skip to main content

BELLGATE PEOPLE & PORTO RUBY

Sista chansen
Sista chansen

BELLGATE PEOPLE & PORTO RUBY

Från 120,00 SEK

Plats

Datum

24 maj 2024 19:00 - 23:59

Beskrivning

***18-årsgräns***

BELLGATE PEOPLE
Bandet Bellgate People startades i Göteborg 2011 och har sina rötter i Smålands skogar. Det är mellan staden och landsbygden som musiken och texterna rör sig; mellan slamrande indierock och finstämd pop, mellan bultande ljudlandskap och skör stämsång, mellan malande dist och stora melodier.

Bellgate People är mötet med ångesten och resan därifrån, strävan efter hoppet och längtan efter kärlek. Bellgate People släppte sin debut-EP 2013 och singeln ”Gila River” 2016. Bandet har haft en vacklande aktivitet i studion men spelat flitigt i perioder. Bellgate People har turnerat i Israel, Palestina, Tyskland och Grönland.

Det har varit tyst om Bellgate people ett par år nu. Vem vet, kanske är spelningarna i Maj 2024 början på något nytt eller slutet för något gammalt. Oavsett så är bandet otroligt sugna på att möta Göteborg.

PORTO RUBY

Porto Ruby, en musikalisk tolkning av Göteborgs nattliv genom en psykedelisk lens, som tar inspiration från 60-talets stilbildare The Who, The Kinks och Jimi Hendrix bland många andra, bildades i samband av att Jon Fredrikssons tidigare projekt AMP. splittrades. Jon, tidigare känd som Punk-Jon blev lite av en lokalkändis när han som 12-åring drev runt på gatorna, kånkandes på gitarr och förstärkare spelade sina egna versioner av Dead Kennedys tills det att han blev bortkörd av stadens ordningsvakter. Jon rekryterade sedan Adam Jensen från Hisingen på bas och Kim Strömbom på trummor. Adam har tidigare varit basist i musikprojektet Karl Hund och ett flertal andra band inom Göteborgs underground. Kim, har en lite annorlunda, men nog så kvalificerad musikbakgrund som både trumslagare i Hemvärnets orkester och som jazzsymfoniker.

27 mars i år släppte Porto Ruby sin debut dubbelsingel “Ain’t Nuthin’ / Your Bird has Flown” inför deras kommande debut LP Banner Street. Porto Ruby’s Banner Street, som är inspelat sedan länge, i Jons hemkvarter runt Jungfruborgen i Gamlestaden, på kulturhuset Ögat med hjälp av olika personer från kvarteret, är Porto Rubys debutalbum och släpps sommaren 2024.

Arrangör

Lokal

Skeppet GBG, Amerikagatan 2, 414 63 Göteborg

Vanliga frågor

 • Jag har inte mottagit min biljett via mail. Vad ska jag göra?

  Det första du kan göra är att kontrollera din spam/skräppost och mailet hamnat där. Dina biljetter skickades som en bilaga och kan ses som spam eller skräppost av vissa e-posttjänster. Du kan alltid också hitta dina biljetter under fliken "Mina biljetter" när du är inloggad på ditt Billettokonto, antingen på webbläsaren eller i vår app. För mer information, läs här.

 • Jag önskar avboka min biljett och få biljetten återbetalad. Vad ska jag göra?

  Det är arrangören som beslutar om återbetalning av biljetter på deras event. Du bör därför kontakta dem direkt för att höra vilka möjligheterna är just för dig. Du hittar deras mailadress i ditt orderbekräftelsemail eller genom att gå in på deras arrangörssida och klicka på "Kontakta arrangören". För mer information, läs här.

 • Jag har registrerat mig på väntelistan, vad händer nu?

  Om fler biljetter blir tillgängliga kommer du, tillsammans med andra som registrerat sig på väntelistan, att meddelas om detta via mail. Köp av de tillgängliga biljetterna sker därefter enligt först-till-kvarn-principen. För mer information, läs här.

 • Var hittar jag länken till ett online-event?

  Vanligtvis tillhandahåller arrangören av eventet detaljerna i orderbekräftelsen som du mottar via mail efter köp eller så kan det hända att arrangören skickar ett uppföljande mail med en länk till deras online-event. Du kan även kika in på eventsidan där du finner arrangörens beskrivning av eventet. För mer information, läs här.

 • Vad är avbeställningsförsäkring och varför skulle jag behöva det?

  Med avbeställningsförsäkringen kan du vid vissa oförutsedda händelser som hindrar dig att delta i ett eventet, begära en återbetalning. För mer information, läs här.

Närliggande evenemang
Evenemang från samma kategori
Liknande upplevelser
Återbesök evenemang
Upptäck mer