ska jag göra?

  Det första du kan göra är att kontrollera din spam/skräppost och mailet hamnat där. Dina biljetter skickades som en bilaga och kan ses som spam eller skräppost av vissa e-posttjänster. Du kan alltid också hitta dina biljetter under fliken "Mina biljetter" när du är inloggad på ditt Billettokonto, antingen på webbläsaren eller i vår app. För mer information, läs här.

 • Jag önskar avboka min biljett och få biljetten återbetalad. Vad ska jag göra?

  Det är arrangören som beslutar om återbetalning av biljetter på deras event. Du bör därför kontakta dem direkt för att höra vilka möjligheterna är just för dig. Du hittar deras mailadress i ditt orderbekräftelsemail eller genom att gå in på deras arrangörssida och klicka på "Kontakta arrangören". För mer information, läs här.

 • Jag har registrerat mig på väntelistan, vad händer nu?

  Om fler biljetter blir tillgängliga kommer du, tillsammans med andra som registrerat sig på väntelistan, att meddelas om detta via mail. Köp av de tillgängliga biljetterna sker därefter enligt först-till-kvarn-principen. För mer information, läs här.

 • Var hittar jag länken till ett online-event?

  Vanligtvis tillhandahåller arrangören av eventet detaljerna i orderbekräftelsen som du mottar via mail efter köp eller så kan det hända att arrangören skickar ett uppföljande mail med en länk till deras online-event. Du kan även kika in på eventsidan där du finner arrangörens beskrivning av eventet. För mer information, läs här.

 • Vad är avbeställningsförsäkring och varför skulle jag behöva det?

  Med avbeställningsförsäkringen kan du vid vissa oförutsedda händelser som hindrar dig att delta i ett eventet, begära en återbetalning. För mer information, läs här.